Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με τη FormatCurrency() function μετά την εγκατάσταση του service pack3 των XP

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò aperanton. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος aperanton στις 09-07-2008, 09:38. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-07-2008, 10:39 43333

Πρόβλημα με τη FormatCurrency() function μετά την εγκατάσταση του service pack3 των XP

Γειά σας.

Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα για να εμφανίσω στην οθόνη νομισματικές τιμές την FormatCurrency() function για να εμφανίζονται οι τιμές σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του χρήστη.
    Μετά την ενημέρωση όμως των λειτουργικών ορισμένων χρηστών από Windows XP Service Pack 2 σε Service Pack 3, η συγκεκριμένη function εμφανίζει τις τιμές πάντα με το δολλάριο ($) ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Το δοκίμασα σε αρκετούς υπολογιστές, και το αποτέλεσμα ήταν ότι πριν την εγκατάσταση του Service Pack 3 το πρόγραμμα εμφάνιζε τις τιμές με το σωστό σύμβολο (δηλ. σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του χρήστη από το "Rergional and Language options") αλλά μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3 οι τίμες εμφανίζονται πάντα με δολλάριο ($).

Έχω ψάξει αρκετά αυτές τις μέρες αλλά δεν έχω βρεί κάτι.

Μήπως ξέρει κάποιος κάτι για αυτό;;;;;
  •  08-07-2008, 13:40 43342 σε απάντηση της 43333

Απ: Πρόβλημα με τη FormatCurrency() function μετά την εγκατάσταση του service pack3 των XP

Ενδιαφέρον εύρημα, θα το έχω υπόψη μου να το κοιτάξω. Φοβάμαι ότι μιας και η VB6 είναι πλέον εκτός υποστήριξης, θα χρειαστεί να επέμβεις με κώδικα ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις το σωστό αποτέλεσμα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  08-07-2008, 14:13 43347 σε απάντηση της 43342

Απ: Πρόβλημα με τη FormatCurrency() function μετά την εγκατάσταση του service pack3 των XP

Θα ήθελα να προσθέσω οτι το παραπάνω πρόβλημα προκύπτει μόνο οταν τρέχουμε την function FormatCurrency() από VB Script.
  •  08-07-2008, 14:49 43348 σε απάντηση της 43347

Όντως είναι ένα πρόβλημα αλλά η microsoft έδωσε ένα workaround εδώ

Αντιγράφω:

WORKAROUND

loadTOCNode(1, 'workaround');To work around this problem for VBScript, use the SetLocale function to set the language locale that you want before you use VBScript built-ins.

For example, the following script sets the language locale to English (United Kingdom) and then uses the VBScript built-ins.
    SetLocale(2057)
    Wscript.Echo "Date is:" & DateValue(Now)
    Wscript.Echo FormatCurrency(123.45)

Manos
  •  09-07-2008, 07:15 43373 σε απάντηση της 43348

Χτες έγινε release το fix: http://support.microsoft.com/kb/951978. Μπορεί να το πάρει κάποιος με Winodows Update.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  09-07-2008, 09:38 43374 σε απάντηση της 43373

George J. Capnias:

Χτες έγινε release το fix: http://support.microsoft.com/kb/951978. Μπορεί να το πάρει κάποιος με Winodows Update.

George J.

Σας ευχαριστώ πολύ, είχε αρχίσει να μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα ...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems