Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ο debuger δεν παιζει σωστα σε VS2008 sp1

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimos.homatas στις 11-07-2011, 11:05. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-07-2011, 12:07 66497

ο debuger δεν παιζει σωστα σε VS2008 sp1

εδω και 3 μέρες εντελώς ξαφνικά, στο visual studio 2008 sp1 +all hotfixes, σταματησε να δουλευει ο debuger!

παράδειγμα:

εχω μια εφαρμογή desktop τρεχει με F5 και εχω σφαλμα καπου στον κωδικα που ο debuger πρεπει να το πιασει να με πεταξει στο visual studio με το ωραιο "κιτρινο" μαρκαρισμα και να μου πει "εδω εχεις προβλημα".
    αντιθετος οταν φτασει στο σφαλμα η εφαρμογή κρασαρει με notresponding!Indifferent

δοκιμασα οτι γνωριζα:
    reset debugger settings from Menu bar
    reset all personal user settings
    delete all user setting files
    reset /setup in visual studio
    play with different debug option in the project properties

ΤΙΠΟΤΑ!
    δεν θελω να κανω uninstall, αμα φτασω εκει θα βαλω vs2010 sp1 που εχει και καλητερο code editor για vb.net

το μονο που καταφερα να κανω και να "ψευτο" δουλευει ηταν αμα παω στα project και στο debug check= Enable unmanaged code debuggin!
    τοτε πιανει το σφαλμα αλλα με "πρασσινη" γραμμή νομιζει οτι ειναι κατι "εξωτερικο" και σταματα και προσπαθω με τις λιγοστες πληροφοριες που δινει να κανω debuggin!
    ετσι τουλαχιστον δεν κρασαρει η εφαρμογή και φτανω πολυ κοντα στην γραμη του προβληματος!

το προβλημα ειναι με ολα τα projects και αν τα βαλω σε αλλο σταθμο εργασιας παιζει μια χαρα, οποτε κατι εγινε στο visual studio και ο debuger  τα "παιξε".

σας εχει ξανασυμβει? ξερεται κατι σχετικο να κοιταξω μπας και γλυτώσω την εγκατασταση που δεν ειμαι σιγουρος αν φτιαξει το προβλημα κι ολας!Sad

ευχαριστω.

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  06-07-2011, 13:28 66498 σε απάντηση της 66497

Απ: ο debuger δεν παιζει σωστα σε VS2008 sp1

Είσαι σίγουρος ότι δεν ειναι Symbol (pdb) related αυτό; Δοκίμασες να κάνεις Clean το project και μετά να σβήσεις με το χέρι τα bin και obj folders, μήπως απλά μπερδεύετε απο εκει; Επίσης, όταν το ανοίγεις για το debugging, βλέπεις ProcessName.vhost.exe να υπάρχει στον Task Manager ή οχι; Ακόμη, δοκίμασες να το τρέξεις σε safe mode το Visual Studio Και να δεις μήπως έτσι φταίει κάποιο plugin?
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  06-07-2011, 13:35 66499 σε απάντηση της 66498

ευχαριστω για την απαντηση

1)ναι δεν είναι pdb πρόβλημα διοτι το ιδιο ακριβώς solution παιζει σε αλλα visual studio!

2)ναι καθάρισα και συχνά καθαρίζω τα obj και bin φακέλους και κάνω clean-rebuild

3)δεν κανω χρηση .vhost.exe στο έργο το εχω unchecked αλλα το δοκιμασα και αυτο να δω πως θα συμπεριφερθεί και δεν άλλαξε τιποτα.

4)και σε safe mode δεν επαιξε, και εκτος αυτου δεν εχω κανενα addin.Sad

το βλέπω να περνάω 2010 sp1, αλλά το θέμα ειναι το γιατί το έπαθε αυτό?

•  06-07-2011, 13:46 66500 σε απάντηση της 66499

Antivirus?

Όσο για το 1) για στο μέλλον το λέω, για να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το pdb (που είσαι, γιατί το κάνεις στο βήμα 2) το ότι παίζει σε άλλα VS δεν έχει σημασία, σημασία έχει να είναι Clean το project. Το να αντιγράψεις δηλαδή το folder ολόκληρου του Project και να το τρέξεις σε άλλο μηχάνημα και να παίξει δεν διασφαλίζει κάτι.. για το μέλλον το λέω όπως είπα, καθώς τώρα είναι σίγουρο ότι δεν είναι απο εκεί.

Κατ'αλλα τι να πω, δεν πάει καπου το μυαλό μου.. Το κάνει σε όλα τα projects; Σε καινούργιο toy project, το κάνει επίσης; Στον Event Viewer είδες μήπως γράφει κάτι πριν κρεμάσει ή αφού κρεμάσει τι error δίνει; Στον Task Manager, τι βλέπεις, Visual Studio με σταθερό CPU (υχηλό) ή τίποτα; Όσο γίνεται αυτό, ανεβαίνει η μνήμη του Visual Studio ή παραμένει ίδια;

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  06-07-2011, 14:09 66501 σε απάντηση της 66500

μπα δεν παιζει antivirus, το ιδιο ειχα εχω και το κανω και expeption το VS και τα project μου, για performance.

το κανει παντου σε ολα ακομα και σε νεα εργα αυτο ειναι που με κανει σιγουρο οτι ειαι προβλημα του vs!

δεν εχω memmory leak δεν ανεβαινει μνημη ο cpu σταθερος, ολα οκ, δεν βγαζει κανενα απολυτος σφαλμα σε log απλα η εφαρμογή crash! παπαλα!
    δεν κρασαρει το vs ομως! βασικα κρασαρει ο debugger!

τέλος να προσθέσω οτι τα breakpoint παίζουν μια χαρά! βάζω σε διάφορα σημεια και προσπαθώ βημα βήμα να δουλέψω debug με f11 μπας και βρω που θα σκάσει και το φτιάξω...χανω απίστευτο χρόνο και δεν παω σε vs2010 μονο και μονο γιατι βαριεμαι να το περναω σε ολους τωρα διοτι εχουμε svn και εχουμε μεσα και τα .sln αρχεια, θα πρεπει να εχω 2 εκδοσεις για οσους εχουν 2008 και οσους (εγω βασικα) θα εχουν 2010 και τωρα δεν εχω χρονο να κανω τετοια (+devexpress controls major upgrade.....panic), αλλα μαλλον δεν το γλυτώνω.

thanks again

•  07-07-2011, 17:30 66507 σε απάντηση της 66501

υπαρχουν στιγμες που λες και η microsoft κατι κανει και σου χαλαει τις τρεχουσες εκδοσεις για να πας μετα απο μηνες στην νεοτερη, ισως ειναι φυσικα και απλα τυχαιο το περιστατικο, ενα motivation να πας μια ωρα νωριτερα μπροστα.

ετσι τα προβληματα λυθηκαν σημερα αφου ξήλωσα τα παντα σχετικά με visual studio 2008 και μπήκε το visual studio 2010 ultimate sp1 + hotfixes + devexpress.

φτιαξαμε και τα font μας να φυγουν τα ενοχλητικα θολά αυτα του vs2010 βάλαμε και GPU acceleration, και ειμαστε back to bussiness.

αχ λατρεύω τον νεο compiler της vb.net τέρμα στα ηλίθια "& _" Stick out tongue

•  11-07-2011, 11:05 66532 σε απάντηση της 66507

Ρε πιάσε την c# να γίνεις καλά Big Smile
    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems