Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

memory data offline application.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 30-01-2011, 15:24. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-01-2011, 20:09 62776

memory data offline application.

Καλησπέρα σε όλους.

Μου έχει ζητηθεί να αναπτύξω ένα VB windows application το οποίο θα αποτελεί προσθήκη σε μια  μεγάλη εμπορική εφαρμογή. Ο σκοπός της εφαρμογής βέβαια δεν μας/σας αφορά.

Θα ήθελα απο έσας την βοήθειά σας για το πως θα υλοποιήσω το εξής:

1) Ζητάν ofline data connection. Δλδ στο onload event να γεμίζω μια λίστα στη μνήμη της εφαρμογής με δεδομένα από ένα αρχείο . Μετά όλα τα query θα πρέπει να γίνονται στη μνήμη και όχι στο αρχείο. Ακόμα και να έχει διαγραφεί το αρχείο θα πρέπει να συνεχίζεται η αναζήτηση δεδομένων. Φοβάμαι ότι αν φτιάξω ένα list object και το γεμίσω ο garbage collector θα διαγράφει τα δεδομένα που έχω κάνει fill.

Η βοήθεια σας είναι πολύ σημαντική. Περιμένω απαντήσεις σας. 

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  29-01-2011, 21:22 62779 σε απάντηση της 62776

Απ: Icon tray application and memory data.

Το list object σου θα έχει τα datasets ή datatables που θα φορτώνεις αρχικά, σωστά; Εφόσον το list object σου έχει reference στα data objects σου ο garbage collector δεν πρόκειται να τα πειράξει. 

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  30-01-2011, 10:16 62786 σε απάντηση της 62776

Απ: memory data offline application.

Θα χρειαστεί να υλοποιήσεις κάποια τεχνική caching. Μπορείς να υλοποιήσεις κάτι δικό σου, να χρησιμοποιήσεις τον caching μηχανισμό του ASP.NET (δεν έχει σημασία που γράφεις web form, ένα από reference στο library είναι) ή ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα framework όπως πχ το Caching Application Block από τα Patterns & Practices.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  30-01-2011, 11:32 62788 σε απάντηση της 62786

Το να γεμίσεις ένα 'κουβά' με λίστες, ilists, πινακες κλπ κλπ κλπ από αντικείμενα βάσει σχήματος βάσης δεν είναι το ζόρικο μέρος (αν και εφ'όσον δεν έχεις τα αντικείμενα διαθέσιμα, πρέπει να τα φτιάξεις, θέλει λίγη δουλίτσα).

Το ζόρικο μέρος είναι να διαθέσεις έναν τρόπο για να μιλάνε οι υπόλοιποι με τον κουβά.

Έχω υλοποιήσει κάτι παρεμφερές στην εργασία μου (ζήτω η LINQ!), και ένας τρόπος που μου άρεσε σαν υλοποίηση είναι ο εξής: static μέθοδοι μέσα στα instances των αντικειμένων. Προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Αν θες να κάνεις πχ update ένα αντικείμενο Customer θα μπορούσες να πεις 

myCustomer.Update();

αλλά και με την static μέθοδο

Customer.Update(myCustomer);

Πέρα από αυτό, να ρωτήσω κάτι άλλο... μνήμη έχεις; αν πρόκειται για εμπορική εφαρμογή, εάν αρχίζεις και βάζεις μέσα κινήσεις μάλλον πάμε και για κάποιο μοντέλο διαχείρισης / optimization κατανάλωσης μνήμης.

Ωραίο αρθράκι Kelman.

"When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  30-01-2011, 13:00 62789 σε απάντηση της 62776

Ευχαριστώ παιδιά. Θα πρέπει να εξετάσω τις απαντήσεις και να βρώ την καλύτερη τακτική. Προς το παρόν ο kelman πάλι έγραψε με το άρθρο του.
    Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  30-01-2011, 15:24 62794 σε απάντηση της 62789

Θα μπορούσες ακόμη να χρησιμοποιήσεις νομίζω SQLCE για την windows application ώστε εκεί να έχεις όλα τα "offline" δεδομένα σου και το
    Microsoft Sync Framework για να ποστάρεις πίσω τις αλαγές!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems