Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

γιατί δε μπορώ να συνδεθώ στη ΒΔ στο σπίτι μου????

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò maria_papan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolaosk στις 18-03-2009, 20:46. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-03-2009, 17:42 49373

γιατί δε μπορώ να συνδεθώ στη ΒΔ στο σπίτι μου????

Data Source=???????;Initial Catalog=testDB;Integrated Security=True

Τι πρέπει να βάλω στο Data Source? Από τη δουλειά με είπαν να βάλω το όνομα του πισιου αλλα τίποτα.

Το πρόβλημα το βγάζει στο mySqlConnection.Open(); εδώ χτυπάει δλδ.

Σας παραθέτω τον κώδικα

namespace WindowsApplication1
    {
        public partial class Form1 : Form
        {
            public Form1()
            {
                InitializeComponent();
            }

SqlConnection mySqlConnection = new SqlConnection("Data Source=(τι να βάλω εδώ?);Initial Catalog=testDB;Integrated Security=True");
            SqlDataReader mySqlDataReader;
            SqlCommand mySqlCommand;

private void button1_Click_1(object sender, EventArgs e)
            {
                mySqlCommand = mySqlConnection.CreateCommand();
                mySqlCommand.CommandText = "SELECT COUNT(*) FROM names";
                mySqlConnection.Open();
                mySqlDataReader = mySqlCommand.ExecuteReader();

}

private void button2_Click(object sender, EventΑrgs e)
            {

}
        }
    }

•  18-03-2009, 17:51 49374 σε απάντηση της 49373

Απ: γιατί δε μπορώ να συνδεθώ στη ΒΔ στο σπίτι μου????

Αν έχεις εγκαταστήσει sql server express, δοκίμασε να βάλεις mypcname\sqlexpress, οπου mypcname το όνομα του pc σου. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε αυτό: ".\sqlexpress"

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  18-03-2009, 18:23 49375 σε απάντηση της 49374

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εδραίωση σύνδεσης στο διακομιστή. Κατά τη σύνδεση σε SQL Server 2005, αυτή η αποτυχία μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι οι προεπιλεγμένες συνδέσεις του SQL Server δεν επιτρέπουν απομακρυσμένες συνδέσεις. (provider: Υπηρεσία παροχής διαύλων με όνομα, error: 40 - Δεν ήταν δυνατό το άνοιγμα σύνδεσης στο SQL Server)

και το τεστ που κάνω για την σύνδεση μ λέει πως είναι οκ!!

Χτυπαέι στο άνοιγμα :(:(:(:
  •  18-03-2009, 18:44 49376 σε απάντηση της 49375

Take a look here.

http://www.connectionstrings.com/sql-server-2005

Αυτό το String δούλευε σίγουρα γιατί το χρησιμοποιούσα στη δουλειά. Στο δίνω σαν υπόδειγμα

connectionString="Data Source=91.186.0.11;Initial Catalog=CarAndBikes;Persist Security Info=False; Integrated Security=False; User ID=xxx;Password=xxx; Packet Size=4096" providerName="System.Data.SqlClient"/>

•  18-03-2009, 18:54 49377 σε απάντηση της 49376

Σε παρακαλώ γίνεται να μοου το ξαναστείλεις γιατι με βγάζει πρόβλημα με τα ".
  •  18-03-2009, 18:57 49378 σε απάντηση της 49377

<connectionStrings>
            <add name="MyConnectionString" connectionString="Data Source=91.186.0.11;Initial Catalog=MyDataBase;Persist Security Info=False; Integrated Security=False; User ID=xxx;Password=xxx; Packet Size=4096" providerName="System.Data.SqlClient"/>
        </connectionStrings>
  •  18-03-2009, 19:02 49379 σε απάντηση της 49378

SqlConnection mySqlConnection = new SqlConnection("Data Source=91.186.0.11;Initial Catalog=testDB;Persist Security Info=False;User ID=xxx;Password=xxx; Integrated Security=False;Packet Size=4096" providerName="System.Data.SqlClient");

Στο providerName κάτι το τρώει και θέλει μια ( .
    Στο User ID και στο Password τι θα βάλω??? Δεν έχω βάλει κωδικούς τίποτα. Οπότε?

•  18-03-2009, 19:08 49380 σε απάντηση της 49379

Ώπα ώπα. Αν χρησιμοποιήσεις το String που σου έδωσα θα αλλάξεις το ip με το ip του sql server της δουλειά σου. Username και password θα βάλεις αυτά που χρησιμοποιείς στη δουλειά για να συνδεθείς στο sql server. Αν τώρα στη δουλειά σου τη βάση δεδομένων την έχεις τοπικά στο μηχάνημα σου, ή σε κάποιο τοπικό δίκτυο, όπου οι υπολογιστές σβήνουν όταν φεύγετε από τη δουλειά, τότε δε μπορείς να μπεις.
  •  18-03-2009, 19:15 49381 σε απάντηση της 49380

αααα να συνδεθώ με της δουλειας???? οχι βρε συ το έχουν κλειδαμπαρωμένο καλά. χα που να το κάνω αυτό εγώ.

δλδ τι θα γινει δε μπορώ να συνδεθώ? :(:(:(:
  •  18-03-2009, 19:17 49382 σε απάντηση της 49381

Μισό η ΒΔ είναι τοπικά στο σπίτι στο πισί σου; Αν ναι τότε σου στέλνω ξανά τα βήματα που σε είχα στείλει και σε άλλο ποστ αλλά μάλλον δε θα το είδες. Δε πειράζει Smile

1. View -> Server Explorer
    2. Data Connections -> Add Connection
    3. Microsoft SQL Server -> Continue
    4. Επιλέγεις το ServerName που  θα βγει.
    5. Αν έχεις sql authentication, δηλαδή έχεις ορίσει στον SQL Server username & password πρέπει να τα γράψεις. Αν έχεις ορίσεις windows authentication, τότε δε χρειάζεται να γράψεις τίποτα όπως βλέπεις.
    6. Επιλέγεις τη βάση, πάτα και ένα Test Connection, για να δεις ότι όλα είναι ΟΚ
    7. Μετά πας στον Server Explorer και στο data connection βλέπεις το connection που μόλις δημιούργησες
    8. Κάνεις δεξί κλικ πάνω στο connection που έφτιαξες και επιλέγεις properties
    9. Εκεί θα δεις το connection string. Μπορείς να το κάνεις copy από κει, και από κει πέρα ότι θες

•  18-03-2009, 19:55 49384 σε απάντηση της 49382

"Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename="C:\Documents and Settings\marie\Τα έγγραφά μου\Visual Studio 2005\Projects\WindowsApplication2\WindowsApplication2\testDB.mdf";Integrated Security=True;User Instance=True;Context Connection=False"

Αυτό είναι το connection string αλλά το βγάζει κοκινισμένο.
  •  18-03-2009, 20:00 49386 σε απάντηση της 49384

Καταρχάς η βάση σου δεν είναι στον sql server, είναι αρχείο στο project σου. Το ότι στο βγάζει κόκκινο, πρώτα φορά το αντιμετωπίζω. Μπορείς να συνδεθείς με τη βάση; Σου βγάζει κάποιο σφάλμα; Δώσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς
  •  18-03-2009, 20:46 49389 σε απάντηση της 49373

Μαρία,

το πρόβλημα δεν είναι στον κώδικα μέσα στο connection string, είναι πιο θεμελιώδες.

τι θες να κάνεις?

1) να συνδεθείς σε μια βάση δεδομένων που είναι attached σε ένα sql server, που είναι τοπικά στο Pc σου?

2) να συνδεθείς σε μια βάση δεδομένων που είναι attached σε ένα sql server, που είναι σε ένα server απομακρυσμένο?

3) έχεις κάνει ένα windows form application Και θες να συνδεθείς σε ένα database file που είναι στο project σου

για δες εδώ

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb264564(SQL.90).aspx

Μιας και το έφερε η κουβέντα δες και αυτο το site

http://www.connectionstrings.com/

Βάλτο στα Bookmark σου

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML