Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

sql distinct

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 18-04-2007, 23:06. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-04-2007, 13:57 30083

sql distinct

Καλημέρα,

θέλω απο ένα sql join μόνο τις εγγραφές που είναι μοναδικές.προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το sql distinct αλλα βγάζει μήνυμα λάθους ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω distinct σε text kai ntext τύπους δεδομένων....

καμιά ιδέα.

ευχαριστώ...

•  18-04-2007, 14:42 30098 σε απάντηση της 30083

Απ: sql distinct

Νομίζω ότι θα λειτουργήσει αν κάνεις cast σε varchar. Αυτό όμως πρέπει να το κάνεις ΜΟΝΟ αν είσαι βέβαιος ότι η στήλη σου είναι text ή ntext λόγω λάθους σχεδίασης και ΜΟΝΟ αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο (π.χ. να αλλάξεις τον τύπο σε varchar). Κατά τα άλλα ο τύπος text έχει δημιουργηθεί για την αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων και δεν είναι ό,τι καλύτερο να χρησιμοποιείς τέτοιες στήλες σε υπολογιστικά queries όπως το distinct. Γι αυτό φαντάζομαι και δεν υποστηρίζεται απευθείας, χωρίς cast.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-04-2007, 19:33 30172 σε απάντηση της 30098

μάλλον πως έχω καταλάβει λάθος το distinct.δηλαδή παίρνει τις μοναδικές τιμές απο όλα τα πεδία του πίνακα ή τουλάχιστον αυτά που θα συμπεριλάβω στν select.εγώ θα ήθελα να πάρω τις μοναδικές τιμές απο μια join του δεύτερου πίνακα μου που υπάρχει πολλές φορές στον πρώτο πίνακα(οι εγγραφές δηλαδή)..

ευχαριστώ και πάλι.

•  18-04-2007, 20:48 30195 σε απάντηση της 30172

Κάνε μια καλύτερη προσπάθεια να περιγράψεις αυτό που θέλεις. Αν γίνεται δώσε κι ένα παράδειγμα. Με την περιγραφή που δίνεις μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-04-2007, 21:02 30196 σε απάντηση της 30195

έχεις δίκιο

select * from a

inner join b

on aid = bid

where a.c = 22

εγω θέλω μόνο τις μοναδικές τιμές του πίνακα b..διότι υπάρχουν πολλές εγγραφες του bid που αντιστοιχούν με μία εγγραφή του πίνακα a.

•  18-04-2007, 23:06 30216 σε απάντηση της 30196

select distinct * from b where bid in (select aid from a where a.c=22)

για δοκίμασε αυτό...

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems