Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

temp tables problems

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bill . Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 02-09-2010, 13:20. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-09-2010, 12:07 59852

temp tables problems

Μου συμβαίνει κάτι περίεργο. Δημιουργό έναν temporary table #emp μέσα απο την εφαρμογή μου τρέχοντας ένα query select field1,field2 into #emp from employee where bla bla. 
    Τα πάντα δουλεύουν κανονικά δεν έχω πρόβλημα .
    Για λόγους Debug παίρνω ένα SQL select * from #emp και πηγαίνω να το εκτελέσω στον SQL editor και μου λεεί ότι δεν βρήσκει το #emp (Invalid object name #emp)
    κάνω use tempdb και βλέπω ότι υπάρχει ο πίνακας  #emp_____________________________________________11232134$!@ κάτι τέτοιο .
    (select * from INFORMATION_SCHEMA.TABLES)

Γιατί δεν μπορώ να εκτελέσω ένα απλό select απο Managment Studio στον #emp ενω η εφαρμογή μου το διαχειρίζεται κανονικά ?

select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  02-09-2010, 12:27 59853 σε απάντηση της 59852

Απ: temp tables problems

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που συμβαίνει είναι καλό που συμβαίνει και προστατεύει την εφαρμογή σου. Γιατί αν δύο χρήστες την ίδια στιγμή έβαζαν δεδομένα μέσα στο table, αν το table ήταν το ίδιο και αυτό για τους δύο, κανένας από τους clients δεν θα έπαιρνε αυτό που έπρεπε.

Το table δημιουργείται ένα για κάθε session (connection) που υπάρχει στην βάση. Για αυτό βλέπεις και αυτό το παράξενο όνομα μέσα στην temp.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-09-2010, 12:31 59854 σε απάντηση της 59853

Ακρηβώς και είναι σωστό. Το θέμα είνα πως εγω θέλω να κάνω debugging και δεν μπορώ να εκτελέσω ένα απλό select . Ενώ αν τον temp table τον δημιουργήσω εγώ χεράτα απο το managment studio τότε τον βλέπω κανονικά .

select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  02-09-2010, 13:20 59855 σε απάντηση της 59854

Το debugging πρέπει να γίνει από το ίδιο session που δημιούργησε τον πίνακα - δηλαδή το debug του πίνακα, να δεις τι περιέχει πρέπει να γίνει μέσα από την εφαρμογή. Έστω και αν αυτό σημαίνει να γράψεις κώδικα που θα κάνει τη λειτουργία...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems