Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Tutorials Uml

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 26-03-2006, 16:39. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-03-2006, 16:39 11170

    Tutorials Uml

    Hi!

    Με αφορμή το (http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/11139/ShowPost.aspx#11139) σκέφτηκα να κάνω την αρχή και πρώτη προσπάθεια, αρχίζοντας με τον «προσανατολισμό στα αντικείμενα» πρώτα ας πω λίγα λόγια για την UML (UNIFIED MODELING LANGUAGE).

     

    Το 1994 ο James Rumbaugn και o Grady booch ο Ivan Jacobson άρχισαν να «δημιουργούν» την UML στην Rational Software Corporation. Το 1996 εμφανίστηκε η UML για πρώτη φορά. Τότε η OMG(OBJECT MANAGEMENT GROUP) έψαχνε ιδέες για μια γλώσσα μοντελοποιήσεις , πολλές εταιρίες Microsoft Hp.. Rational software συνεργάστηκαν με την UML PATHERS σαν απόκριση στην αίτηση της OMG.

     

    Η UNIFIED MODELING LANGUAGE είναι μια γραφική αναπαράσταση για μοντελοποίηση συστημάτων, με αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό . Για περισσότερες πληροφορίες www.omg.org/uml.

     

    Σιγά μην ασχοληθώ, δεν μου χρειάζεται!!

    Όλα αυτά τα «σχήματα» και πολλά άλλα «σύμβολα» είναι βλακείες!!!

    Ποιος κάθεται;

               

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

     

    Πολλοί έμπειροι προγραμματιστές γράφουν προγράμματα χωρίς να χρησιμοποιούν εργαλεία ανάπτυξης όπως ψευδοκώδικα. Αυτοί οι προγραμματιστές αισθάνονται ότι ο στόχος τους είναι να λύσουν το πρόβλημα σε έναν υπολογιστή και ότι το γράψιμο ψευδοκώδικα καθυστερεί την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να δουλέψει σε απλά και γνωστά προβλήματα , μπορεί να καταλήξει σε σοβαρά λάθει σε μεγάλα , περίπλοκα έργα.

     

                                                                                                    Deitel

                           

     

    Θα χρησιμοποιήσω το «Poseidon For UML» για να φτιάξω τα σχεδιαγράμματα

     

    Η γεμάτη τελεία στην αρχή δηλώνει την αρχική κατάσταση ενώ η γεμάτη τελεία με τον κύκλο στο τέλος δηλώνει την τελική κατάσταση. Το μεσαίο τετράγωνο λέει μια εντολή και το κίτρινο δίπλα συμβολίζει μια σημείωση(το ++result; Στην c++ συμβολίζει ότι θα προστεθεί 1 στην μεταβλητή).Αυτό που δείχνει το σχεδιάγραμμα είναι πολύ απλό βέβαια.

     

    Το συγκεκριμένο διάγραμμα το χρησιμοποιούμε για την δομή ελέχου if και μας λεεί , αν η συνθήκη είναι False συνέχυσε αλλιώς κάνε την μεταβλητή result = 1.

     

    Αν το if είναι False Κάνει την αριστερή μεριά αν είναι true κάνει την δεξιά , αντίστοιχα τυπώνει “Result isnt 5” Και “result is 5”

     

     

    Να και κάτι πιο περίπλοκο. Αν το πρώτο case ισχύει δηλαδή είναι true κάνει break(στην c++ σημάνει ότι σταματάει η δομή έλεχου) το τρίγωνο που πάνε άλλα τα break είναι κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα στο τέλος(την τέλια με τον κύκλο) για να είναι πιο ομοιόμορφο. Αν είναι  False  τότε προχοράει στο άλλο Case

     

    Αυτά είναι μονό τα βασικά από την UML. Μου σπατάλησε 3 ώρες για να φτιάξω το πάνω κείμενο, και σίγουρα ένας σκληρά εργαζόμενος Developer ή οικογενειάρχης δεν μπορεί να αφιερώσει τόσες ώρες. Αν σκεφτούμε ότι σίγουρα οι moderator κάνουν ένα από τα 2 ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, θα πρέπει να κάνουμε και εμείς καποιες προσπάθειες για να μεγαλώσει το Donetzone .πχ. θα μπορούσατε να πείτε για απλά θέματα όπως το (try-catch) που μπορεί να βοηθήσει άτομα που κάνουν την αλλαγή περιβάλλοντος vb6-vb.net.

     

     

     

  •  27-03-2006, 11:58 11207 σε απάντηση της 11170

    Απ: Tutorials Uml (Part 1)

    Βαθμολόγησα με άριστα το θέμα αυτό, Θωμά, κυρίως λόγω της αξιοζήλευτης προσπάθειας που δείχνεις, παρά την τόσο νεαρή ηλικία σου. Και μόνο το γεγονός οτι ασχολήθηκες να δεις το Poseidon και να διερευνήσεις τι σημαίνει UML σημαίνει πολλά. Σιγουρα, το post έφαγε λίγο "εγχείριση" στα συντακτικά και τα ορθογραφικά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, μια και αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο.



    Εύχομαι και άλλοι στην ηλικία σου και όχι μόνο να ενδιαφερθούν για παρόμοια θέματα με τον ίδιο ζήλο. Μπραβο και πάλι!


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems