Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διατήρηση session state

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò intact. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος intact στις 23-08-2006, 15:08. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-08-2006, 20:48 15733

Διατήρηση session state

Εχω δημιουργήσει μια application που χρησιμοποιεί session vars αλλά οποτε γίνεται request σε μια σελίδα δημιουργείται καινούργιο sessionID με αποτέλεσμα να χάνονται ολες οι session vars. Το πρόβλημα δεν υπάρχει σε cookieless sessions. O browser δέχεται cookies. Η session έχει μεταβλητές αποθηκευμένες. Το configuration που χρησιμοποιώ είναι το παρακάτω

<sessionState

mode="InProc"

useHostingIdentity="true"

cookieless="UseCookies"

cookieName="ASP.NET_SessionId"

regenerateExpiredSessionId="false"

timeout="20"

customProvider=""

/>

Εχω δοκιμάσει και άλλα configurations αλλά σε καμία περϊπτωση δεν μπορώ να κρατήσω το session state μεταξύ δύο διαδοχικών page requests.

Mπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Ευχαριστώ

•  22-08-2006, 10:19 15739 σε απάντηση της 15733

Απ: Διατήρηση session state

και εγω το έχανα και χρησιμοποιήσα το global.asax. Στο  void Session_Start() δήλωσα το Session["myVariable"]="myValue" και έτσι παίζει η Session μεταβλητή παντού. Χωρίς να χρησιμοποιήσω το  global.asax δεν ξέρω πώς γίνετε

•  22-08-2006, 12:50 15745 σε απάντηση της 15739

οι ρυθμίσεις που αναφέρεις intact είναι οι default ρυθμίσεις. Πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν διαγράψεις τελείως το sessionState node από το config σου. Δοκίμασέ το.

Διευκρίνηση: Όταν λεμε 'δυο διαδοχικά page requests' εννοούμε χωρίς να κλείσεις και να ξανανοίξεις τον browser. Διαφορετικά το session είναι λογικό να χάνεται.

Αφού λειτουργεί με cookieless sessions (δηλαδή με cookieless="useUri") τότε μάλλον στον browser είναι το πρόβλημα. Είσαι βέβαιος ότι δέχεται cookies. Μήπως κάποιο άλλο εργαλείο privacy protection μπλοκάρει τα cookies; Δοκίμασε να βάλεις το site σου στα sites της σελίδας privacy στα internet options.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-08-2006, 15:08 15774 σε απάντηση της 15745

Το πρόβλημα είναι οτι μεταξύ δυο requests (χωρίς να κλείσω και να ξανανοίξω τον browser) και έχοντας σώσει μέσα στο Global.asax κάποια μεταβλητή αλλάζει το sessionID που σημαίνει οτι κάθε φορά δημιουργείται καινούργιο session. O browser μου δέχεται cookies.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems