Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Protect Aspx Files from Editing

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dparalizer. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dparalizer στις 11-09-2007, 11:39. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-09-2007, 14:28 34902

Protect Aspx Files from Editing

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρουσία μου εδώ στο forum με ένα θέμα στο οποίο αναζητώ βοήθεια και ακόμα δεν έχω βρει κάποια λύση.

Έχω ένα web application στο οποίο έχω μέσα .aspx , .vb , .grxml αρχεία. Γνωρίζω ότι αν κάνω compile την εφαρμογή
    και αφαιρέσω από το folder τα .vb files, το project θα μπορεί να τρέχει κανονικά χωρίς πρόβλημα εξαιτίας του .dll αρχείου
    που δημιουργείται μέσα στο φάκελο.

Αυτό που με απασχολεί είναι, πως και αν, υπάρχει τρόπος να κρύψω ή να κάνω "lock" τα .aspx και .grxml files, έτσι ώστε
    να μην μπορεί κάποιος να τα κάνει edit και να τα τροποποιήσει. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Ευχαριστώ πολύ
  •  10-09-2007, 15:32 34904 σε απάντηση της 34902

Απ: Protect Aspx Files from Editing

Αν χρησιμοποιείς .NET 2, οπότε και ASP.NET 2, ναι υπάρχει τρόπος. Σε αυτή την έκδοση υπάρχουν 3 τρόποι να κάνεις compile:

• Αυτός που αναφέρεις, δηλαδή τα code behind αρχεία σε dll και τα aspx ως έχουν, όπως δηλαδή γινόταν και στην ASP.NET 1
    • Όλα σε dll (code behind και aspx). Κρύβει τα πάντα, αν και αυτό είναι σχετικό καθώς μπορεί και πάλι κανείς να κάνει reverse engineer του dll, όπως και κάθε .net dll.
    • Τίποτα σε dll. Βοηθάει για εσωτερικές εγκαταστάσεις και σε development mode καθώς μπορείς να κάνεις αλλαγές στον κώδικα και να τις δοκιμάζεις χωρίς το VS. Κάτι τέτοιο γινόταν στην κλασσική ASP, πριν το .NET, όπου κώδικας και html ήταν στο ίδιο αρχείο και δεν κρυβόταν τίποτα.
    Για περισσότερα εδώ...

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-09-2007, 11:39 34917 σε απάντηση της 34904

Απ: Protect Aspx Files from Editing

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς χρησιμοποιώ ASP 1.1 άρα θεωρητικά υποθέτω ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό που φανταζόμουν παρά μόνο να κρύψω τα vb files που περιέχουν το code behind.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems