Άλλες δύο πηγές ανάγνωσης λοίπον... προωθώ τα δύο πρώτα στη στοίβα ανάγνωαής μου.
Το πρώτο (data binding klp) μου φάνηκε πιο εύστοχο λόγω τίτλου, (είμαι μέχρι το κεφάλι με forms) αλλά κ η δεύτερη παρτίδα είναι πλήρης, περικλείει αυτά που ψάχνω. Είπα μήπως είχαμε κάτι σε online books, tutorials κλπ. αλλά απο ότι φαίνεται δε γλυτώνω το αναγνωστήριο... 
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
--------- Edit:
Τώρα θέλω να λύσω μερικά θέματα τις εφαρμογής.... (τα οποία είναι πολλά και αφορούν στάδια που δεν καλύπτει το "WinForms 2.0" book αλλά ούτε και το πρώτο book.) Και επειδή αυτά είναι πεπερασμένα μεν, αλλά πολλά, να ρωτήσω μήπως υπάρχει ένα τέτοιο έτοιμο project κάπου - όχι όμως μεγαθήριο.
Ακόμα δεν θεωρώ πως αυτό που πάω να κάνω είναι μεγάλη εφαρμογή, μάλλον θεμελειώδης θα λεγα (χειρισμός δύο πινάκων master-details με όλες τους τισ ιδιαιτερότητες μέσα από φόρμες). Γιαυτό μου κάνει εντύπωση που δε βρίσκω ένα βιβλίο η manual που να καθοδηγεί μέχρι το τέλος, ώστε να φαίνονται και οι καλές πρακτικές. Μετά την ανάγνωση των παραπάνω books, ναι, έχω πολλές ιδέες για το πώς να προχωράω παρακάτω στην υλοποίηση, αλλά πως θα ξέρω αν οι ιδέες μου είναι καλές πρακτικές?
Ας αρχίσω και λιγάκι με τις απορίες μου...
Π.χ.
Έχω master-details προβολή στη mainform και καλώ σα dialog μια editform με τα ίδια controls, αλλά enabled για να τα γράψει ο χρήστης.
Αν ο χρήστης καλεί για να προσθέτει περνάω μια νέα row για Binding source τις Editform, αν καλεί για διόρθωση περνάω τον current.
Όλα καλά δουλεύουν.
Εκτός από την προσθήκη details (child table) στην πρώτη περίπτωση της προσθήκης νέου.
Δηλαδή στο grid του child table στην κενή editform, δε βλέπει τη νέα καταχώρηση στο master που μόλις έγραψα.
(δεν παίρνει μόνο του το PrimaryKey; αν το γράψω μόνος μου όλα καλά)
Εδώ για παράδειγμα ποια είναι η καλή πρακτική? Τι κάνει ο κόσμος?