Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προτάσεις για Dedicated Server και Data Centers

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Chrysostomos Kolovos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 25-09-2010, 13:30. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-09-2010, 14:20 60242

Προτάσεις για Dedicated Server και Data Centers

Για σας, 
    Έχω 2 dedicated server σε ένα φίλο στη Γερμανία αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος και ψάχνω να τα μεταφέρω αλλού. Θα ήθελα μερικές κάποιες προτάσεις για dedicated server αν υπάρχουν. Έχω την δυνατότητα να αγοράσω τους server που χρησιμοποιώ τώρα και να τους πάω σε κάποιο άλλο DataSenter ή να πάω σε νέες λύσεις απ την αρχή. Οι server του όμω είναι κάπως παλιοί. Δεν έχω αποφασίσει τι με συμφέρει ακόμα ανάμεσα στην ενοικίαση ή στην αγορά ενός καλού server. Ακόμα θα ήθελα να μου κανείς αν έχει γνώμη για την κατάσταση στην Ελλάδα(Αν αποφασίσω να αγοράσω κάτι προσανατολίζομαι να το φέρω Ελλάδα). 

Ευχαριστώ

•  25-09-2010, 02:06 60248 σε απάντηση της 60242

Απ: Προτάσεις για Dedicated Server και Data Centers

Έχω πολυετή συνεργασία με την εταιρεία Xelixis. Έχω  dedicated server στην συγκεκριμένη εταιρεία και έχω hosted sites σε δικό τους shared server.

Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την συνέπεια τους.Noμίζω θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  25-09-2010, 11:01 60250 σε απάντηση της 60242

Αν οι περισσότεροι Πελάτες σου είναι στην Ελλάδα προτίμησε ένα Hosting Plan σε κάποια από τις γνωστές εταιρίες. Οι τιμές για Dedicated Server έχουν πέσει.

Τα πλεονεκτήματα στην Ελλάδα είναι πολλά

πχ. Δεν υπάρχει διαφορά στο ωράριο εργασίας,
    έχεις μικρή καθηστέρηση σε σχέση με έναν Server του εξωτερικού,
    το Downtime μιώνεται σημαντικά,
    μιλάς Ελληνικά με το προσωπικό της εταιρίας,
    δεν μπλέκεις με τιμολόγια του εξωτερικού,
    απασχολούνται άτομα στην χώρα μας,
    έχεις προσβασιμότητα στο Datacenter

Τι πρέπει να γνωρίζεις καθώς αγοράζεις χώρο σε Datacenter στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι  δίνουν συγκεκριμένα gb μεταφοράς δεδομένων πάνω από το επιτρεπτό όριο χρεώνουν με το gb.

Το δίκτυο το μοιράζεσαι, ξεκαθάρισε πόσα mbit είναι διαθέσιμα σε εσένα.

Αν αποφασίσεις να ενοικιάσεις Διακομιστή ζήτησε να σου προσφέρουν και λογισμικό Windows 2008 Server, Ms SqlServer 2008, Plesk, EmailServer, Web Email Client (Με επιπλέον μικρό μηνιαίο κόστος).

Ζήτησε Backup λύση (Εξ ορισμού το υλισμικό και λογισμικό θα χαλάσει, μην το αφήνεις στην τύχη, η επαναφορά δεν πρέπει να κρατάει πάνω από 1 ώρα μετά από βλάβη λογισμικού και σε καμία περίπτωση πάνω από 4 ώρες για σοβαρή βλάβη  υλισμικού)

Οι περισσότεροι  που προσφέρουν στην Ελλάδα λύσεις Φιλοξενίας διακομιστών , λειτουργούν ως μεταπωλητές κάποιας εταιρίας του εξωτερικού. Δεν έχεις λόγο να συνεργαστείς με ακόμη εναν μεσολαβητή.

Υπάρχουν εταιρίες που ενοικιάζουν μεγάλο χώρο σε γνωστές μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και στην συνέχεια προσφέρουν τον χώρο εως και 2-3 φορές κάτω από την τιμή που θα έπερνες αν ζητούσες προσφορά στην ίδια την εταιρία.

Υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία πάροχο όπου θα αναγράφονται αναλυτικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες (προφορικά και με email δεν εξασφαλίζεσαι για τίποτα)

«αποζημιωτικές ρήτρες» σε σύμβασεις είναι μόνο για εκφοβισμό. Ο Αστικός Κώδικας,  σε κανένα άρθρο του δεν κάνει λόγο για « αποζημιωτική ρήτρα»,  παρόλα αυτά ζήτησε να υπάρχει στην σύμβαση.

Μην βιάζεσαι να μεταφέρεις όλα τα Domains στον νέο Διακομιστή. Δοκίμασε τον καλά πριν πάρεις την απόφαση να διακόψεις συνεργασία με τον προηγούμενό πάροχο.

Η τιμή σε περίπτωση ενοικίασης διακομιστή διαμορφώνεται και σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Αγόρασε ένα πακέτο Server Monitoring , σου προσφέρουν στατιστικά για το Quality Of Service. Πολλά από αυτά ελέγχουν την προσβασιμότητα του διακομιστή από διακόμιστες σε πάνω από 70 χώρες.
    Ελέγχουν αν λειτουργεί ο Mail Server, DNS. 
    Προσφέρουν στατιστικά για  χρόνους απόκρισης,  μέγιστη μεταφορά δεδομένων, DownTime , uptime. Διαθέτουν και Event Driven υπηρεσίες ενημέρωσης σε email και sms. Σε ένα λεπτό γνωρίζεις αν ο διακομιστής έχει κάποιο πρόβλημα, έτσι προλαβαίνεις  
    να διορθώσεις το πρόβλημα πρίν το καταλάβουν οι πελάτες σου.

Ενοικίαση η αγορά διακομιστή;

Με την ενοικίαση πληρώνεις ένα μικρό ποσό πάνω στις προσφερόμενες υπηρεσίες διάθεσης χώρου.

Πλεονεκτήματα:
    Έχεις την δυνατότητα να διαπραγματευτείς νέο διακομιστή όταν περάσει κάποιο διάστημα.
    Δεν διαθέτεις κάποιες χιλιάδες ευρώ σε μια δόση.
    Δεν σε απασχολεί η εγγύηση και η αντικατάσταση υλισμικού, σου παρέχουν πλήρη κάλυψη τεχνικών θεμάτων.
    Παρουσιάζεις μηναία εξόδα.
    Το κόστος κάθε μήνα για την ενοικίαση είναι τέτοιο που αν τον αγόραζες μόνος σου σε δόσεις θα τον ξεπλήρωνες μετά από πολλά χρόνια.
    Η μεταφορά σε άλλο πάροχο γίνεται διαδικτυακά.
    Δεν χρειάζεται να αγοράσεις επιπλέον υλισμικό για περιπτώσεις βλάβης. Φαντάσου να χαλάσει η μητρική πλακέτα και να πρέπει να περιμένεις κάποιες μέρες για την αντικατάσταση.

Καλή επιτυχία στην εύρεση Παρόχου!!!

Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
  •  25-09-2010, 13:30 60252 σε απάντηση της 60250

Θα συμφωνήσω για την πρόταση της Xelixis. Εχω συνεργαστεί με την εταιρία επί σειρά ετών, και αυτή τη στιγμή έχω φτάσει να έχω εκεί 9 (αν θυμάμαι καλά) dedicated servers (2 από αυτούς VPS) για πελάτες / συνεργάτες.

Η Xelixis συνεργάζεται με datacenters στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (uk/dk) οπότε οι επιλογές είναι πολλές. Η αλήθεια είναι οτι τα datacenters στο εξωτερικό δίνουν περισσότερο traffic / μήνα, αλλά η υποστήριξη είναι, φυσικά, μια πιό περίπλοκη υπόθεση (αν και ποτέ δεν έχει χρειαστεί να παρέμβω απευθείας).

Το σημαντικότερο για μένα είναι η υποστήριξη. Πέρυσι που είχα ένα πολύ άσχημο συμβάν, κινδυνεύοντας να χάσω δύο dedicated servers από κακόβουλες ενέργειες, είχαμε 24/7 support επί ένα τριήμερο συνεχώς μέχρι που καταφέραμε να επανέλθουμε. Και μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ ώρες. Το ίδιο έχει συμβεί και παλιότερα σε πελάτη μου τον οποίο έχω πάει στην Xelixis, οπου ο server του παρουσίασε ένα hardware failure. Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από άμεση και το πρόβλημα διορθώθηκε ταχύτατα.

Ε, δεν θέλει και περισσότερα για να την προτείνω, νομίζω!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems