Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απλές απορίες σε C#

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò katerinaa. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 03-09-2008, 12:59. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-09-2008, 16:51 44436

Απλές απορίες σε C#

Γεια σας, έχω 2-3 μέρες που παιδεύομαι να μάθω C# και μου φαίνεται αρκετά δύσκολη για να τη μάθεις μόνη σου.
    Έχω 2 απορίες μήπως και μπορέσετε να με βοηθήσετε

Απορία 1 : Έχω δημιουργήσει 3 φόρμες  (login, form1, form2).
    Και θέλω ο χρήστης μόλις δώσει τα σωστά στοιχεία να μεταβεί στη form1.
    Όμως παρατήρησα ότι πηγαίνοντας στη form1 η αρχική σελίδα εξακολουθεί να υπάρχει.
    Δοκίμασα την εντολή this.hide(); κατά το πάτημα του κουπιού , αλλά μετά είχα το πρόβλημα ότι δε μπορούσα να κλείσω την εφαρμογή.

Απορία 2: Έχω ένα textbox που ζητά από τον χρήστη ένα url, θα θελα να ελέγχω αν είναι έγκυρο το url και μετά να αποθηκεύω τον κώδικα σε ένα αρχείο .txt.

Μπορείτε να με βοηθήσετε ???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  •  02-09-2008, 23:53 44440 σε απάντηση της 44436

Απ: Απλές απορίες σε C#

1) this.Close()

2) http://www.geekpedia.com/KB65_How-to-validate-an-URL-using-RegEx-in-Csharp.html

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-09-2008, 12:00 44451 σε απάντηση της 44440

Dimitris Papadimitriou:

1) this.Close();

Με αυτή την εντολή κλείνει τελείως η εφαρμογή μου!
    Ενώ εγώ θέλω να κλείσει μόνο η αρχική φόρμα, αλλά ταυτόχρονα μετά να υπάρχει δυνατότητα εγκατάλειψη προγράμματος (να μην είναι συνεχώς στην κατάσταση Running)!
  •  03-09-2008, 12:33 44453 σε απάντηση της 44451

Συμβαίνει γιατί είναι η φόρμα που ξεκινά την εφαρμογή σου. Πρέπει να ορίσεις την form1 σαν start-up φόρμα.

Θα εμφανιστει η form1, μετά θα εμφανίσεις την login σαν modal (ShowDialog) και από το αποτέλεσμα της login θα αποφασίσεις αν θα αφήσεις την form1 ανοιχτή ή θα την κλείσεις γιατί ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-09-2008, 12:59 44454 σε απάντηση της 44436

Γεια χαρά! Μιας και είσαι καινούρια στη C#, θα σου πρότεινα να δεις τα videos που έχουμε στο www.studentguru.gr, και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα

www.studentguru.gr/learn/default.aspx

Smile
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems