Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αποθήκευση και απ' ευθείας ενημέρωση του user control

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pap στις 29-01-2009, 11:13. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-01-2009, 11:06 47944

Αποθήκευση και απ' ευθείας ενημέρωση του user control

Καλημέρα παιδιά.

Έχω το εξής πρόβλημα: Έχω την main φόρμα στην οποία κάνω load ένα user control, το οποίο με τη σειρά του περιέχει ένα datagrid που φέρνει κάποια data. To insert των data του datagrid το κάνω από μια ξεχωριστή φόρμα form2 (ας πούμε). Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αλλάζω κάποια πεδία μέσω της form2, να πατάω αποθήκευση και απ' ευθείας να ενημερώνεται το datagrid που βρίσκεται στο user control από πίσω. Δηλαδή θέλω να κάνω αποθήκευση και να βλέπω "live" τις αλλαγές που κάνω. Όπως δηλαδή γίνεται στο Outlook Express (στις επαφές). Έχω δοκιμάσει πολλές τεχνικές, Validate() στο user control, Validate() στη main φόρμα, Update() του grid, Update() του user control. Τίποτα απ' αυτά δεν κάνει τη δουλειά.

Έχετε καμμιά άλλη ιδέα;

Να σημειώσω εδώ, ότι χρησιμοποιώ components της DevExpress - ελπίζω να μη παίζει ρόλο.

•  29-01-2009, 10:11 47997 σε απάντηση της 47944

Απ: Αποθήκευση και απ' ευθείας ενημέρωση του user control

Το datagrid (και κανένα σωστό datagrid που γνωρίζω) δεν "φέρνει δεδομένα". Τα δεδομένα τα φέρνει άλλο control στο οποίο κάνει bind το grid. Δες πιο control φέρνει τα δεδομένα σου. Μήπως υπάρχει επίσης και ένα dataset component στη φόρμα σου;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  29-01-2009, 11:13 48005 σε απάντηση της 47997

Απ: Αποθήκευση και απ' ευθείας ενημέρωση του user control

Φέρνει εννοώ εμφανίζει, sorry. Το dataset το δημιουργώ μέσα στον κώδικα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems