Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Branching-Merging στο VSS

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kcb. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kcb στις 22-08-2006, 15:21. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-08-2006, 12:30 15622

Branching-Merging στο VSS

Μέχρι χτες θεωρούσα το VSS ένα πολύ καλό εργαλείο και δεν είχα αντιμετωπίσει προβλήματα μαζί του. Μέχρι χτες που χρειάστηκε να ψάξω το θέμα του branching και merging...
    Έχω κώδικα που θέλω να κάνω share σε διάφορα projects. Τα projects αυτά είναι ας πούμε οι master και οι test εκδόσεις των ίδιων εφαρμογών. Ετσι όταν χρειάζομαι αλλαγές θα μπορώ να κάνω branch κάποια cpp, να τα αναπτύσω παράλληλα (στο μεταξύ μπορεί να χρειαστεί κάποια επείγουσα αλλαγή στο master και να βγει build) και κάποια στιγμή να ξαναενώσω τις δύο version και να συνεχίσουν shared.
    Όλα αυτά νόμιζα ότι τα κάνει το VSS αλλά δεν τα είχα χρησιμοποιήσει κι έτσι κάθισα να διαβάσω Smile Κι ενώ το help τα λέει μια χαρά, ακριβώς όπως τα περιέγραψα, οι δοκιμές μου έδειξαν ότι το merge δεν δουλεύει καθόλου καλά. Ψάχνοντας στο google βρήκα μερικά links που με τρόμαξαν!
    Εκτός από την αδυναμία στο merging διάβασα και για μεγάλες πιθανότητες να γίνουν corrupt τα αρχεία του VSS και άλλα τέτοια ωραία.
    Τα παραθέτω για να πάρει μια ιδέα όποιος ενδιαφέρεται και να μου πει τη δική του εμπειρία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει, όπως κάποιο πραγματικά αξιόπιστο εργαλείο:

Πρώτα βρήκα αυτόν τον τύπο που ίσως να τα παραλέει λίγο αλλά όσον αφορά το merging λέει ακριβώς αυτά που είδα κι εγώ

Μετά από τον παραπάνω βρήκα και το blog ενός από την ομάδα που έφτιαξε το VSS και μιλάει ακριβώς γι'αυτό που θέλω (και δεν με ενθαρρύνει καθόλου! )

αλλά και αυτά τα links για addons και άλλα για το VSS

Και διάφορα errors που επιστρέφει το εργαλείο Analyzer του VSS

Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!
  •  12-08-2006, 20:10 15625 σε απάντηση της 15622

Απ: Branching-Merging στο VSS

Όλα όσα διαβάζεις αναφέρονται στην έκδοση 6.0 του VSS και όχι στην latest που είναι η 2005, οπού πολλά απο αυτά δεν ισχύουν..Όντως το merging και στην έκδοση 2005 δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά όσο αφορά τα άλλα προβλήματα δεν πέτυχα ποτέ τίποτα απο αυτά..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  13-08-2006, 19:15 15626 σε απάντηση της 15625

Μα δεν το έβαλα τυχαία κάτω από το Visual ++ 6.0 .... Είδα ότι υπάρχει θέμα για sourcesafe κάτω από .NET αλλά δεν δουλεύω .NET.
    Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!
  •  13-08-2006, 23:08 15627 σε απάντηση της 15626

Απλά δεν αναφέρεις ξεκάθαρα ότι αναφέρεσαι στο VSS 6.... γι'αυτό (πιστεύω ότι) ο pkefal έκανε την παρατήρηση που έκανε.....

Nα αναφέρω επίσης ότι το Sourcesafe 2005 δουλεύει μια χαρά και με Visual Basic 6.
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  14-08-2006, 10:17 15631 σε απάντηση της 15622

Φαντάστηκα ότι θα ήταν ξεκάθαρο και δεν το έβαλα και στον τίτλο του θέματος. Τώρα δεν μπορώ να τον αλλάξω απ'ότι βλέπω.

Πάντως για να μην μπερδευτούν κι άλλοι, αναφέρομαι σε VSS 6 και δουλεύω C\C++ . Ο σκοπός είναι αυτός που περιέγραψα στο πρώτο post. H λύση που έχω καταλήξει ότι είναι η "ασφαλέστερη" είναι να κάνεις branch και όταν τελειώσεις να κάνεις με το χέρι τις αλλαγές σ'αυτό που θέλεις να κρατήσεις, να σβήσεις το άλλο και να ξανακάνεις share με το χέρι. Αν έχει κάποιος να προτείνει άλλο τρόπο είναι ευπρόσδεκτος.

Άλλο ένα καλό link που συγκρίνει σε έναν πίνακα πολλά εργαλεία σαν το VSS.

•  22-08-2006, 15:21 15749 σε απάντηση της 15631

Απότι διαβάζω το μόνο free και αρκετά καλό είναι το SVN. Έχω όμως απορίες που θέλω να λύσω πριν προχωρήσω.
    Πόσο εύκολο είναι στην εγκατάσταση; Πόσο καλά υποστηρίζει branching και MERGING (το τελευταίο είναι ο λόγος που θέλω να φύγω από το VSS).
    Διάβασα στο link που έβαλα στο προηγούμενο post το εξής κακό: Some limitations: "subversion has trouble with history-sensitive merging of branches". Επίσης στο ίδιο link φαίνεται να μην υποστηρίζει sharing αρχείων που είναι εξίσου σημαντικό για μένα.

Όποιος χρησιμοποιεί το subversion μπορεί να μου πει;

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems