Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αξίζει τον κόπο η απόκτηση πιστοποίησης MCSD στην Ελλάδα? Ανοίγει ή κλέινει πόρτες?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò npoulis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 30-11-2005, 10:59. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-11-2005, 11:30 7364

Sad [:(] Αξίζει τον κόπο η απόκτηση πιστοποίησης MCSD στην Ελλάδα? Ανοίγει ή κλέινει πόρτες?

Θα ήθελα την αποψή σας σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Προσωπικά πιστεύω οτι είναι δίκοπο μαχαίρι, καθότι τον τελευταίο καιρό προτιμούνται άτομα με ελάχιστες
    γνώσεις και αντίστοιχο μισθό.

•  28-11-2005, 12:03 7368 σε απάντηση της 7364

Απ: Αξίζει τον κόπο η απόκτηση πιστοποίησης MCSD στην Ελλάδα? Ανοίγει ή κλέινει πόρτες?

Nick, ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread: Τα certifications της Microsoft, είναι σχετικό.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-11-2005, 13:01 7374 σε απάντηση της 7368

Απ: Αξίζει τον κόπο η απόκτηση πιστοποίησης MCSD στην Ελλάδα? Ανοίγει ή κλέινει πόρτες?

cgeo wrote:
    Nick, ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread: Τα certifications της Microsoft, είναι σχετικό.

Την καλύτερη απάντηση στο δίλημμα σου την έδωσε ο Zeon σε αυτό το thread:
    "Πριν γίνω MCP με καλούσαν στο 90% των αγγελιών που έστελνα βιογραφικό (και βέβαια μου έδιναν ένα ξεροκόματο). Όταν έγινα με καλούσε το 10% των εταρείων (και ίσως λέω και μεγάλο ποσοστό) και μου έδιναν 2 ξεροκόματα."

Ή να το πούμε διαφορετικά, έτσι και πάρεις μερικά certifications, θα πάψουν να σου προτείνουν δουλειές αυτοί που θα απέρριπτες έτσι κι αλλιώς. Πέρα από αυτό, το thread που προτείνει ο cgeo είναι μια πολύ χρήσιμη συζήτηση πάνω στο θέμα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-11-2005, 14:52 7385 σε απάντηση της 7374

Angry [:@] Απ: Αξίζει τον κόπο η απόκτηση πιστοποίησης MCSD στην Ελλάδα? Ανοίγει ή κλέινει πόρτες?

Φιλε Παναγιώτη πολύ φοβαμαι πως εχεις δίκιο, εχω 14 χρόνια προυπηρεσία και ήμουν άνεργος για 6 μήνες κάνοντας απο εδώ και απο εκεί projects σαν ελευθερος επαγγελματίας (φυσικα απερριπτα και ο ίδιος τραγελαφικές προσφορές) για το λόγο οτι ήμουν overqualified. Αυτή την στιγμή ασχολούμαι με εντελώς ασχετο αντικείμενο δυστυχώς ίσα για να βγαίνει ενας αξιοπρεπής μισθός. Αρα οπως λες μαλλον χειρότερα θα τα κάνω και όχι καλύτερα.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά θα τρελλαθούμε εντελώς? Είναι αδιανόητο να χάνεις αξία όσο επενδύεις στις γνώσεις σου. Angry [:@]

•  28-11-2005, 15:03 7386 σε απάντηση της 7385

npoulis wrote:

Φιλε Παναγιώτη πολύ φοβαμαι πως εχεις δίκιο, εχω 14 χρόνια προυπηρεσία και ήμουν άνεργος για 6 μήνες κάνοντας απο εδώ και απο εκεί projects σαν ελευθερος επαγγελματίας (φυσικα απερριπτα και ο ίδιος τραγελαφικές προσφορές) για το λόγο οτι ήμουν overqualified.

Αν και off-topic, θα σε παραπέμψω στη συζήτηση "Μισθωτός ή freelancer" την οποία είχα ξεκινήσει και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να ακούσω την γνώμη σου και την προσωπική σου εμπειρία, αν έχεις το χρόνο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  28-11-2005, 15:45 7388 σε απάντηση της 7385

Δεν είναι ότι η κατάσταση στην αγορά έχει χειροτερέψει ή ότι υπάρχουν λιγότεροι πελάτες. Αυτοί παραμένουν οι ίδιοι. Το πρόβλημα είναι ότι οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής ποτέ δεν έμαθαν να δουλεύουν σοβαρά. Η δουλειά που κάνουν είναι το ίδιο κακή όπως πριν από 10 χρόνια. Μόνο που τώρα είναι πολύ περισσότερες, ενώ τις ροκανίζουν τα διάφορα open-source προϊόντα και ERP προϊόντα όπως το Navision. Θυμάμαι ακόμα τον καιρό που για ένα content-management χρεώνανε 10 εκατομμύρια!
    Αντί να παραδεχθούν όμως το πρόβλημα τους και να σοβαρέψουν, οι εταιρείες προσπαθούν να προσλάβουν φθηνότερους προγραμματιστές! Το αποτέλεσμα είναι φυσικά να πέφτουν σε ένα φαύλο κύκλο, με μόνο μια δυνατή κατάληξη. Δυστυχώς, όσο μεγαλύτερες είναι αυτές οι εταιρείες, τόσο περισσότερο χρόνο θα τους πάρει να ...καταλήξουν.
    Τί μπορείς να κάνεις εσύ όμως? Καταρχήν μην περιορίζεσαι πλέον σε χαμηλές θέσεις. Αν έχεις 14 χρόνια πείρα θα πρέπει να χτυπάς θέσεις team leader το λιγότερο. Στείλε μερικά διερευνητικά βιογραφικά, ίσως βρεις έτσι κάποια εταιρεία που ψάχνει ανθρώπους αλλά δεν θέλει να θαφτεί στα δεκάδες ανούσια βιογραφικά που στέλνονται για κάθε αγγελία.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-11-2005, 10:59 7429 σε απάντηση της 7374

Από το thread : Τα Certifications της Microsoft εγώ μάλλον θα κρατήσω σαν καλύτερο σχόλιο εκείνο του
    (certified) Kelman :

"Γιατί, και η Microsoft που είναι γνωστή στην Ελλάδα, χαίρει καλύτερης αντιμετώπισης σε ότι αφορά τα certifications; Αυτή είναι μια μεγάλη πληγή που ξύνουμε...

HR τμήματα που δεν έχουν ιδέα περί τεχνολογίας, αδαείς ΙΤ managers (συνήθως του εαυτού τους + ενός παιδιού που βιδώνει PCs) που δεν έχουν ιδέα περί certifications, TestKings και Transcenders που έχουν καταντήσει το exam σκονάκι για να πούμε μερικά από τα ευτράπελα της υπόθεσης. Ορίστε πως απαξιώνονται τα certifications...

Και τελικά, να μην μιλήσουμε και για το "είδα-φως-και-μπήκα" ορισμό του επαγγέλματος που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να δηλώσει προγραμματιστής/αναλυτής/μηχανικός λογισμικού/software architech/όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω τη στιγμή βέβαια που άλλοι τίτλοι και επαγγέλματα έχουν δομές και σφιχτές διαδικασίες που αποκλείουν τους αεριτζήδες...

Θα μου πείτε ότι οι καλοί θα επιβιώσουν και θα επιπλεύσουν στην θάλασσα των μετρίων, ωστόσο κάποτε καταντάει κουραστικό να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας..."

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems