Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ -ΒΟΗΘΕΙΑ Σ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò http. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Aggelos Biboudis στις 17-01-2007, 15:59. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-01-2007, 11:04 23301

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ -ΒΟΗΘΕΙΑ Σ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ

Ειναι το πρωτο post κ ειμαι αρκετα αρχαριος με τα forums οποτε κατανοηση please.
    Θελω να ασχοληθω με την δημιουργια ιστοσελιδων αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω.Μου ειπαν η php ειναι μια αρχη.Οποτε αγοραασα ενα βιβλιο Php κ ενα για το το πρωτοκολλο TCP/IP.
    Ειμαι μολις 1ο εξαμηνο στο Τει Αθηνας(τμημα πληροφορικης). εχω ασχοληθει με C k λιγο VB.Οποιαδηποτε αποψη κ  θα με βοηθουσε.

Thanks
  •  10-01-2007, 11:38 23303 σε απάντηση της 23301

Απ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ -ΒΟΗΘΕΙΑ Σ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ

Το Web Development βασίζεται σε ένα πλήθος από τεχνολογίες, μία εκ των οποίων είναι η PHP. Μια καλή αρχή είναι το W3 Schools όπου υπάρχουν αρκετά tutorials για πολλές από αυτές τις τεχνολογίες. Όρεξη να έχεις να διαβάζεις! Στην αρχική σελίδα θα βρεις μια ενότητα "Where to start". Διάβασε πρώτα το Web Building Primer και κατόπιν το Web Building Tutorial για να μπεις στο κλίμα, να καταλάβεις που χρησιμεύει κάθε τεχνολογία.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  17-01-2007, 15:59 23678 σε απάντηση της 23301

Απ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ -ΒΟΗΘΕΙΑ Σ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ

(ίσως το παρακάτω post είναι για ένα κλικ παραπάνω από κάποιον εντελώς άσχετο, αλλά επειδή λέει ότι είναι σε τμήμα πληροφορικής νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα...θες δεν θες οταν είσαι σε τέτοιο τμήμα πιέζεσαι και έτσι μαθαίνεις)

Και εγώ αρχάριος είμαι (στο Web Development) και θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει, ας το κάνει με κάποιο από τα βιβλία της σειράς Step by Step (microsoft press) αν θέλει να ασχοληθεί με τεχνολογία της MS. Γιατί να χρησιμοποιήσει Php αφού υπάρχουν τόσο ωραία tools? Βέβαια η άποψη μου δεν είναι καθόλου εμπεριστατωμένη εμπειρικά, αλλά καθαρα από θέμα ευκολίας στην απορρόφηση γνώσεων(που το βλέπω και λειτουργεί σε μένα, αν και διατηρούσα επιφυλάξεις στην αρχή) και στο ποια τεχνολογία έχει μέλλον και ποια όχι. Και εγώ ακόμα στα πρώτα βήματα είμαι (πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε που ασχολήθηκα με μικρά static sites και αποφάσισα να μάθω κάτι δομημένο από την αρχή), διαβάζοντας λίγο από τα βιβλία για C#, βλέποντας διάφορα samples, παίζοντας με τα aspx του Community Server και καλή μας αρχή.

Λίγα tutorials για SQL programming (Που φαντάζομαι θα κάνεις και μάθημα στο τμήμα σου) και μην αγχώνεσαι...εδώ στον αγώνα. Τώρα μιας και πήρες βιβλία ξεκίνα με php για να έχεις μια ιδέα και κατά την γνώμη μου ξεκίνα από τις τεχνολογίες της ms. Απλά έχω δει φανατικούς php-αδες που έρχονται σε dev day (σεμιναριο microsoft) και ξεκίνησαν αμέσως .ΝΕΤ

(απλά συμβουλή, ποτε μην παραμελήσεις οτιδήποτε σου δώσει το τμήμα σου από C/C++/Java, ποτέ, ακόμα και από πρώτο εξάμηνο και τα άλλα στον ελεύθερό σου χρόνο)
    https://twitter.com/biboudis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems