Παραπάνω παρέθεσα απλά την είδηση, ως editor. Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι η ανάμιξη της Nokia (και άλλων κατασκευαστών κινητών) με την ανάπτυξη λογισμικού ότι είναι κάτι πολύ πρόσκαιρο. Μου θυμίζει παλιές κακές εποχές που ο κάθε κατασκευαστής desktop υπολογιστών τα έκανε όλα μόνος και όλα τα συστήματα ήταν ασύμβατα μεταξύ τους (custom κάρτες δικτύου, λειτουργικά συστήματα που τα ήξεραν μόνο οι σχεδιαστές τους και οι φοιτητές τους κλπ.). Το ενδιαφέρον των κατασκευαστών κινητών για τα λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών, θα έπρεπε να είναι κάτι ανάλογο με το ενδιαφέρον που έχει η Lenovo όταν κατασκευάζει desktop PCs ή laptops.
Το όλο σκηνικό είναι αρκετά νοσηρό και οφείλεται στην μικρή ηλικία της αγοράς. Τα κινητά έχουν μια ηλικία περίπου 13 χρόνων, ενώ για λειτουργικά συστήματα κινητών μπορούμε να μιλάμε για πολύ λιγότερο. Θέματα όπως, δεν μπορείς να αναβαθμίσεις (επίσημα) την έκδοση των windows στο κινητό σου, δεν μπορείς να βάλεις symbian ενώ έχεις windows, έχεις ένα κινητό που έχει GPS αλλά δεν το έχει ενεργοποιήσει ο κατασκευαστής ή ότι η Nokia και η κάθε Nokia αγοράζει εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού υψηλού επιπέδου, φαίνονται αρκετά αστεία για τον κόσμο των desktop! Σκέψου να αγοράσει η Lenovo μια εταιρεία τύπου Infragistics! Από την πόλη έρχομαι... Νομίζω ότι είναι απλά κόλπα marketing και συμφωνιών.
Τέλος, βλέπω το μέλλον του Symbian ευοίωνο, αλλά σίγουρα έχει πλέον σοβαρούς ανταγωνιστές που πριν μερικά χρόνια δεν είχε:
- Windows Mobile
- MacOS (βλ. iPhone
συν το Androind (βλ. Google) το οποίο το περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον!
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.