Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Database Encryption

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geochatz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 01-03-2006, 18:17. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-03-2006, 14:37 10275

Database Encryption

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει η δυνατότητα του να κλειδωθεί μία βάση δεδομένων σε SQL 2000 ή SQL 2005.

Και για να γίνω περισσότερο κατανοητός θα ήθελα να μάθω (αν φυσικά ξέρει κάποιος) αν γίνεται να έχουμε τη βάση μας κανονικά όμως τα περιεχόμενα των πινάκων να είναι encrypted. Φυσικά δεν εννοώ να τα κάνω μόνος μου encrypt στηλη στήλη γιατί έτσι δεν έχει νόημα. Απλά με κάποιο τρόπο περνωντας του ένα Key (ή ένα Certificate) να μου επιστρέφει unencrypted τα περιεχόμενα και φυσικά να μην χρειάζεται να κάνω μαϊμουδιές με το ADO.NET. Και φυσικά αν κάποιος πάρει το MDF αρχείο να μην μπορεί να το δαιβάσει αν δεν έχει το κατάλληλο Key.

Μήπως ζητάω πολλά; Στον SQL 2005 είδα ότι έχουν κάνει αρκετές αλλαγές για το Security αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο που του ζητάω εγώ.

Only two things are infinite, the universe and the human stupidity, and I'm not sure about the former.

Albert Einstein - US (German-born) physicist (1879 - 1955)
  •  01-03-2006, 18:17 10285 σε απάντηση της 10275

Απ: Database Encryption

Ο SQL Server δεν παρέχει κάτι τέτοιο γιατί κατά κάποιον τρόπο δεν είναι δική του ευθύνη...

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τα αρχεία της βάσης σε έναν φάκελο που θα τον κάνεις encrypt μέσα από το λειτουργικό. Αν κάποιος κάνει copy το αρχείο τότε δεν θα μπορεί να το ανοίξει, ωστόσο αυτή η λύση έχει performance hit που θα πρέπει να λάβεις υπόψην.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να δεις πως μπορεί να γίνει:

http://www.sqlservercentral.com/columnists/bkelley/implementing_efs.asp

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems