Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataSource Και .OCX αντικείμενα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò BitWise. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος BitWise στις 13-01-2009, 22:52. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-01-2009, 21:07 47586

DataSource Και .OCX αντικείμενα

Ξεκινώντας απο τα βασικά έχω χτίσει τις 2 πρώτες μου εφαρμογές σε Visual Basic 6 με DAO 3.6.
    Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής: Χρησιμοποιώ κώδικα για να ανοίξω την DataBase, και το Record Set.
    Πως εγώ μπορώ να δημιουργήσω με κώδικα ένα αντικείμενο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όρισμα
    στην ιδιότητα DataSource ενός αντικειμένου .ocx Πχ DataGrid το οποίο είναι πάνω στην φόρμα?
    Μια βοήθεια θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη... Ευχαριστώ!

"Η δευτερη σκέψη είναι πιο σωστή απο την πρώτη"
  •  13-01-2009, 00:16 47588 σε απάντηση της 47586

Απ: DataSource Και .OCX αντικείμενα

Καλά, η VB6 έχει καταργηθεί εδώ και μόνο 7 χρόνια. TO DAO ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΘΑΨΕΣ? Αυτό είχε καταργηθεί πριν καν την VB6. Μιλάμε δηλαδή για 10-11 χρόνια ?????????? Δεν μπορώ να σου πω ούτε καν αν μπορείς να φτιάξεις datasource για DAO με VB6, γιατί δεν το πολυ-πρόλαβα το DAO. Καταργήθηκε λίγο αφού ξεκίνησα να δουλεύω πριν 13 χρόνια (αν θυμάμαι καλά). Θυμάμαι αμυδρά ότι πριν την VB6 τα περισσότερα controls έπρεπε να τα φτιάξεις με C++. Νομίζω ότι η VB5 ήταν η πρώτη έκδοση με την οποία μπορούσες να φτιάξεις OCX. Δεν ξέρω όμως τί interfaces χρησιμοποιούσε το DAO. Η μόνη πηγή που μπορείς να ψάξεις πλέον είναι κάποια παλιά DVD του MSDN πριν το 2001. Το 2001 βγήκε το τελευταίο MSDN για VB6.

Σε συμβουλεύω να παρατήσεις την VB6 και οπωσδήποτε το DAO. Αν επιμένεις, πιάσε τουλάχιστον το ADO. Η VB6 είναι μία σχεδόν νεκρή γλώσσα, ενώ το DAO δεν είναι απλά νεκρό, βρωμοκοπάει κιόλας. Χωρίς πλάκα, αν υπάρχει άχρηστη γνώση στην Πληροφορική, το DAO ανήκει σε αυτή. Αν σε ενδιαφέρει η Visual Basic, ασχολήσου με την Visual Basic 2008.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  13-01-2009, 01:32 47590 σε απάντηση της 47588

Απο ότι είδα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη στο Διαδυκτιο σε Vb 2005 και vb2008
    αυτο που θέλω είναι εφαρμογές που να έχουν πίσω τους μια βάση Access γιατι προς το παρον αυτές τις ανάγκες πρεπει να καλύψω,,,Σκέφτηκα κάποια στιγμή να αρχίσω να δουλευω Vb2005 και ADO.Net μιας και έχω βρεί τα πάντα γύρω απο την εκμάθηση του συγκεκριμένου πακέτου. Αλλα καλύπτει τις εφαρμογες τις access?? θα είναι ευκολο να δουλέψω σε τέτοιο περιβάλον μιας και γνωρίζω μεν την Visual Basic σε επίπεδο να γράφω εφαρμογες αλλα όχι στο  νέο της περιβάλον. Τι μου προτείνεις? Η γνώμη σας είναι πολίτιμη για μενα

•  13-01-2009, 08:40 47592 σε απάντηση της 47590

Το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο είναι σχετικό. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι για VB.NET 2005/2008 και ADO.NET θα βρεις πολύ περισσότερο υλικό για να διαβάσεις και πολλούς περισσότερους ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις. Πάντως το ADO.NET σαφώς υποστηρίζει και Access.

Το βασικό σημείο εκκίνησης είναι εδώ: http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/ms789086.aspx Υποθέτω σε ενδιαφέρει περισσότερο η ενότητα Forms over Data Video Series 

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  13-01-2009, 22:52 47614 σε απάντηση της 47592

Ευχαριστώ!Αυτό θα κάνω. Αφου κατέβασα όλα τα books της VB 2005 θα ασχοληθώ σοβάρα.
    Και σιγα σιγα θα αρχίζω να χτίζω τις εφαρμογές μου πανω σε αυτό το περιβάλον!Μιας και την σύνταξη και την δομη της Vb τα ξέρω.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems