Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

sql server express windows authentication remote connection

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sakis_drm. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antonios Chatzipavlis στις 06-02-2010, 23:33. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-02-2010, 23:47 56945

sql server express windows authentication remote connection

Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω για να συνδεθώ στον express 2005 (windows authentication) που χω στημένο σε αλλο μηχανάκι στο LAN?
    Έχω δεί τα εξής :
    1. To service sqlexpress τρέχει (από το ίδιο μηχανάκι μπαίνω με windows authentication και χωρίς να δώσω credentials με τη μία)
    2. Έχω ενεργοποιημένα τα remote connections by using both named pipes κλπ..
    3. Firewall είναι οκ
    Να σημειώσω ότι στο άλλο μου instance που είναι στημένο με sql authentication μπορώ να συδεθώ απο το LAN

SAKISDESKTOP είναι ο client
    SAKIS-TEST\SQLEXPRESS είναι ο sql server στον οποίο συνδέομαι με windows authentication και έχω έναν χρήστη των windows πες sakis με 1234

Πρέπει να σκαλιξω κάτι με τους χρήστες των windows?

•  05-02-2010, 00:21 56946 σε απάντηση της 56945

Απ: sql server express windows authentication remote connection

θα πρέπει να βάλεις το συγκεκριμένο χρήση στους χρήστες του sql server

Αν έχει το SQL Server Management Studio αυτό είναι εύκολο να το κάνεις μέσα από αυτό Security>Logins Right click new login

Αλλιώς ανοιξε ένα command prompt και τρεξε το sqlcmd θα σε βγάλει σε 1> εκει δώσε τα παρακάτω

1> USE MASTER

2> GO

1>CREATE LOGIN SAKIS FROM WINDOWS

2>GO

Μετά από αυτό θα πρέπει να έχει προσβαση αν ισχυουν όλα όσα μας λες παραπάνω και το pc αυτό είναι στο ίδιο domain.

Εαν δεν έχει domain τα πράγματα αλλάζουν οποτέ ενημερωσε μας αν ισχυει αυτό για να σου δωσουμε την λύση

Antonios Chatzipavlis

•  05-02-2010, 00:33 56947 σε απάντηση της 56946

Είμαι σε Workgroup δυο pc σε σπιτικό δικτιάκι. Υπάρχει το εξής θέμα ==> Και στα δυό μηχανήματα κάνω login στα windows ως admin με sakis
    Το δοκίμασα μέσα απο το Μanagement Studio και το script που παράγει είναι όντως αυτό που μου έδωσες. Το error που παίρνω είναι το
    Msg 15407, Level 16, State 1, Line 1
    'sakis' is not a valid Windows NT name. Give the complete name: <domain\username>.

Αν προχωρήσω στα παράθυρα για να ψάξω τους χρήστες που μπορει να δει δεν βλέπω κανέναν από το απομακρυνσμένο μηχάνημα (SAKISDESKTOP). Όλοι είναι τοπικοί χρήστες windows.
    Δοκιμάζω \\SAKISDESKTOP\sakis και δεν περνάει, αναμενόμενο γιατι αν ήταν θα το έβρισκε και από μόνο του με το search.
    Με βλέπω να στήνω SQLEXPRESS και σε αυτό το μηχάνημα μάλλον γιατί για στήσω domain δύσκολα.

•  05-02-2010, 00:41 56948 σε απάντηση της 56947

Σωστά!

Φταίνε η μπριζόλες της ημέρας!!!

βάλε το στην θέση του domain το machine name δλδ machinename\sakis

Αρκει βέβαια να έχεις και στις δύο το ίδιο password

Antonios Chatzipavlis

•  05-02-2010, 00:51 56949 σε απάντηση της 56948

Antonios Chatzipavlis:

βάλε το στην θέση του domain το machine name δλδ machinename\sakis

Αρκει βέβαια να έχεις και στις δύο το ίδιο password

Όρισα το ίδιο password και στον χρήστη του SAKISDESKTOP αλλά δεν τον βλέπει με SAKISDESKTOP\sakis.

Σκέφτομαι να προχωρήσω με εγκατάσταση SQLEXPRESS, αν και έχω γεμίσεi instances. To όλο εγχείρημα είναι για να ορίσω τον provider στον ASP για να μελετήσω για web pages.

•  05-02-2010, 00:55 56950 σε απάντηση της 56949

Msn έχεις?

Antonios Chatzipavlis

•  05-02-2010, 03:07 56952 σε απάντηση της 56950

Η λύση που δώθηκε είναι η σύδεση της ASP με τον τοπικό SQL SERVER developer edition.
    Δημιουργήθηκε σε αυτόν το server η βάση δεδομένων της ASP ονόματι προεπιλεγμένα aspnetdb απλώς τρέχοντας από τη γραμμή εντολών του Visual Studio από το Start ==> Programs ==> Microsoft Visual Studio 2008 ==> Visual Studio Tools ==> "Open Visual Studio 2008 Command Prompt" με την εντολή :   aspnet_regsql

Στο πινακάκι που ανοίγει δηλώνουμε τον Sql Server σου με windows authentication mode και προχωράμε, για να τρέξουν τα script που δημιουργούν τη βάση δεδομένων για τους users και memberships της ASP. Στο web.config της σελίδας αρκεί να δηλώσουμε το παρτακάτω connection string απευθείας κάτω απο το root <configuration> Όπου sqlsrv είναι το named instance του τοπικού sql server :

<connectionStrings>
        <remove name="LocalSqlServer" />
        <add name="LocalSqlServer" connectionString="data source=.\sqlsrv;initial catalog=aspnetdb;trusted_connection=true;" providerName="System.Data.SqlClient" />
      </connectionStrings>

Μετά ανοίγουμε τη σελίδα μας από το Visual Studio και πάμε menu Web Site ==> ASP.net configuration για να ανοίξει η σελίδα ρυθμίσεων της ASP
    όπου απο το tab security δημιουργούμε τον adminstrator της ASP. Εκεί δίνουμε  ένα strong password λόγω του αυστηρού προεπιλεγμένου policy που καλό είναι να παραμείνει αυστηρό για λόγους ασφαλείας.

Αντώνη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση βοήθεια,
    όπου παρά το δύσκολο της ώρας και το ιδιαίτερο της μέρας (Τσικνοπέμπτη) μου έλυσες το θέμα!Smile

Προχωρώ με την μελέτη της ASP.net και ένας θεός ξέρει ποιός θα πάει αύριο στη δουλειά αντί για μένα!

•  05-02-2010, 12:18 56961 σε απάντηση της 56952

Δεν συζητήσατε καθόλου πιο ακριβώς είναι το exception που παίρνεις. Έχει να κάνει με την σύνδεση ή με το authentication;

Βεβαιώσου επίσης ότι το TCP είναι ενεργοποιημένο για το συγκεκριμένο instance στον SQL Configuration Manager (είναι κάπου στο Start>Programs>Sql Server)

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  05-02-2010, 12:32 56962 σε απάντηση της 56961

Έχει δίκιο Δημήτρη

Επειδή αυτή την στιγμή είμαι πιγμένος, μέσα στο ΣΚ θα σας το παρουσιασω αναλυτικά. 

Ζητώ λίγο την υπομονη σας

Antonios Chatzipavlis

•  06-02-2010, 23:33 56979 σε απάντηση της 56962

Επανέρχομαι στο θέμα για να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες

Ο Φίλος μας sakisdrm στην προσπάθεια του να μελετήσει το security και το membership του ASP.NET προσπαθούσε να φτιάξει την aspnetdb. Όμως επειδή στο pc του δεν είχε εγκατεστημένη την express του SQL Server αποφάσισε να φτιάξει ένα vm στο οποίο έβαλε την έκδοση αυτή. Όπως ήταν φυσικό με windows integration authentication κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο να γίνει. Επειδή η ώρα και η ημέρα ήταν τέτοια (Τσικνοπέμπτη και η μπριζόλες χόρευαν στο στομάχι μου) του ζήτησα το msn του ώστε να μπορέσω να συνεννοηθώ μαζί του και να μου δώσει remote access στο pc του όπου και έμαθα όλα τα παραπάνω που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει. Επειδή ήδη είχε SQL Server και δεν υπήρχε η ανάγκη να έχει και το vm ανοικτό μιας και το ότι κάνει το κάνει για εκπαιδευτικούς λόγους φτιάξαμε την aspnetdb στον τοπικο του SQL Server με το aspnet_regsql tool και απλά από το web.config του site του αλλάξαμε το connectionstring του LocalSQLServer. Αυτό ήταν όλο.

Υ.Γ Στις περιπτώσεις που έχετε Workgroup και όχι domain το να συνδεθείς στον SQL Server με Windows Integration Authetication δεν θα σου παίξει έτσι εύκολα. Καλό είναι να γυρίσεις σε Mixed Mode και να πας με SQL Server Authentication.

Antonios Chatzipavlis

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems