Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερωτήσεις 2ου Interview για .ΝΕΤ και C#

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò BruteForce. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 26-09-2005, 12:42. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-09-2005, 10:55 5646

Ερωτήσεις 2ου Interview για .ΝΕΤ και C#

Όπως ίσως έχετε δει, στη διεύθυνση http://www.staikos-manousopoulou.net/Programming/GuideToHiringDevelopers.html έχω αναπτύξει έναν οδηγό για τη διαδικασία πρόσληψης developers. Στο τμήμα της 2ης συνέντευξης έχω αναπτύξει μια σειρά ερωτήσεων για προγραμματιστές C++ σε περιβάλλον Win32.

Θέλω να προσθέσω δύο sections ακόμα, ένα με ερωτήσεις για το .NET framework και ένα για ερωτήσεις σχετικές με C#.

Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας για σχετικές ερωτήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Δ.Στάικος

The fact that the program works is irrelevant.
  •  22-09-2005, 13:46 5649 σε απάντηση της 5646

Απ: Ερωτήσεις 2ου Interview για .ΝΕΤ και C#

Μερικές στα γρήγορα και σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας:
    - Τι είναι το CLR και το CLI
    - Τι σημαίνει garbage collection, γρήγορη σύγκριση garbage collected και non garbage collected περιβαλλόντων
    - Τι είναι reflection, τι μπορώ να κάνω με αυτό, και πότε μπορώ
    - Πώς φτιάχνω προγράμματα με πολλές γλώσσες
    - Τι είναι IL και JIT compilation

Περισσότερα πιο μετά.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  23-09-2005, 21:00 5685 σε απάντηση της 5646

Τι έγινε ρε παιδιά, κατάπιατε τη γλώσσα σας ξαφνικά;;;

Οι παρακάτω ερωτήσεις προέρχονται από μια αγγλική εταιρία.

1. How do you make a default button for a winform?

2. How do you implement deterministic destruction in C#. Why would you do this?

3. Why would IDisposable not always be desired?

4. How and why or why not implement static constructors?

5. Explain what the 'as' keyword does and where would it be useful? What is the difference between the 'as' keyword and an explicit cast?

6. Describe what an interface is in C#.

7. What are the 2 uses of ‘new’ in C#?

8. What do the keywords ‘virtual’ and ‘abstract’?

9. What are the steps to generate a com callable wrapper?

10.        What is the GAC. when is it necessary to add an assembly to it?

11.        What is an AppDomain?

12.        When and where would you use reflection?

13.        How do you obtain type information about a method using reflection?

14.        What does the ‘using’ keyword do?

15.        What does the ‘lock’ keyword do?

16.        What is an attribute?

•  24-09-2005, 01:41 5686 σε απάντηση της 5685

Να ρωτήσω; Έναν άνθρωπο που απαντά ικανοποιητικά σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις,

α) Πόσα πιστεύετε ότι αξίζει να πάρει σαν καθαρό μηνιαίο μισθό

β) Αν είσαστε εσείς ο εργοδότης (ελληνικής επιχείρισης με τα σημερινά δεδομένα), πόσα θα του προσφέρατε (Ίσως εδώ δεν πρέπει να απαντήσουν όσοι δεν έχουν εμπειρία από το να έχουν μια επιχείριση, ή έστω να έχουν αντίστοιχη θέση σε μία)

γ) Πόσοι τέτοιοι developers πιστεύετε ότι θα εμφανιστούν αν βάλετε τις αγγελίες σας και ρωτήσετε και κάνα δυο φίλους;

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  24-09-2005, 11:29 5697 σε απάντηση της 5686

Κατ'αρχάς ο μισθός που θα πάρει κάποιος δεν προσδιορίζεται μόνο από τις απαντήσεις που θα δώσει στο τεχνικό μέρος των ερωτήσεων. Μην ξεχνάς ότι οι ερωτήσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της διαδικασίας του 2ου interview (δηλαδή ο υποψήφιος έχει περάσει τα βασικά τεστ προσωπικότητας και γνώσεων).

Συνεπώς για τα (α) και (β) δεν μπορεί να δοθεί απάντηση με μοναδικό context τις ερωτήσεις C#.

Από την ερώτηση (γ) να συμπεράνω ότι θεωρείς δύσκολες τις ερωτήσεις που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής;;; Δεν νομίζω ρε παιδιά, προς Θεού. Άλλωστε αν δεις και τις υπόλοιπες λίστες ερωτήσεων (για C++, COM, κλπ), αυτές περιέχουν μέσα αρκετά δύσκολες ερωτήσεις, γιατί ο σκοπός είναι να "ξεψαχνίσεις" τον υποψήφιο. Αν κάνω σε κάποιον 20 ερωτήσεις και τις απαντήσει όλες, τότε ξέρω το "κάτω όριό" του, αλλά δεν ξέρω το "πάνω όριο". Πρέπει να έχω λοιπόν και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ερωτήσεις. Αν δεν τις απαντήσει, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, εγώ θα έχω προσδιορίσει το πάνω όριό του. Αν τις απαντήσει, τότε έχω βγάλει "λαβράκι" :-)

Δ.Στάικος

•  25-09-2005, 14:23 5708 σε απάντηση της 5697

Πες ότι έχεις κάποιον που έχει την ελάχιστη προσωπικότητα και γνώσεις που λες στο πρώτο interview, και απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πόσα περίπου θα είναι τα ποσά στις ερωτήσεις α και β ?
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  26-09-2005, 12:42 5740 σε απάντηση της 5708

Να κανω μια παρέμβαση η οποία μπορεί να θεωρηθεί και λίγο off-topic (αν ναι, πειτε μου να τη μεταφέρω σε άλλο thread)

Από τη συζήτηση, καθώς και από προηγούμενες που έχω δει, βγαίνουν ορισμένα ξεχωριστά κριτήρια αξιολόγησης υποψηφιων συνεργατών:

1. Πόσα πράγματα γνωρίζει σε τεχνικό επίπεδο
    2. Πόσα πράγματα μπορεί να μάθει.
    3. Τι αλλα non-IT skills έχει (συνεργατικότητα, ομαδικό πνεύμα, ευελιξία κλπ)
    4. Τι αλλα skills έχει που μπορούν να χαρακτηριστούν IT-related αλλά όχι άμεσα σχετιζόμενα με development (π.χ. χειρισμός Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, ευχέρεια σε παρουσιάσεις, καλό documentation, καλή σύνταξη κειμένων, ψήγματα διοικητικών ικανοτήτων κλπ κλπ)

Αυτό με κάνει να αισθάνομαι λίγο άβολα. Γιατι; Να σας πω γιατί.

Στην Ελληνική αγορά, υπάρχουν αρκετοί εργοδότες που κοιτάνε το (1) αλλά όταν τους κάτσει δεν μπορούν να πληρώσουν τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Εναλλακτικά, κοιτάνε το (1) αλλα αγνοούν τελείως τα (2,3,4). Αποτελεσμα: Προσλαμβάνουμε ένα "τζίνι" ή "star" το οποίο δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν και αναπόφευκτα έρχεται πολύ σύντομα σε σύγκρουση με συναδέλφους ή τη διοίκηση.

Στην Ελληνική αγορά και πάλι, υπάρχουν αρκετοί εργοδότες που κοιτάνε το (2) αλλά παραβλέπουν ΤΕΛΕΙΩΣ το (1). Ετσι, προσλαμβάνουν έναν φθηνο junior με καλές προοπτικές, ο οποίος όμως θα είναι παραγωγικός πολυ πολύ αργότερα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν έχουν λάβει υπόψη τους και τα (3,4). Αν έχουν υπολογίσει την απαιτούμενη επένδυση, και καταφέρουν να κρατήσουν αυτό τον άνθρωπο στην εταιρία όταν πλέον έχει αποκτήσει εμπειρία, τότε θα έχουν μια πολύ καλή απόσβεση αργότερα.

Προσωπικά, όπου εργάστηκα μέχρι στιγμής, καλά ή κακά, η επιλογή μου έγινε βάσει των 1,2,3 και 4 μαζί. Δεν θα μπορούσα να "παιξω" μονο στο (1). (Εχω ξαναδηλώσει οτι δεν ειμαι και ο τέλειος coder/developer/engineer/whatever). Το όφελος όμως που έχει μια εταιρία από έναν εργαζόμενο, πιστεύω οτι αποτελεί συνδυασμό των παραπάνω και όχι μόνο ενός εξ'αυτών. Και μην μου πει κανεις "τι να κανει τα επικοινωνιακά skills ο developer" γιατί θα υποθέσω οτι η εμπειρία του είναι από φάμπρικα και όχι από εταιρία. :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems