Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Visual C# - SQL 2005 data binding app

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Smert. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος M1ke στις 01-04-2008, 21:48. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-02-2008, 18:49 39951

Visual C# - SQL 2005 data binding app

Καλησπέρα,

ψάχνω πηγές (e-books, έτοιμα projects, links, βιβλία, οτιδήποτε) για εφαρμόγες Windows Forms (C#) με databinding.

Ο στόχος είναι μια αρκετά πλήρης εφαρμογή, με χρήστες, δικαιώματα, μια βάση με αναζητήσεις, κάποιες εκτυπώσεις κλπ.

Από την πλευρά των Forms και του SQL Serv. γνωρίζω αρκετά τι μου γίνεται, όσο και για κάποιο υποτυπώδες data binding.

(απεικονιση δεδομένων από τη βάση σε textbox,grid...)

Αλλά κολλάω σε κάποια σημεία. Πχ. στο ερώτημα SQL που γεμίζει το grid, θέλω να περάσω παράμετρο μια μεταβλητή (π.χ. από textbox).

Δεν ζητάω τόσο την απάντηση σε αύτο το πρόβλημα, αλλά, όπως είπα, πηγές με κάτι πιο πλήρες. (γιατί σίγουρα θα συναντήσω και άλλα)

Ευχαριστώ προκαταβολικά
  •  07-02-2008, 22:04 39956 σε απάντηση της 39951

Απ: Visual C# - SQL 2005 data binding app

Το data binding αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της εφαρμογής που σχεδιάζεις να υλοποιήσεις. Υπάρχει ένα πλήθος από άλλα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να φροντίσεις. Όπως και να έχει, αυτό είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για να ξεκινήσεις: http://www.amazon.com/Data-Binding-Windows-Forms-2-0/dp/032126892X

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  08-02-2008, 07:56 39970 σε απάντηση της 39956

Έχω πέσει πάνω σε αυτό το βιβλίο πολλές φορές και όντως είναι ότι πιο πλήρες για μια τέτοια εφαρμογή.
    Ξεκινάω την ανάγνωση ! Thanks !
  •  08-02-2008, 08:27 39971 σε απάντηση της 39970

Όπως είπα, αυτό το βιβλίο αφορά μόνο στο data binding, δεν καλύπτει όλα τα aspects για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής. Πιο ολοκληρωμένα βιβλία είναι τα

http://www.amazon.com/Windows-Forms-Programming-Microsoft-Development/dp/0321267966/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=books&qid=1202451770&sr=1-2

και (ανάλογα αν θες VB.NET ή C#) τα:

http://www.amazon.com/Windows-Forms-Programming-Microsoft-Development/dp/0321116208/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=books&qid=1202451770&sr=1-8 

http://www.amazon.com/Windows-Programming-Visual-Microsoft-Development/dp/0321125193/ref=sr_1_12?ie=UTF8&s=books&qid=1202451770&sr=1-12

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  08-02-2008, 17:15 40002 σε απάντηση της 39971

Άλλες δύο πηγές ανάγνωσης λοίπον... προωθώ τα δύο πρώτα στη στοίβα ανάγνωαής μου.
    Το πρώτο (data binding klp) μου φάνηκε πιο εύστοχο λόγω τίτλου, (είμαι μέχρι το κεφάλι με forms) αλλά κ η δεύτερη παρτίδα είναι πλήρης, περικλείει αυτά που ψάχνω. Είπα μήπως είχαμε κάτι σε online books, tutorials κλπ. αλλά απο ότι φαίνεται δε γλυτώνω το αναγνωστήριο... Smile

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

--------- Edit:

Τώρα θέλω να λύσω μερικά θέματα τις εφαρμογής.... (τα οποία είναι πολλά και αφορούν στάδια που δεν καλύπτει το "WinForms 2.0" book αλλά ούτε και το πρώτο book.) Και επειδή αυτά είναι πεπερασμένα μεν, αλλά πολλά, να ρωτήσω μήπως υπάρχει ένα τέτοιο έτοιμο project κάπου - όχι όμως μεγαθήριο.

Ακόμα δεν θεωρώ πως αυτό που πάω να κάνω είναι μεγάλη εφαρμογή, μάλλον θεμελειώδης θα λεγα (χειρισμός δύο πινάκων master-details με όλες τους τισ ιδιαιτερότητες μέσα από φόρμες). Γιαυτό μου κάνει εντύπωση που δε βρίσκω ένα βιβλίο η manual που να καθοδηγεί μέχρι το τέλος, ώστε να φαίνονται και οι καλές πρακτικές. Μετά την ανάγνωση των παραπάνω books, ναι, έχω πολλές ιδέες για το πώς να προχωράω παρακάτω στην υλοποίηση, αλλά πως θα ξέρω αν οι ιδέες μου είναι καλές πρακτικές?

Ας αρχίσω και λιγάκι με τις απορίες μου...

Π.χ.

Έχω master-details προβολή στη mainform και καλώ σα dialog μια editform με τα ίδια controls, αλλά enabled για να τα γράψει ο χρήστης.

Αν ο χρήστης καλεί για να προσθέτει περνάω μια νέα row για Binding source τις Editform, αν καλεί για διόρθωση περνάω  τον current.

Όλα καλά δουλεύουν.

Εκτός από την προσθήκη details (child table) στην πρώτη περίπτωση της προσθήκης νέου.

Δηλαδή στο grid του child table στην κενή editform, δε βλέπει τη νέα καταχώρηση στο master που μόλις έγραψα.

(δεν παίρνει μόνο του το PrimaryKey; αν το γράψω μόνος μου όλα καλά)

Εδώ για παράδειγμα ποια είναι η καλή πρακτική? Τι κάνει ο κόσμος? 

•  01-04-2008, 21:48 41254 σε απάντηση της 40002

Για τα online παραδείγματα κοίτα τα forms over data στο http://msdn2.microsoft.com/en-us/vbasic/bb466226.aspx .

Το child table από πού παίρνει δεδομένα? πχ αν εχεις πίνακες Α,Β με Α_ΝΑΜΕ foreign key από τον Β τότε στα data sources σου δείχνει τον Α 2 φορές, μία ως child του Β και μία μόνο του. (sorry για την έλλειψη ορολογίας αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ με visual studio..)

Κάτι ανέφερε και στα video του link για master-detail πίνακες. Αλλιώς ξαναστείλε να το ψάξουμε!!

I think there's to much blood in my caffeine system..
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems