Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Περνώντας POST variables στην Paypal...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Δημήτρης Γκανάτσιος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 23-02-2007, 00:33. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-02-2007, 20:06 25220

Περνώντας POST variables στην Paypal...

Καλησπέρα,
    έχω φτιάξει μια ASP .NET 2 εφαρμογή, η οποία έχει e-commerce features. Για την πληρωμή, χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της Paypal.
    Η οποία paypal, θέλει να κάνω request σε μια σελίδα της και να της στείλω με POST κάποιες μεταβλητές, τις οποίες τις έχω στη σελίδα μου σαν <input type="hidden" name="custom" id="custom">
    Θέλω σε μία από αυτές να δώσω τιμή από το code behind file. Αν όμως της προσθέσω το attribute runat="server" ώστε να μπορώ να της δώσω κάποιο value από τον κώδικα, τότε αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι το name property του control αλλάζει σε αυτό "ctl00_ContentPlaceHolder1_custom", με συνέπεια κατά το post να μην το αναγνωρίζει η σελίδα της Paypal.
    Έχει κάποιος κάποια λύση ή θα πρέπει να παίξω με το HttpWebRequest object;;;
    (αυτή τη στιγμή κάνω το request χρησιμοποιώντας το PostbackUrl property του button που έχω για submit)
    Ευχαριστώ

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  21-02-2007, 19:05 25281 σε απάντηση της 25220

Απ: Περνώντας POST variables στην Paypal...

και όπως διαπίστωσα σήμερα, το web control παίρνει την συγκεκριμένη τιμή σαν id και σαν name (εννοώ την ctl00_ContentPlaceHolder1_custom), επειδή η σελίδα στην οποία βρίσκεται καλεί Master... αν την βάλω να παίξει χωρίς Master Page, δεν υπάρχει πρόβλημα...Sad

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  22-02-2007, 19:24 25355 σε απάντηση της 25220

Τελικά, αν και το έψαξα αρκετά, πιστεύω ότι ΔΕΝ γίνεται.....Sad Πάλι καλά, κατάφερα και το έκανα αλλιώς (έφαγα το runat="server" και του δίνω τιμή με inline coding). Θέτω την κατάσταση της ενότητας σε 'Έχει επιλυθεί', αν πάντως κάποιος έχει καμμιά ιδέα, ας την ποστάρει...
    Ευχαριστώ

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  22-02-2007, 22:36 25364 σε απάντηση της 25355

Big Smile

Δεν ξέρω γιατί δεν το είχα δει τη δημοσίευση νωρίτερα... Δεν θα πρέπει να απελπίζεσαι ότι δεν μπορείς να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο, θα ήθελα να ξέρω τι σε οδήγησε να καταλήξεις ότι δεν γίνεται, και πιστεύω ότι το PayPal δεν θα θα ζητούσε κάτι αν δεν γινόταν...

Αν μιλάγαμε για εποχές πριν ASP.NET, ένας εύκολος τρόπος να κάνεις post δεδομένα από μια σελίδα που θα είχε μια form, θα ήταν να τα βάλεις μέσα σε hidden inputs και να γράψεις ένα Javascript που στο onLoad της σελίδας να κάνει Submit στην φόρμα. Όχι, ότι δεν θα μπορούσες να το κάνεις αυτό και με ASP.NET! Wink

Μέσα στις ευκολίες που παρέχει το .NET Framework είναι και το HttpWebRequest. Εκτός από την διεύθυνση που θα καλέσει και την μέθοδο GET/POST, μπορείς να δώσεις και τα δεδομένα που θα γίνουν post. Μπορείς να δεις εδώ ένα παράδειγμα. Με αυτό τον τρόπο δεν απαιτείται webform για να στείλεις τα δεδομένα, μπορεί να σταλούν και από ένα WinForm ή ένα Windows Service.

Από τις δύο μεθόδους αν την διαδικασία την επέβλεπε χρήστης και γινόταν μέσω web, θα διάλεγα την πρώτη μέθοδο, μιας και θα μπορούσα να δώσω ένα status της διαδικασίας, αν θα έπρεπε να είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δει ο χρήστης και ήταν υποχρεωμένο το σύστημά μου να το ολοκληρώσει, θα διάλεγα την δεύτερη μέθοδο.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  23-02-2007, 00:33 25367 σε απάντηση της 25364

χμ.... το κοίταξα το HttpWebRequest, απλά το θέμα είναι ότι με το συγκεκριμένο object μπορώ μεν να κάνω POST ή GET κάποια δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα θέλω και η τρέχουσα σελίδα που θα το καλέσει να κάνει Reponse.Redirect σε αυτή του Paypal, κάνοντας ταυτόχρονα POST τα data... και δεν βρήκα κάποια μέθοδο στο HttpWebRequest που να το κάνει αυτό...

Η πρώτη λύση μου φαίνεται εφικτή στην υλοποίησή της... αλλά αφού έπαιξε με inline code (όπως περιέγραψα παραπάνω) θα την έχω υπ'όψιν άμα μου χρειαστεί μελλοντικά!

Ευχαριστώ πολύ! Smile

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems