|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 26-08-2005, 13:54. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
-
26-08-2005, 11:22
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Eric Wise: Κρατήστε τα "ταλέντα" σας στην επιχείρησή σας
Ο Eric Wise παρουσιάζει τη δικη του άποψη για το πως μια επιχείρηση μπορεί να κρατήσει αφοσιωμένους τους developers που έχει στο δυναμικό της. Οι προτάσεις του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αν και, φοβάμαι οτι στην Ελλαδα είναι ολίγον τι ουτοπικές. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδω. Συνοψίζοντας από το άρθρο του, αναφέρω τα παρακάτω:
Επαινέστε τους υπαλλήλους σας - είναι απίστευτο πόσοι managers ξεχνούν να πουν "καλή δουλειά". Τα κομπλιμένα είναι φθηνά, δεν απαιτούν χρόνο και σε πολλούς ανθρώπους δημιουργούν τεράστια διαφορά. Το να είστε ευγνώμονες και να εκτιμάτε (με ειλικρίνεια πάντοτε) τη δουλειά του προσωπικού σας είναι ένας γρήγορος τρόπος να δημιουργήσετε αφοσίωση.
- Δημιουργήστε πολιτικές φιλικές προς τον εργαζόμενο. Το ελαστικό ωράριο είναι μια πολύ καλή πολιτική. Το casual ντυσιμο, οταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, καθώς και η αποζημίωση (comptime - αδεια ουσιαστικά) οταν οι υπαλληλοι σας απασχολουνται παραπάνω ώρες για μια χρονική περίοδο.
- Μικροί τρόποι για να πείτε "ευχαριστώ" - υπάρχουν πολλοί οικονομικοί τρόποι για να το κάνετε. Βγαλτε το προσωπικό σας για φαγητό! Για μια ομάδα 10 ατόμων θα σας κοστίσει λιγότερο από 200 δολάρια και η ωφέλεια που θα έχετε οσον αφορά τη διάθεση και την αφοσίωση τους είναι πολύ σημαντικότερη από το κόστος αυτό.
- Βελτιώστε το χώρο εργασίας - ο εξοπλισμός αποτελεί επιχειρηματικό έξοδο, και εκπίπτει από το φόρο. Βαλτε διπλές οθόνες, δώστε στους εργαζόμενους ημι-ιδιωτικούς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εργάζονται χωρίς θορύβους και συνθήκες που αποσπουν την προσοχή τους. Με τους geeks (σημειωση: developers στη δική μας περίπτωση) αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Δωστε τους "παιχνιδάκια". Γνωρίζω μια εταιρία που αγόρασε στους υπαλλήλους της iPods ωστε να μπορούν να ακούν μουσική καθώς εργάζονται. Ενα iPod κοστίζει λιγότερο από 200 δολάρια, και προσφέρει εκπληκτική "ανοδο" του ηθικού των εργαζομένων!
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
26-08-2005, 11:29
|
-
axaros
-
-

-
Μέλος από τις 17-05-2005
-
Να μην σας νοιάζει αδιάκριτοι!!
-
Δημοσιεύσεις 842
-
-
|
Απ: Eric Wise: Κρατήστε τα "ταλέντα" σας στην επιχείρησή σας
Έλα Σωτήρη τι ουτοπικές τώρα ... "Δέστε τους στις καρέκλες τους ή κλείστε τις πόρτες"
Πάνος Αβραμίδης
|
|
-
26-08-2005, 11:42
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
axaros wrote: | Έλα Σωτήρη τι ουτοπικές τώρα ... "Δέστε τους στις καρέκλες τους ή κλείστε τις πόρτες" |
|
Μην το λες. Δεν ειναι παντου ετσι, ενταξει, εμεις π.χ. εδω μπορει να μην μας δινουν iPod, αλλα δεν ειναι και τοσο ασχημα τα πραγματα...Συμφωνω οτι στις περισσοτερες μπορει να ειναι οπως λες (περιπου) αλλα υπαρχουν και καποιες εταιρειες που λειτουργουν πολυ σωστα...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
26-08-2005, 11:50
|
|
objectref, αν έχεις παράδειγμα πες το! Δεν είναι διαφήμιση, είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να κάνουμε με το forum "Εργασιακά" (όταν ξεκινήσει)
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
26-08-2005, 11:58
|
-
axaros
-
-

-
Μέλος από τις 17-05-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 842
-
-
|
objectref wrote: |
axaros wrote: | Έλα Σωτήρη τι ουτοπικές τώρα ... "Δέστε τους στις καρέκλες τους ή κλείστε τις πόρτες" |
|
Μην το λες. Δεν ειναι παντου ετσι, ενταξει, εμεις π.χ. εδω μπορει να μην μας δινουν iPod, αλλα δεν ειναι και τοσο ασχημα τα πραγματα...Συμφωνω οτι στις περισσοτερες μπορει να ειναι οπως λες (περιπου) αλλα υπαρχουν και καποιες εταιρειες που λειτουργουν πολυ σωστα...
|
|
Φίλε ObjectRef δεν αναφερόμουν στα Ιpods αλλά σε πολύ πιο βασικά πράγματα έστω και με μια τάση υπερβολής ... Συμφωνώ με τον pkanavos για την σύνταξη ενός white list από τις εμπειρίες των μελών του DNZ. Η να αρχίσουμε από BlackList;
Πάνος Αβραμίδης
|
|
-
26-08-2005, 12:34
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
axaros wrote: | objectref wrote: |
|
|
|
Φίλε ObjectRef δεν αναφερόμουν στα Ιpods αλλά σε πολύ πιο βασικά πράγματα έστω και με μια τάση υπερβολής ... Συμφωνώ με τον pkanavos για την σύνταξη ενός white list από τις εμπειρίες των μελών του DNZ. Η να αρχίσουμε από BlackList;
|
|
Και εγω στα πολυ πιο βασικα πραγματα αναφερομαι, γι'αυτο ακριβως ειπα "μπορει να μη μας δινουν iPod αλλα...". Στα υπολοιπα δηλ., που ειναι και τα βασικα για μενα, εγω ειμαι ΟΚ.
/*objectref, αν έχεις παράδειγμα πες το! Δεν είναι διαφήμιση, είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να κάνουμε με το forum "Εργασιακά" (όταν ξεκινήσει)*/
Τι εννοεις αν "εχω παραδειγμα" ? Εννοεις τι συνθηκες εργασιας εχω εγω προσωπικα ?
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
26-08-2005, 12:40
|
|
Ναι. Αν εννοείς ότι σας βγάζουν για φαΐ, ότι έχετε δύο οθόνες, ότι οι υπερωρίες αμοίβονται ή μετράνε στην άδεια, ή οτιδήποτε παρόμοιο ξεφεύγει από τα βασικά, πες το να το ακούσουμε!
Axaros: Αν κάνουμε black-list θα μας πλακώσουν στα ασφαλιστικά μέτρα.
Και δεν είναι ανάγκη να δίνουν iPod. Και ένα Muvo καλό είναι, και κοστίζει και πολύ λιγότερο
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
26-08-2005, 13:01
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
pkanavos wrote: |
Ναι. Αν εννοείς ότι σας βγάζουν για φαΐ, ότι έχετε δύο οθόνες, ότι οι υπερωρίες αμοίβονται ή μετράνε στην άδεια, ή οτιδήποτε παρόμοιο ξεφεύγει από τα βασικά, πες το να το ακούσουμε!
Και δεν είναι ανάγκη να δίνουν iPod. Και ένα Muvo καλό είναι, και κοστίζει και πολύ λιγότερο
|
|
Μερικα απο αυτα που εγω θεωρω βασικα, τα εχω. Π.χ., εγω δικο μου (κλειστο) γραφειο (με ντουλαπα, air condition μεχρι και καφετιερα...) οποτε κλεινω την πορτα μου οποτε θελω και δεν μ'ενοχλει κανενας. Αυτο για μενα ειναι το πλεον βασικο για να δουλευω καπου. Αμειβομαι ικανοποιητικα, παιρνω προγραμματισμενες αυξησεις, bonus τελος του χρονου και ενα αλλο βασικο (κατ'εμε) μπορω να εχω μεγαλη ελευθερια στο ποτε θα παω το πρωι. Εχει τυχει να παω και στις 12.30 χωρις να εχω γκρινιες, μουτρα και ολα αυτα. Με τον δ/ντη μου εχω αριστη σχεση, δεν παρεμβαινει στη δουλεια μου και αυτο γιατι ξερει οτι οταν θα πρεπει να γινει κατι, αυτο θα γινει σωστα και με ποιοτητα. Μιλαω μονο με αυτον εδω (για projects εννοω), αντε και με τον Διευθυνοντα Συμβουλο (φιλολογικα), με κανεναν αλλο.
Δεν πληρωνονται υπερωριες εδω αλλα αυτο πολυ λιγο μ'ενδιαφερει μιας και σπανια κανουμε, οποτε...Αυτο που παντως ηθελα να πω παλι και ειχα αναφερει και σε αλλον topic εδω προχθες, ειναι οτι δεν θα ειχα τιποτα απ'όλα αυτα αν δεν εκανα τη δουλεια μου με τον τροπο με τον οποιο την κανω, κι αυτο γιατι ειμαι τωρα στα 33 και το διαβασμα που κανω ειναι 10 φορες περισσοτερο απο αυτο που εκανα στο σχολειο. Πιστευω δηλ. οτι η επενδυση στον εαυτο σου ειναι αυτη που σου επιτρεπει να απαιτεις και εν τελει να κερδιζεις κατι επιπλεον.
Μην λεμε μονο για τις επιχειρησεις οτι "δεν κανουν αυτο, δεν κανουν το αλλο" κτλ, πρεπει κι εμεις ν'αξιζουμε και λιγο για να απαιτησουμε "επιπλεον" παροχες και αν απλα μενουμε στα trivial και δεν γινουμε εμεις οι ιδιοι ισχυροτεροι εργασιακα, αυτο δεν προκειται να γινει ποτε.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν μιλαω για καποιον εδω περα, αλλωστε δεν γνωριζω και καποιον. Εχω ομως γνωρισει πολλους και σε αλλες εταιρειες οι οποιοι απαιτουν και παραπονιουνται για μισθους και συνθηκες τη στιγμη ομως που ειναι απο μετριοι εως κακοι. Μην τα θελουμε δηλ. και ολα δικα μας...
|
|
-
26-08-2005, 13:07
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
objectref wrote: |
Με τον δ/ντη μου εχω αριστη σχεση, δεν παρεμβαινει στη δουλεια μου και αυτο γιατι ξερει οτι οταν θα πρεπει να γινει κατι, αυτο θα γινει σωστα και με ποιοτητα. |
|
Ισως η μεγαλύτερη αξία! Διαβάζοντας μέσα από τις γραμμές, καταλαβαίνω οτι αυτό εμμέσως πλην σαφως θα πρέπει να οφείλεται και στην σωστή τοποθέτηση και τον προγραμματισμό της εταιρίας. Γιατί αλλιώς θα ζούσες κι εσύ φαινόμενα τύπου "δεν προλαβαινουμε" ή "εχω ετοιμη τη λύση" (και ας είναι κατι που δεν σου αρεσει - αλλα δεν μπορεις να το παζαρεψεις γιατι "δεν προλαβαινουμε"), ή στη χειρότερη περίπτωση τα φαινόμενα του στυλ "εχω κατι στο μυαλό μου αλλα δεν στο λεω για να μου πεις τη δική σου πρόταση και να έχεις εσύ την ευθύνη"...(βλ. Ζαχαρία Επεισόδιο 1). :)
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
26-08-2005, 13:11
|
-
axaros
-
-

-
Μέλος από τις 17-05-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 842
-
-
|
objectref wrote: | pkanavos wrote: |
|
|
Μερικα απο αυτα που εγω θεωρω βασικα, τα εχω. Π.χ., εγω δικο μου (κλειστο) γραφειο (με ντουλαπα, air condition μεχρι και καφετιερα...) οποτε κλεινω την πορτα μου οποτε θελω και δεν μ'ενοχλει κανενας. Αυτο για μενα ειναι το πλεον βασικο για να δουλευω καπου. Αμειβομαι ικανοποιητικα, παιρνω προγραμματισμενες αυξησεις, bonus τελος του χρονου και ενα αλλο βασικο (κατ'εμε) μπορω να εχω μεγαλη ελευθερια στο ποτε θα παω το πρωι. Εχει τυχει να παω και στις 12.30 χωρις να εχω γκρινιες, μουτρα και ολα αυτα. Με τον δ/ντη μου εχω αριστη σχεση, δεν παρεμβαινει στη δουλεια μου και αυτο γιατι ξερει οτι οταν θα πρεπει να γινει κατι, αυτο θα γινει σωστα και με ποιοτητα. Μιλαω μονο με αυτον εδω (για projects εννοω), αντε και με τον Διευθυνοντα Συμβουλο (φιλολογικα), με κανεναν αλλο.
Δεν πληρωνονται υπερωριες εδω αλλα αυτο πολυ λιγο μ'ενδιαφερει μιας και σπανια κανουμε, οποτε...Αυτο που παντως ηθελα να πω παλι και ειχα αναφερει και σε αλλον topic εδω προχθες, ειναι οτι δεν θα ειχα τιποτα απ'όλα αυτα αν δεν εκανα τη δουλεια μου με τον τροπο με τον οποιο την κανω, κι αυτο γιατι ειμαι τωρα στα 33 και το διαβασμα που κανω ειναι 10 φορες περισσοτερο απο αυτο που εκανα στο σχολειο. Πιστευω δηλ. οτι η επενδυση στον εαυτο σου ειναι αυτη που σου επιτρεπει να απαιτεις και εν τελει να κερδιζεις κατι επιπλεον.
Μην λεμε μονο για τις επιχειρησεις οτι "δεν κανουν αυτο, δεν κανουν το αλλο" κτλ, πρεπει κι εμεις ν'αξιζουμε και λιγο για να απαιτησουμε "επιπλεον" παροχες και αν απλα μενουμε στα trivial και δεν γινουμε εμεις οι ιδιοι ισχυροτεροι εργασιακα, αυτο δεν προκειται να γινει ποτε.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν μιλαω για καποιον εδω περα, αλλωστε δεν γνωριζω και καποιον. Εχω ομως γνωρισει πολλους και σε αλλες εταιρειες οι οποιοι απαιτουν και παραπονιουνται για μισθους και συνθηκες τη στιγμη ομως που ειναι απο μετριοι εως κακοι. Μην τα θελουμε δηλ. και ολα δικα μας...
|
|
Ερώτηση 1η:
Όταν τους προσλάβανε υποθέτω αναζητούσαν "μέτριους έως κακούς" ;
Ερώτηση 2η:
To profil της εταιρείας που περιγράφεις θεωρείς ότι αποτυπώνει τον μέσο όρο ;
Πάνος Αβραμίδης
|
|
-
26-08-2005, 13:30
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
cap wrote: | objectref wrote: |
Με τον δ/ντη μου εχω αριστη σχεση, δεν παρεμβαινει στη δουλεια μου και αυτο γιατι ξερει οτι οταν θα πρεπει να γινει κατι, αυτο θα γινει σωστα και με ποιοτητα. |
|
Ισως η μεγαλύτερη αξία! Διαβάζοντας μέσα από τις γραμμές, καταλαβαίνω οτι αυτό εμμέσως πλην σαφως θα πρέπει να οφείλεται και στην σωστή τοποθέτηση και τον προγραμματισμό της εταιρίας.
|
|
Ναι, οντως. Το κομματι δηλ. με τους προγραμματιστες ειναι αρκετα καλα οργανωμενο. Το μεγαλυτερο + ομως ειναι αυτος που βρισκεται στη θεση του Τεχνικου Δ/ντη, να ειναι σαν αυτον που εχουμε εμεις εδω.
Και οταν εχεις γυρω σου τετοιους ανθρωπους, πραγματικα χαιρεσαι να δουλευεις εκει και οταν καποια στιγμη θα δουλεψεις παραπανω, ουτε καν θα το σκεφτεις...
|
|
-
26-08-2005, 13:34
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
axaros wrote: |
Ερώτηση 1η:
Όταν τους προσλάβανε υποθέτω αναζητούσαν "μέτριους έως κακούς" ;
Ερώτηση 2η:
To profil της εταιρείας που περιγράφεις θεωρείς ότι αποτυπώνει τον μέσο όρο ;
|
|
1. Τους συγκεκριμενους για τους οποιους αναφερθηκα, δεν γνωριζω πως τους προσελαβαν γιατι οταν ειχα παει εγω τοτε σ'εκεινη την εταιρεια (οχι εδω που ειμαι τωρα) εκεινοι ηταν ηδη εκει. Μαλλον ηταν "ατυχεις προσληψεις" κατι που γινεται σχετικα ευκολα στις μερες μας.
2. Φυσικα και οχι. Και επειδη εχω δει και το χειροτερο, μπορω να εκτιμησω το καλυτερο και πραγματικα νοιωθω τυχερος που δουλευω εδω.
|
|
-
26-08-2005, 13:41
|
-
axaros
-
-

-
Μέλος από τις 17-05-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 842
-
-
|
Εκεί θέλω να καταλήξω φίλε objetctRef ότι μην κρυβόμαστε : Reality bites ...(για πολλούς στον χώρο)
Πάνος Αβραμίδης
|
|
-
26-08-2005, 13:47
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
axaros wrote: |
Εκεί θέλω να καταλήξω φίλε objetctRef ότι μην κρυβόμαστε : Reality bites ...(για πολλούς στον χώρο)
|
|
Οκ, φυσικα και το γνωριζω αυτο και το εχω ζησει και παλιοτερα. Ειναι στο χερι μας ομως ν'αναζητουμε κατι καλυτερο εφ'οσον το αξιζουμε, και αυτο ειναι, για μενα τουλαχιστον κανονας, στη ζωη. Αρκει να ξερεις που να σταματησεις...
|
|
-
26-08-2005, 13:54
|
-
axaros
-
-

-
Μέλος από τις 17-05-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 842
-
-
|
Συμφωνούμε απόλυτα . Ούτως ή άλλως τι πρέπει να κάνει κανείς ; Να κάτσει με σταυρωμένα χέρια ; Φυσικά και πρέπει να εξελίσεσαι και να προοδεύεις.
Όλα αυτά τα λέω όχι, επαναλαμβάνω, επειδή είμαι "ταλέντο" ή έχω συνδικαλιστικές τάσεις ... Απλά βλέπω και ακούω απίστευτα πράγματα τη σήμερον ημέρα από τη μεριά των εργοδοτών ...
Επίσης έχω δει εταιρείες να χάνουν πολύ αξιόλογους ανθρώπους από τους οποίους είχαν να κερδίσουν πολλά και οι "μέτριοι έως κακοί" και κανείς να μην αναρωτιέται, γιατί έφυγαν.
Μακροπρόθεσμα όλοι παίρνουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει.
Πάνος Αβραμίδης
|
|
|
|
|