Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Edit - View textbox

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò maria_papan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 18-03-2009, 12:46. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-03-2009, 17:38 49294

Edit - View textbox

Καλησπέρα και πάλι.

Έχω καταντήσει πολύ κουραστική αλλά τι να κάνω???Sad .

Στην C#, για windows application φόρμες (δε ξέρω αν το λέω και καλά), δημιουργούντε 2 αρχεία βασικά.

1) το σχεδιαστικό κομματι

2)το προγραμματιστικό κομμάτι (ενώ στη JSP τα είχες όλα μαζί Sad , ωραίες εποχές).

Έρχομαι τώρα και σας ρωτάω. Έχω ένα textfield ας πούμε και 2 buttons, όπου το 1 button είναι για edit και το άλλο για view (δηλαδή να μην μπορώ να γράψω ReadOnly = True). Πως θα το κάνω αυτό το πράγμα δλδ μόλις πατάω το ένα κουμπί να μπορώ να γράψω στο terxtfields και μόλις πατάω στο άλλο να μη μπορώ να γράψω. Πως θα ενσωματώσω το (ReadOnly υποθέτω) στα εωεντ των 2 κουμπιών μου??????

Ελπίζω να έγινα κατανοητή. Περιμένω με αγωνία και σόρρυ για την ασχετοσίνη μου (γιατι κάποιοι με ψιλοαποπήραν).

Ευχαριστώ

•  17-03-2009, 18:55 49298 σε απάντηση της 49294

Απ: Edit - View textbox

Μαρία με όλο το σεβασμό δεν γίνεται να φτιάξεις εφαρμογή ξεκινώντας έτσι. Σου λείπουν βασικές γνώσεις αλλά όλοι από κάπου ξεκινήσαμε μην αγχώνεσαιCool
    Πάρε ένα βιβλίο για WinForms σε C# από τα πάμπολα που κυκλοφορούν και διάβασε το πρώτα. Έτσι δεν θα κολάς στο πρώτο απλό εμπόδιο. Πρέπει να καταλάβεις και λίγο τη λογική.  Φαντάζομαι ότι έχεις προθεσμίες και βιάζεσαι να τελειώσεις κάτι αλλά έτσι δεν γίνεταιConfused. Και φοβάμαι ότι απαντώντας σου αποσπασματικά περισσότερο κακό θα σου κάνουμε παρά καλό. Δεν θέλω να στο παίξω έξυπνος ούτε να παρεξηγηθώ αλλά έτσι όπως πας δεν θα κάνεις δουλειά και αυτό που θα φτιάξεις θα θέλει γκρέμισμα και στήσιμο από την αρχή.

Manos
  •  17-03-2009, 20:27 49305 σε απάντηση της 49298

Αγαπητέ mano.

Δεν μου λείπουν καθόλου βασικες γνώσεις πιστεψέ με γιατί όπως σου είπα έκανα jsp 2 χρόνια. Το ότι δεν ξέρω κάποιες τεχνικες στο καινουριο περιβάλλον αυτό δε σημαίνει τπτ απ΄ όλα αυτά που με είπες. Το θέμα είναι πως δεν μ απάντησες σε αυτό που ρώτησα. Smile
  •  17-03-2009, 21:40 49307 σε απάντηση της 49305

Ειλικρινα απογοητεύθηκα. Αν και το βρηκά αλλά με απογοήτευσε ο μανος
  •  17-03-2009, 22:06 49308 σε απάντηση της 49307

Μην παρεξηγήσαι Μαρία (και προπαντώς μην απογοητεύεσαι), ο manosB φιλικά σου είπε ό,τι είπε. Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός, δεν αμφισβητούμε τις γνώσεις σου σε jsp όμως οι windows forms clients είναι τελείως διαφορετική τεχνολογία και έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Μία τεχνική για να μάθεις τη νέα αυτή τεχνολογία είναι να ριχτείς στην υλοποίηση και να λύνεις ένα-ένα τα προβλήματα καθώς αυτά εμφανίζονται (όπως πιστεύω κάνεις τώρα). Μια άλλη τεχνική είναι αυτό που προτείνει ο manosB. Να διαβάσεις ένα βιβλίο, κατά προτίμηση από αυτά που σε πάνε βήμα-βήμα μέσα από τα διάφορα στάδια της υλοποίησης και κατόπιν να επιχειρήσεις με παρόμοιο τρόπο να υλοποιήσεις το project σου. Μπορεί για τον Α ή Β λόγο να διάλεξες την πρώτη τεχνική ωστόσο μακροπρόθεσμα αυτό που αποδίδει καλύτερα είναι η δεύτερη τεχνική και αυτό γιατί έχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα μπορείς να κάνεις σωστότερες επιλογές για τους διάφορους τρόπους που μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κάτι. Αυτή είναι απλά η ταπεινή μου γνώμη από την 10 ετών εμπειρία μου ως trainer για developers. Εμείς όπως και να έχει, βοηθούμε όσο μπορούμε...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  17-03-2009, 22:30 49309 σε απάντηση της 49305

maria_papan:
    Αγαπητέ mano.

Δεν μου λείπουν καθόλου βασικες γνώσεις πιστεψέ με γιατί όπως σου είπα έκανα jsp 2 χρόνια....

Προς υπεράσπιση μου ποτέ δεν αμφισβήτησα τις γνώσεις σου ή την εμπειρία σου ως προγραμματιστής. Αν αυτό φάνηκε λυπάμαιSad. Τώρα απλώς θέλω να σε γλυτώσω από τόσο κόπο να τα κάνεις όλα με την μέθοδο του trial and error. Εν ολίγοις ότι έγραψε και ο Kelman. 
    Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο

Manos
  •  17-03-2009, 23:06 49311 σε απάντηση της 49309

καλος η κακος ο Μανος ειναι σωστος, και πολυ ευγενικα το λεει και δεν προσβαλει και δεν θυγει κανεναν, κακος το πειρες ετσι.Sad

μπορει να εχεις 200.000 χρονια προυπηρεσια σε μια τεχνολογια και ξαφνικα να πας απο τα πλοια στα Διαστημοπλοια! μπορει να εχουν την λεξη "πλοιο" μεσα τους αλλα καταλαβαινεις οτι δουλευουν Τελειως διαφορετικα! οποτε αν εσυ συνηθησες να εχεις καταρτια εδω δεν θα βρεις!WinkStick out tongue

και για να μην παρεξηγιθεις παλι στο λεw με "αγαπη" και πληρη κατανοηση, καλητερα να μην ειχες καμια εμπειρια και να ξεκινουσες απο το 0 με την c# τωρα αυτο που κανεις και συγκρινεις τι ομοιοτητες εχει h JSP με την .ΝΕΤ  ειναι αγορι <> κοριτσι! 

ξερω οτι οταν ξεκηνας (το εχω κι εγω) βαριεσαι το διαβασμα, οκ δες λοιπον αυτα τα ομορφα ευκολα και ωραια βιντεο και θα μαθεις σε ελαχιστα λεπτα πολλα βασικα!

http://msdn.microsoft.com/el-gr/vcsharp/aa336766(en-us).aspx

τωρα για το συγκεκριμενο σου προβλημα αν καταλαβα καλα (γιατι μηλας με γλωσσα JSP για τεχνολογια .ΝΕΤ) μηπως θες να κανεις το ακολουθω?

καταρχας Ξεχνα το οτι εχουν 2 αρχεια, μην ασχολησε ΚΑΝ με αυτο κρυψε τα .cs και δουλεψε πανο στο design για αρχη

κανε τα κουμπια σου και μετα κανε διπλο κλικ πανω τους εκει μεσα μπορεις να ελεξεις το textbox σου.

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                this.textBox1.ReadOnly = true;
            }

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                this.textBox1.ReadOnly = false;
            }

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  18-03-2009, 00:41 49313 σε απάντηση της 49311

Συμφωνώ καλός ή κακώς με όλους τους παραπάνω Μαρία, σαν νέος κι εγώ (στην .ΝΕΤ),
    κάθε τεχνολογία που μαθαίνεις είναι κάτι νέο και θα έχεις προβλήματα αν δεν ξεκινήσεις σωστά!

Έχω κι εγώ ποστάρει σκουπίδια ή πράγματα που όλοι σίγουρα θεωρήσανε πολύ χαζά (και ακόμα το κάνω όταν βιάζομαι)
    αλλά αυτά τα θέματα που ανοίγεις είναι άκρως βασικές γνώσεις και έννοιες της τεχνολογίας που μαθαίνεις, με όλο τον σεβασμό το ότι ήξερες να γράφεις JSP
    δε μπορεί να σημαίνει ότι πας στο Visual Studio (C#,VB,ASP.NET,WPF,WCF,SILVERLIGHT) και συνεχίζεις το production σαν να μην τρέχει τίποτα!!!
    Το να κάνεις ποστ ανα ένα  βήμα σου θα ήταν προτιμότερο να το δώσεις να στο κάνουν, τα ίδια θα καταλάβαινες κι έτσι.
    Εκτός αν δεν ειναι ο στόχος σου αυτός και θέλεις να ξεμπερδεύεις με κάτι.

Δηλαδή εγώ πριν 12 χρόνια έγραφα σε Turbo Pascal 7, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την .ΝΕΤ έπρεπε να λέω "μα αφού έχω γνώσεις...".

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω ή να σε απογοητεύσω.....

Καλώς όρισες στην κοινότητα, όλοι θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν όταν πράγματι έχεις πρόβλημα...πίστεψε με!

•  18-03-2009, 07:50 49318 σε απάντηση της 49313

Καλημέρα σε όλους σας.

Ξαναδιάβασα τα όσα γράψατε και δεν αντιλέγω σε όσα είπατε. Αλλά (μάλλον δεν έχει αλλά)....

Απλώς κάποια μικροπράγματα έστω και αστεία σε εσάς δεν τα ξέρω γιατί είμαι καινούρια με το εργαλείο αυτό. Αλλά την εφαρμογή την υλοποιώ μια χαρά, απλώς έχω λάτι ψιλοκενά που ίσως σας φαίνονται χαζά και όντως είναι χαζά. Μάλλον από εδώ και πέρα θα πρέπει να το σκέφτομαι τι θα postaro xaxa..!!!

Ευχαριστώ για την απάντηση σου (δε θυμάμαι το nicname σου)...!!!

•  18-03-2009, 12:46 49350 σε απάντηση της 49318

παρακαλω δεν κανει τιποτα.
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems