Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ajax enabling Server?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Pak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 05-10-2007, 18:19. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-10-2007, 10:15 35854

Ajax enabling Server?

Προφανώς οι πλείστοι γνωρίζουμε ότι για να μετατρέψουμε μια Asp .Net εφαρμογή σε Ajax-Enabled Asp .Net πρέπει να κάνουμε τις σχετικές τροποποιήσεις στο web.config. Το σενάριο είναι το εξής. Έχω ένα server o οποίος είναι ο live server της εταιρίας, δηλαδή εκεί όπου φιλοξενούνται τα sites των πελατών μας (win 2003K, IIS 6.0, Asp .Net), καμιά εικοσαριά και πάνω. Σιγά σιγά θέλουμε να μετατρέψουμε σε ajax enabled όλα τα web sites. Τώρα σύμφωνα με τη λογική του Asp .Net, μπορώ να κάνω την αλλαγή στο machine.config ή στο root web.config και να γίνει applied σε όλα. Σωστά; Πέστε μου την άποψη σας άν αυτό που σκέφτηκα είναι σωστό και θα δουλέψει. Υπάρχει φυσικά και η λογική του "δοκίμασε να δείς" αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τροποποιήσεις σε configuration σε production περιβάλλον μοιάζουν με επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Οπόταν είναι καλά να είσαι σίγουρος προτού κάνεις κάτι... 
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  05-10-2007, 16:19 35879 σε απάντηση της 35854

Απ: Ajax enabling Server?

Έτσι κι αλλιώς τροποποιήσεις σε production περιβάλλον πρέπει να γίνονται αφού δοκιμαστούν πρώτα αλλού!

Κατά τα άλλα ακόμα κι αν δουλέψει δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο σημείο να κάνει κανείς τέτοιες αλλαγές. Μπορεί κάποιο νέο site που θα βάλεις στο μέλλον να έχει πρόβλημα. Καλύτερο είναι να κάνεις αλλαγές στο config της κάθε εφαρμογής ξεχωριστά. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  05-10-2007, 16:37 35880 σε απάντηση της 35879

Σωστά υπάρχει και δοκιμαστικό περιβάλλον. Αλλά και αυτό είναι ευαίσθητο γιατι φιλοξενει εταιρικά web site , sharepoint κτλ. Μάλλον και γώ προς τα εκεί καταλήγω. Το καθένα ξεχωριστά...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  05-10-2007, 18:19 35886 σε απάντηση της 35880

Κι εγώ είμαι υπέρ του ξεχωριστού, αν και φαινομενικά απαιτεί περισσότερο κόπο. Με αυτή τη λογική γλιτώνεις και το κλασσικό μοτίβο "φτιάχνω το ένα, χαλάει τ'άλλο" Stick out tongue
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems