Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

WinForm εμφάνιση σε Web Application

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tnikos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tnikos στις 15-05-2006, 22:49. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-05-2006, 12:35 12625

WinForm εμφάνιση σε Web Application

Για σας,

Μπορώ να εμφανίσω μια φόρμα WinForm σε μια Web Εφαρμογή, ίσως να γίνετε μέσω WebControl. Εάν είναι εφικτό και μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει τον ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Νίκος

•  13-05-2006, 13:03 12626 σε απάντηση της 12625

Απ: WinForm εμφάνιση σε Web Application

Πρακτικά αδύνατο. Οι winforms και οι webforms χρησιμοποιούν τελείως διαφορετικά controls. Επιπροσθέτως, μην ξεχνάς ότι οι webforms έχουν σαν output, το οποίο ναι μεν δημιουργείται από το framework, αλλά πρακτικά είναι html που γίνεται render από τον εκάστοτε web browser. Υπάρχουν βέβαια κάποια controls (όπως π.χ. το combobox) που είναι 'κοινά' (αν και είναι τελείως διαφορετικής φύσεως) στις δύο πλατφόρμες που σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις μια 'παρόμοια' συμπεριφορά των φορμών.
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  13-05-2006, 19:48 12635 σε απάντηση της 12626

Εχω πάντως την εντύπωση οτι ο Νίκος, έχοντας δει τα ActiveX controls, ρωτάει αν μπορεί να εμφανίσει οχι απλά κάποιο ActiveX αλλά μια ολόκληρη φόρμα ως ActiveX μέσα σε μια σελίδα.

Η απάντηση σε αυτό είναι οχι. Πλην του οτι τα ActiveX έχουν πλέον ιδιαίτερα προβλήματα ασφάλειας και συμβατότητας, δεν "τρέχουν" σε λειτουργικά συστήματα εκτός Microsoft. Βεβαια, το παραπάνω έχει νόημα σε περίπτωση που γινόταν να εμφανίσει κάποιος μια ολόκληρη φόρμα ως ActiveX, αλλά έχω την εντύπωση οτι αυτό δεν γίνεται ούτως η άλλως.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  14-05-2006, 14:28 12647 σε απάντηση της 12635

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://windowsforms.net/articles/iesourcing.aspx

Είναι "καμμένη" διαδικασία, αλλά κάνει αυτό που θές ...
    Angel
    O:]
  •  15-05-2006, 12:32 12671 σε απάντηση της 12647

Θα ήθελα να ξέρω εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνω remote μια φόρμα που βρίσκετε σε έναν server όπως γίνετε με το Remote Desktop Connection δηλαδή να κάνω Remote Form Connection  ή Remote Application Connection

ή ζητάω πολλά.

πάντως κάτι τέτοιο θα ήταν καταπληκτικό

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια σας

•  15-05-2006, 13:08 12674 σε απάντηση της 12671

Δεν ξέρω αν ζητάς πολλά, αλλά σίγουρα κανείς δε θα σου πεί οτι είναι καλή αυτή η ιδέα ! Ακόμη και να το κάνεις κάπως, σε μπελάδες θα μπείς αν έχεις ανα πάσα στιγμή έστω και 2 ταυτόχρονους χρήστες.

Εγώ θα σου πρότεινα να έχεις το server μέρος, στο server, και όποιο UI, στον client. Τώρα το πώς θα το κάνεις αυτό ... οι επιλογές είναι ατελείωτες :D

ASP.NET ( το απόλυτο client-server paradigm ), Remoting, Web Services, Sockets κτλ κτλ ... the sky's the limit - αλλά εγώ θα έγραφα απλό ASP.NET ...

Γιατί δε μοιράζεσαι λίγο το σενάριό σου μαζί μας;

Angel
  •  15-05-2006, 13:27 12678 σε απάντηση της 12625

το περιβάλλον ανάπτυξης μιας WinForm είναι ποιο όμορφο και με περισσότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με μια webform οπότε εάν υπήρχε τρόπος να φτιάξω μια windows application και να μπορώ να την τρέχω μέσα από τον browser όπως θα την έτρεχα κάνοντας Remote Desktop Connection. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.dabcc.com/DABCC/WebApplication/Aspx/dabcc.content.aspx?intPKText=1109&intPKChannel=13 αυτό το χαρακτηριστικό θα το έχει ο μάλλον επόμενος Server που θα βγάλει η Microsoft και είναι αρκετά ενδιαφέρον
  •  15-05-2006, 15:09 12701 σε απάντηση της 12625

"το περιβάλλον ανάπτυξης μιας WinForm είναι ποιο όμορφο και με περισσότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με μια webform" ...

Φίλε tnikos, αν αυτός είναι ο μόνος λόγος που ψάχνεσαι με αυτό το θέμα ... οκ, το αφήνουμε το post. Το θέμα είναι καθαρά θέμα προτίμησης και εξοικείωσης όπως το βλέπω εγω. Βέβαια, εγώ είμαι σχεδόν pure Web boy, οπότε ... :D

Ξαναλέω οτι μπορείς να τρέξεις μια Windows Form (ακόμη κι αν δεν είναι form ρε μάνα μου, ας είναι Panel, Control, whatever ... ) με τον τρόπο που περιγράφει το link παραπάνω, αλλά .. θα πρέπει να το γράψεις το control. Ακόμη δεν είπες τελικά τί παίζει και γιατί χρειάζεσαι ντε και καλά WinForms controls σε μια web σελίδα, οπότε ... κανείς δε μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει στις επιλογές που έχεις. Αν το θέμα είναι όμως καθαρά "εικαστικό" στο ξαναλέω .. ξεχασέ το. Θα μπείς σε μπελάδες δίχως λόγο.
    Angel
  •  15-05-2006, 22:49 12756 σε απάντηση της 12625

για πρακτικούς λόγους θέλω να σχεδιάσω μια φόρμα/ες σε exe και να μπορώ εύκολα και γρήγορα αργότερα να τις χρησιμοποιήσω στο WEB χωρίς να χρειασθεί να τις σχεδιάσω από την αρχή. Απλά θέλω να ξέρω εάν γίνεται μιας και αποφάσισα να ασχοληθώ με το DOT NET.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems