Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

7 DB Access με την ίδια ακριβός δομή πινάκων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò karlos6642. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος karlos6642 στις 22-11-2008, 21:29. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-09-2008, 23:15 44439

7 DB Access με την ίδια ακριβός δομή πινάκων

Την βοήθεια σας παρακαλώ έχω 7 DB Access με την ίδια ακριβός δομή πινάκων σε 7 διαφορετικούς υπολογιστές με διαφορετικά όμως δεδομένα κατά 90% με μέγεθος από 40 έως 160 ΜΒ σε LAN

Θέλω κάνοντας αναζήτηση για μια εγγραφή να γίνεται η αναζήτηση αυτή ταυτόχρονα σε όλες τοις βάσης είναι δυνατόν αυτό;

Εναλλακτικά όλες οι βάσης να ενημερώνουν αυτόματα μια ενιαία βάση Access  ή  MySql για να εκτελώ το ερώτημα

Κάποιες προτάσεις;
  •  02-09-2008, 23:55 44441 σε απάντηση της 44439

Απ: 7 DB Access με την ίδια ακριβός δομή πινάκων

Σε ποιο ακριβώς σημείο χρειάζεσαι βοήθεια; Πως θα προσπελάσεις τις βάσεις, πως θα κάνεις αναζητήσεις ή κάτι άλλο;

Αν θέλεις βάζε σημεία στίξης (κόμματα, τελείες) στο κείμενό σου. Είναι δυσανάγνωστο.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-09-2008, 08:18 44443 σε απάντηση της 44439

Το πρόβλημα μου πως κάνοντας αναζήτηση π.χ. ενός ονοματεπωνύμου, να γίνετε αναζήτηση σε όλες τοις DB ταυτόχρονα και να παίρνω ένα ενιαίο αποτέλεσμα

•  03-09-2008, 09:35 44445 σε απάντηση της 44443

με link tables και union queries αλλά νομίζω (είμαι σίγουρος δηλαδή) πως δε θα έχεις γρήγορο αποτέλεσμα

ίσως πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλη λύση...
  •  03-09-2008, 09:41 44446 σε απάντηση της 44439

karlos6642:

Την βοήθεια σας παρακαλώ έχω 7 DB Access με την ίδια ακριβός δομή πινάκων σε 7 διαφορετικούς υπολογιστές με διαφορετικά όμως δεδομένα κατά 90% με μέγεθος από 40 έως 160 ΜΒ σε LAN

Θέλω κάνοντας αναζήτηση για μια εγγραφή να γίνεται η αναζήτηση αυτή ταυτόχρονα σε όλες τοις βάσης είναι δυνατόν αυτό;

Εναλλακτικά όλες οι βάσης να ενημερώνουν αυτόματα μια ενιαία βάση Access  ή  MySql για να εκτελώ το ερώτημα

Κάποιες προτάσεις;

Καταρχήν από τη περιγραφή του προβλήματος καταλαβαίνω ότι πλέον χρειάζεσαι κεντρική βάση (SQL SERVER ή MYSQL) και όλοι οι clients να χτυπάνε εκεί. Να χτυπάς διαδοχικά κάθε βάση στο δίκτυο και να μαζεύεις τα δεδομένα είναι εφιάλτης από πλευράς performance.

Καλυτέρα να δαπανήσεις χρόνο μια φορά ώστε να εισάγεις σωστά τα δεδομένα σε μια κεντρική βάση παρά για μια απλή αναζήτηση να περιμένεις με τις ώρες. Νομίζω ότι για αρχή ο SQL express που είναι δωρεάν σε καλύπτει ως βάση.  Άσε που είναι ευκαιρία να ξεσκαρτάρεις τα δεδομένα σου και να ξαναδεις τη δομή της βάσης σου

Manos
  •  03-09-2008, 17:36 44463 σε απάντηση της 44446

Συμφωνώ με το Μάνο. Είναι μάλλον ...... πολύ περίεργο να έχεις σκόρπιες πληροφορίες στο δίκτυο και να προσπαθείς να κάνεις αναζήτηση σε όλες μαζί. Παρόλα αυτά, μπορείς στην Access να ορίσεις linked πίνακες οι οποίοι ουσιαστικά είναι συνδέσεις σε άλλες βάσεις και να κάνεις με UNION ένα query σε όλες αυτές τις βάσεις. Η απόδοση δεν θα είναι τίποτε σπουδαίο και δεν ξέρω τί άλλα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν, αλλά είναι και αυτή μία λύση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-09-2008, 19:05 44502 σε απάντηση της 44439

Ευχαριστώ για τοις απαντήσεις σας

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν γνωρίζω και παρά πολλά σε βάσεις δεδομένων

Βλέπεται ήμουν ένας απλός αποθηκάριος αλλά τώρα λόγω μειώσεων προσωπικού έδιωξαν και των διαχειριστή του δικτύου και φόρτωσαν τα πάντα σε 2 από τους εναπομείναντες.

Οι βάσης είναι ξεχωριστές για τη αναφέρονται σε 7 διαφορετικές αποθήκες

Εάν τοις ενόσω λόγο της έλλειψης γνώσεων κινδυνεύουν να ανακατευτούν τα αποθέματα και οι εισαγωγές – εξαγωγές

Επιπλέον δεν πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ο ένας να επεμβαίνει στις αποθήκες του άλλου

Πως μπορώ να έχω πολλαπλούς χρηστές σε μια βάση αλλά ο κάθε ένας να βλέπει μόνο ένα μέρος τις βάσης (αυτό που των αφορά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια
  •  07-11-2008, 17:29 46098 σε απάντηση της 44502

Κοίτα το θέμα είναι λίγο σύνθετο...

Από τη μία όπως λες και εσύ έγιναν μειώσεις προσωπικού (το λογικό είναι να φύγουν τα άτομα που είναι λιγότερο κρίσιμα για την εταιρία) οπότε σου ανατέθηκε ρόλος για τον οποίο δεν έχεις εκπαιδευθεί και αν γίνει κάτι θα βρεις ίσως το μπελά σου. Οπότε δεν είναι λάθος να πεις ότι δεν μπορείς να κάνεις μαζί με τα άλλα καθήκοντά σου και αυτό...

Από την άλλη τεχνικά σκέφτομαι ότι μπορείς με ένα convertor π.χ. db2mysql ή db2mssql να γεμίσεις κάποιους πίνακες στη βάση και μετά να κάνεις με ερωτήματα φιλτράρισμα...

•  07-11-2008, 21:57 46107 σε απάντηση της 46098

Converter δεν χρειάζεται γιατί απλά η λειτουργία αυτή υπάρχει ήδη στον SQL Server. Αυτή ακριβώς τη δουλειά κάνει ο Import/Export Wizard ο οποίος διαβάζει τα δεδομένα από διαφορετικές βάσεις και τα εισάγει στον SQL Server.

Όσο για την απόλυση του διαχειριστή του δικτύου ........................... αυτό θυμίζει Dilbert.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-11-2008, 03:02 46113 σε απάντηση της 46107

Μερικές εταιρείες κάνουν ΟΤΙ 'ΝΑΝΑΙ....μα τι σκέφτονται αυτοι οι εργοδότες,
    θα ήθελα πολύ να ξέρω!!!....ο ανθρωπος κάνει την δουλεια 2 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς, πες τους να σου πληρώσουν όλα τα σεμινάρια που πρέπει
    να κάνεις, μετα ζήτα περισσότερα λεφτά, και μετά κανε την δουλειά που σου ζητάνε...
    ή φύγε πριν καταρεύσουν όλα εκεί μέσα...γιατί έτσι όπως τα λές μια μέρα θα χτυπήσει καμμιά βάση,
    θα χαλάσει κάνα τροφοδοτικό, δεν θα κάνει καλή επαφή κάνα παλιό καλώδιο δικτύου, θα καεί κάνα switch!
    Αυτά όλα ποιος θα τα φτιάξει? ΕΣΥ?

Είναι τρελοί!!!

•  22-11-2008, 21:29 46417 σε απάντηση της 46113

Το καράβι βουλιάζει Stormαπλός ας πάμε έως τα Χριστούγεννα για να πάρουμε έστω το Δώρο Right Hug

Ευχαριστώ για τοις απαντήσεις αλλά όπως σας είπα μη γνωρίζοντας και πολλά και μην παίρνοντας κάποια άμεση απάντηση έκανα το πιο απλό για εμένα εισαγωγή δεδομένων στο excel με αυτόματο update κάθε 60 λεπτά. Προς στιγμήν «επιπλέουμε». Εάν μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες για  sql server import/export

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems