Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

cap - Σωτήρης Φιλιππίδης

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 14-12-2005, 01:11. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-12-2005, 01:11 7933

    cap - Σωτήρης Φιλιππίδης

    Ας συστηθώ λοιπόν και εγώ. Ειμαι ο cap, κατά κόσμον Σωτήρης Φιλιππίδης, Software Developer και..."μπαμπάς" του Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω.

    Εχω τελειώσει το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και βρίσκομαι καθ'οδόν για δεύτερο πτυχίο στην Πληροφορική (ΕΑΠ). Τωρα θα μου πειτε, "καλα, και γιατί δεν πήγες από την αρχή για Πληροφορική;" Η απάντηση είναι οτι το ήθελα, αλλά οι βάσεις, οι Πανελλήνιες και η έλλειψη πόρων με οδήγησαν στο να ακολουθήσω τη σχολή στην οποία πέρασα βάσει μηχανογραφικού...

    Από μικρούλης είχα μια τάση προς την Πληροφορική. Τελειώνοντας το Δημοτικο, βρέθηκα "αγκαλιά" με ένα Commodore 128 και, αφού έπαιξα δυο-τρια παιχνίδια, εκανα φύλλο και φτερό το βιβλίο της Basic...αργότερα βρεθηκα σε πιό "ενήλικα" περιβάλλοντα, και ασχολήθηκα με Clipper, ενώ αρχισα σιγα-σιγα να "μπαινω" και σε άλλα κομμάτια (databases, web - στις αρχές του στην Ελλάδα κλπ).

    Η γνωριμία μου με το Γιώργο (gcapnias) πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν, όταν μέσα από την Acrobase BBS (ναι, BBS! προ ευρείας χρήσης των κινητών τηλεφώνων και πριν ακουσουμε οτιδήποτε για Internet στην Ελλάδα), βρεθήκαμε και οι δύο co-sysops και οργανωτές "περιοχών ενδιαφεροντων". Ακόμα θυμάμαι ενα απο τα πρώτα του chats, που ξεκινούσε με τη φράση "θα σε σκοτώσω!" (περιέργως ακόμα και σήμερα τα ίδια μου λέει). :)

    Το προφιλ μου είναι λίγο περίεργο. Δεν είμαι ο απόλυτα τεχνικός guru, έχω ένα πιό "κοινωνικό" προφιλ, χωρίς αυτό να με κάνει αναλυτή. Θα μπορούσα να πω οτι προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή ανάμεσα στο τεχνικό και το κοινωνικό κομμάτι της Πληροφορικής. Μεχρι τώρα, θεωρώ οτι έχω κάνει σωστές επιλογές σε αυτόν τον τομέα.

    Εχω εργαστεί σε διάφορες θέσεις, από Web Author (στα νιάτα μου - και freelance), μεταφραστής/συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής ως  Development Manager. Εχω περάσει λίγο από BI, αρκετά από databases, επίσης αρκετά από Web, κατι λιγότερο από Winforms και πολύ στο middle tier, και έχω "μυρίσει" πράγματα που αφορούν software design, architecture και τέτοια όμορφα πράγματα (οχι, δεν κοιμάμαι με με τα GoF DP διπλα μου - αλλά ξέρω ποιός είναι ο Martin Fowler :))

    Να αναφέρω και τεχνολογίες / γλωσσες / συναφή ετσι για την τιμή των όπλων (θεωρήστε το κατι σαν τα γράμματα που περνάνε γρήγορα κατω απο τις διαφημίσεις των αυτοκινήτων στην τηλέοραση): ASP 3.0, VB6, (X)HTML, XML/XSLT/Xpath, Javascript, VBScript, ASP.NET, VB.NET, Access, SQL Server + DTS + Reporting Services, λιγο Java servlets + JSP (λιγο όμως!). Σε αρκετά από αυτά είμαι certified (δυστυχώς οχι MCP - ειμαι Brainbench certified)

    Σήμερα εργάζομαι ως Software Engineer (ετσι γραφει η κάρτα!) σε εταιρία πληροφορικής, προγραμματίζοντας σε VS.NET 2003 (για λίγο καιρό ακόμα). Παράλληλα, διατηρώ μια σειρά από όσο το δυνατόν πιό σταθερές εξωτερικές συνεργασίες. (Η χρονια έλλειψη ύπνου είναι μια καλή μου φίλη αλλα ας μήν το κάνουμε θέμα).

    Στον ελεύθερο(?) χρόνο μου προσπαθώ να δω λίγο τη συζυγο μου (της οποίας το πρόγραμμα λόγω επαγγέλματος - νοσηλεύτρια - είναι λίγο απρόβλεπτο), να παρακολουθήσω καμμια ενδιαφέρουσα ταινία, να γρατζουνίσω λίγο την κιθάρα μου, να παίξω λίγο World of Warcraft (!) και να διαβάσω κανένα καλό βιβλίο. Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο απαιτητικός ρόλος του moderator στο dotNetZone.gr, τον οποίο όμως χαίρομαι ιδιαίτερα, τοσο λόγω του οτι συμβάλλω στην προσπάθεια για μετάδοση της γνώσης όσο και στο οτι και εγώ ο ίδιος αποκτώ γνώση.

    Αν θέλετε περισσότερα στοιχεία σχετικά με εμένα (προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, αναλυτικό CV, αλλες πληροφορίες), επικοινωνήστε ελεύθερα μαζί μου με pm.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems