Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μετατροπή σε XML. Πώς;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikolas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος vxan στις 10-05-2006, 14:24. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-05-2006, 14:04 12441

Μετατροπή σε XML. Πώς;

Καλημέρα,

Αντιμετωπίζω ένα "κλασικό" πρόβλημα. Θέλω να μεταφέρω δεδομένα από μία εφαρμογή σε μία άλλη. Η πρώτη εφαρμογή, εξάγει δεδομένα ΜΟΝΟ σε ΤΧΤ αρχείο, ενώ η δεύτερη λαμβάνει δεδομένα μόνο σε XML.
    Το πρόβλημά μου λοιπόν, είναι πώς θα μετατρέψω το TXT σε XML (ίσως βάση κάποιου template).
    Για αρχή λοιπόν, ψάχνω να βρω ίσως κάποιο εργαλείο το οποίο να μετατρέπει TXT σε XML.
    Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Σας ευχαριστώ.

•  09-05-2006, 14:28 12442 σε απάντηση της 12441

Απ: Μετατροπή σε XML. Πώς;

Το txt δεν προϋποθέτει κάποια συγκεκριμένη δομή στα δεδομένα που έχει μέσα. Εκτός και αν υπάρχει μια δομή ήδη γνωστή (πχ csv ή tab delimited (οπότε θα μπορούσεςν να κάνεις import - export από το office), θα πρέπει να φτιάξεις κάτι custom.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  09-05-2006, 14:29 12443 σε απάντηση της 12442

Ουπς, έφαγα ένα "δεν"
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  09-05-2006, 17:25 12451 σε απάντηση της 12443

Το ALTOVA MapForce είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τέτοιες αλλά και για άλλες δουλειές. Νομίζω ότι κάνει και αυτό που θέλεις.

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  09-05-2006, 23:56 12472 σε απάντηση της 12441

Μια απλή λύση θα ήταν το txt αρχείο σου να ήταν σε κάποιο γνωστό format: CSV, ή Tab delimeted. Με απλά λόγια για να χωρίσεις τις τιμές των στηλών σου να χρησιμοποιείς το χαρακτήρα Tab ή το Comma (,) και για την αλλαγή record το γνωστό συνδιασμό Cr-Lf.

Ένα τέτοιο txt αρχείο μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα XML, είτε χρησιμοποιώντας το Excel που μπορεί τα διαβάσει τα παραπάνω formats και να σώσει σαν XML, είτε με μια generic custom εφαρμογή, που αν γραφτεί μπορεί να το κάνει για κάθε αρχείο .csv ή tab delimeted ανεξαρτήτως schema που θα έχει...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-05-2006, 13:24 12495 σε απάντηση της 12472

cgeo, gcapnias: Το αρχείο είναι Tab delimeted. Το θέμα μου είναι να το μετατρέψω σε κάποιο συγκεκριμένο XML format και όχι απλά σε EXCEL XML.

vxan: Κάποιο link;
  •  10-05-2006, 14:24 12499 σε απάντηση της 12495

http://www.altova.com/products_mapforce.html

Έχω δουλέψει κατά καιρούς με τα εργαλεία της ALTOVA και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλά.
    Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems