Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση σχετικά με το <asp:View>

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 10-05-2008, 07:24. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-05-2008, 09:36 41863

Ερώτηση σχετικά με το <asp:View>

Καλημέρα. Χρησιμοποιώ σε μία φόρμα επικοινωνίας το <asp:View> server control και συγκεκριμένα έχω δύο προβολές, η μία εμφανίζεται όταν το mail στάλθηκε σωστά, η άλλη όταν απέτυχε η αποστολή του. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι κώδικα πρέπει να γράψω για να εμφανίζονται αυτά τα δύο. Το email το στέλνω χρησιμοποιώντας το SmtpClient. Η τελευταία γραμμή κώδικα που γράφω είναι η SMTPClient.Send().

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  09-05-2008, 07:13 41880 σε απάντηση της 41863

Απ: Ερώτηση σχετικά με το <asp:View>

To asp:view δεν νομίζω ότι παίζει από μόνο του. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει σε συνδιασμό με το asp:Multiview. Μέσα στο δεύτερο βάζουμε όσα instances από το πρώτο control χρειαζόμαστε. Αυτό που έχουμε για να ελένξουμε πιο από τα asp:view controls φαίνεται είναι η ActiveIndex ιδιότερα του asp:MultiView. Αν θέλουμε το πρώτο asp:view control τότε βάζουμε 0, για το δεύτερο 1, κοκ. Από default αυτή η τιμή είναι -1 που σημαίνει να μην φαίνεται κανένα - θα πρέπει να την αλλάξεις κατά την σχεδίαση της σελίδας για να δεις το πρώτο control, αλλιώς θα πάρεις ένα σφάλμα κατά την φόρτωση της σελίδας...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  09-05-2008, 16:51 41894 σε απάντηση της 41880

To <asp:View> είναι μέσα σε multi view. Βέβαια αυτό με το Active Index δεν το γνώριζα. Απλά θέλω να εμφανίζεται ένα view το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι το email του στάλθηκε σωστά χωρίς να φεύγει από την φόρμα αποστολής. Έχω και δεύτερο view σε περίπτωσης αποτυχίας αποστολής. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τι γράψω στον VB κώδικα που ελέγχει αν το mail έφυγε σωστά ή όχι. θα γράψω κάτι του στυλ:
    1
    2
    3
    4
    5
    if SMTPClient.Send = true Then

MyMultiView.ActiveViewIndex=1

end if

εκεί στον έλεγχο του if είναι που κολλάω.
  •  10-05-2008, 07:24 41896 σε απάντηση της 41894

Αν το e-mail δεν φύγει θα έχεις ένα exception.

Για να το αντιμετωπίσει βάζεις το .Send() method του SMTPClient μέσα σε ένα try/catch, και αμέσως μετά από το .Send() γράφεις το MyMultiView.ActiveViewIndex=1. Αν όλα πάνε καλά και το .Send() έχει επιτυχία τότε θα εκτελεστεί ο κώδικας και ο χρήστες θα πάρει το μήνυμα ότι όλα πήγαν καλά. Αλλιώς η εκτέλεση του προγράμματος θα μεταφερθεί στο catch και δεν θα εκτελεστεί ποτέ ο κώδικας.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems