Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Να ασχοληθώ με Windows Mobile Development;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Iezekiel. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 11-02-2010, 09:08. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-02-2010, 13:03 57036

Συγνώμη ρε παιδιά, γιατί κάτι εδώ δεν μου κολλά καλά.
    Μετά που μελετώντας λίγο το site του Windows Mobile, αν κατάλαβα καλά 
    α) $99 για τον χρόνο για το Independent Software Vendors. (http://developer.windowsphone.com/Help.aspx?id=d9c2656f-3cd3-4e24-9023-28bdbe18b512)
    β) $99 για κάθε application που ανεβάζω στο marketplace. (http://developer.windowsphone.com/Help.aspx?id=3643909a-5436-4bb4-9b07-56377728e91f)
    Αν ξέρω καλά η Apple θέλει για το iPhone $99 για το SDK, και καθόλου fee για το publish.
    Μετά βλέποντας και αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone. Το πάλε κραταιό Windows Mobile για smartphones έχει τώρα 9% και πέφτει. Πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις αν θα ασχοληθώ με Windows Mobile Development, αν πραγματικά με τέτοιες πρακτικές της Microsoft θα έχουμε όντος όφελος ανάπτυξης τέτοιων εφαρμογών.

http://www.iezekiel.com
  •  09-02-2010, 22:30 57047 σε απάντηση της 57036

Απ: Ανεβάστε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή σας στο Windows Marketplace και κερδίστε μεγάλα δώρα!

Λογικά μελέτησες το site του Windows Mobile Marketplace, όχι των Windows Mobile.

Το SDK για iPhone έχει $99 το έτος. Δεν γνωρίζω αν αυτή η τιμή περιλαμβάνει και την δημοσίευση της εφαρμογής και τη διατήρησή της στο Apple Store.

Τα fees που είδες για Windows Mobile είναι για την δημοσίευση στο Market Place. Το SDK για Windows Mobile είναι δωρεάν. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ. Οπότε μπορείς να κάνεις development δωρεάν και να δημοσιεύσεις αλλού τις εφαρμογές σου χωρίς να πληρώσεις cent στην Microsoft. Άλλωστε οι εφαρμογές για windows mobile μπορούν να εγκατασταθούν ελεύθερα στις συσκευές, σε αντίθεση με το iPhone που πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μέσω του ειδικού store.

Τα windows mobile για smartphones ουσιαστικά είναι windows mobile για κινητά που δεν έχουν touch screen. Είναι λογικό λοιπόν να εξαφανίζονται μιας και δεν βγαίνουν πλέον κινητά της κατηγορίας WM/iPhone/Android κλπ χωρίς touch.

Κατά πόσο το ένα μοντέλο είναι καλύτερο από το άλλο... ο χρόνος θα δείξει (για να μην πω... έχει δείξει ήδη).

Η τελική επιλογή δική σου!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  10-02-2010, 07:17 57052 σε απάντηση της 57036

Απ: Ανεβάστε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή σας στο Windows Marketplace και κερδίστε μεγάλα δώρα!

Iezekiel:
     Αν ξέρω καλά η Apple θέλει για το iPhone $99 για το SDK, και καθόλου fee για το publish.

Η Apple σε χρεώνει 99$ το έτος για να έχεις την εφαρμογή της στο appStore. Δεν υπάρχουν άλλες χρεώσεις. Το SDK και η φιλοξενία της εφαρμογής στους server της είναι δωρεάν

Το μεγάλο πλεονέκτημα των windows mobile apps εκτός βέβαια από το απείρως καλύτερο Compact framework  είναι αυτό που ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει αποκλειστικό κανάλι διανομής. Μπορείς να δώσεις την εφαρμογή σου με όλους τους δυνατούς τρόπους. 

Το μεγάλο μειονέκτημα φυσικά είναι οι πολλαπλές συσκευές που πρέπει να κάνεις target. (πολλαπλές αναλύσεις οθόνης, περίεργα keyboard layouts και διαφορετικά resources κάθε συσκευής) 

επίσης αν αργήσουν λίγο ακόμα τα windows mobile 7 η MS θα ξεμείνει μόνο με τους corporate πελάτες της!!!!! 

Manos
  •  10-02-2010, 09:53 57054 σε απάντηση της 57052

Μετέφερα τη συζήτηση σε νέο thread καθώς δεν είχε άμεση σχέση με την ανακοίνωση του διαγωνισμού κάτω από την οποία γινόταν.

Iezekiel:
    manosB:
    Το μεγάλο πλεονέκτημα των windows mobile apps εκτός βέβαια από το απείρως καλύτερο Compact framework είναι αυτό που ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει αποκλειστικό κανάλι διανομής. Μπορείς να δώσεις την εφαρμογή σου με όλους τους δυνατούς τρόπους.
    Τελικά όσο και αν στα αυτιά μου εμένα και νομίζω και σε αρκετούς άλλους, το "δεν υπάρχει αποκλειστικό κανάλι διανομής" συγκαταλέγετε στα πλεονεκτήματα, η αγορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο μας λέει ότι στο τέλος της ημέρας είναι στα μειονεκτήματα. Νομίζω για τους τελικούς χρήστες είναι πιο βολικό και πιο επιθυμητό ένα centralized σύστημα διανομής. Δεν μπορώ να φανταστώ να γίνετε και το ίδιο στα desktop applications, όπου εκεί κυριαρχούν τα εμπορικά software και το μοντέλο είναι διαφορετικό, φυσικά αυτό το λέμε σήμερα. Confused

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-02-2010, 09:08 57074 σε απάντηση της 57036

Απ: Να ασχοληθώ με Windows Mobile Development;

Ναι αν,

Θέλεις να ασχοληθείς με enterprise apps. Εκεί πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορείς να φτιάξεις πολύπλοκες εφαρμογές εκμεταλλευόμενος τα καλούδια του Comact framework. Μπορείς πολύ εύκολα με μικρές αλλαγές να χρησιμοποιήσεις και ήδη έτοιμο κώδικα και στο Internet υπάρχει πάρα πολύ πληροφορία που θα σε βοηθήσει αρχικά. Επίσης πολλές εταιρίες πληροφορικής και μη πλέον επεκτείνονται και σε αυτόν τον τομέα.

Όχι αν,

Θέλεις να ασχοληθείς με consumer apps.  H MS έχει χάσει τελείως το παιχνίδι. Εκεί η Apple τώρα και Android σε λίγο καιρό είναι More safer bets.  To AppStore είναι πραγματικά μια επανάσταση στο τρόπο διάθεσης software. Εγώ ας πούμε που δεν πολυασχολούμαι σε λιγότερο από ένα χρόνο έχω κατεβάσει πάνω απο 150 apps. Ο μέσος χρήστης λέει επενδύει περίπου 15 € τον μήνα σε εφαρμογές από εκεί.

Αυτά τα ολίγα ότι θες το συζητάμε και εκτενέστερα. Πάντως η δική μου πρόταση είναι να μην επικεντρωθείς μόνο στο mobile development αλλά να το δεις ως side project. Αυτά.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems