Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Exception σε σελίδα aspx

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panos.C#. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panos.C# στις 01-02-2012, 21:46. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-02-2012, 19:09 69102

Exception σε σελίδα aspx

Καλησπέρα να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω μήπως μπορείς κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω μια σελίδα για παράδειγμα test.aspx
    Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που ήταν δημοσιευμένη λόγω της ανάγκης να σπάσω το περιεχόμενο της σε σελίδες η σελίδα αυτή απέκτησε και μια παράμετρο για παράδειγμα test.aspx?contentID=1

Η σελίδα μου δουλεύει μια χαρά και ανταποκρίνεται μια χαρά στα κλικ.
    Το πρόβλημα είναι ότι παίρνω συνέχεια error messages στο email μου του τύπου

η διαδρομή δεν βρέθηκε ~/test.aspx
    η procedure require a parameter 

Πως μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς γίνεται?

Ευχαριστώ

breadcrumbs.gr
  •  01-02-2012, 19:33 69103 σε απάντηση της 69102

Απ: Exception σε σελίδα aspx

Καλησπέρα,

Προφανώς έχεις κάποιο μηχανισμό που στου στέλνει τα λάθη της σελίδας;

Από την περιγραφή που δίνεις, δεν μπορεί κάποιος ούτε να καταλάβει πως λειτουργεί η σελίδα σου, ούτε τι μπορεί να προκαλεί τα λάθη που λαμβάνεις με e-mail.

Ο πιο εύκολος τρόπος να δεις τι συμβαίνει είναι να τρέξεις την σελίδα μέσα από το περιβάλλον ανάπτυξης - Visual Studio, Visual Web Developer - και κάνοντας τα ίδια "κλικ" να βλέπεις με breakpoints τι γίνεται στον κώδικα της σελίδας, για να καταλάβεις τι δεν πάει καλά...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  01-02-2012, 21:20 69105 σε απάντηση της 69102

Μία function που έχω γράψει και μου έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη (εφόσον το web application είναι live) είναι η παρακάτω:

public void LogError(Exception ex)
    {
    	SqlCommand myComm = new SqlCommand("INSERT INTO errorlog (logdate, url, errormessage, innerexception, errorsource, errorstacktrace, errortargetsite) VALUES (@logdate, @Url, @ErrorMessage, @InnerException, @ErrorSource, @ErrorStackTrace, @ErrorTargetSite)", myConn);
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@logdate", SqlDbType.DateTime)).Value = DateAndTime.Now().ToUniversalTime();
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@Url", SqlDbType.NVarChar)).Value = System.Web.HttpContext.Current.Request.Url.AbsoluteUri();
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@ErrorMessage", SqlDbType.NVarChar)).Value = ex.Message;
    	if (ex.InnerException != null) myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@InnerException", SqlDbType.NVarChar)).Value = ex.InnerException.ToString();
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@ErrorSource", SqlDbType.NVarChar)).Value = ex.Source;
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@ErrorStackTrace", SqlDbType.NVarChar)).Value = ex.StackTrace;
    	myComm.Parameters.Add(new SqlParameter("@ErrorTargetSite", SqlDbType.NVarChar)).Value = ex.TargetSite.ToString();
    	myComm.ExecuteNonQuery();
    	myComm.Dispose();
    }
    Τη συνάρτηση αυτή μπορείς να τη βάλεις σε κάθε try catch και για τα unhandled errors μπορείς να βάλεις στο Global.asax αρχείο το
    public void Application_Error(object sender, EventArgs e)
    {
        LogError(Server.GetLastError);
    }
    Έτσι καταγράφονται όλες οι πληροφορίες, και κυρίως το Stack Trace, που σου δίνει η error σελίδα όταν τρέχεις locally.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  01-02-2012, 21:46 69106 σε απάντηση της 69105

Ευχαριστώ έχω γράψει σχεδόν το ίδιο και παίρνω την πληροφορία σε e-mail εσύ αντίθετα κρατάς κάποιο error log file στην βάση σου.

Νομίζω ότι το βρήκα θα δείξει -- διαπίστωσα ότι το error βγαίνει μόνο αν γράψει κάποιος το url με το χέρι χωρίς την παράμετρο. Βάζοντας μια συνθήκη στο load της σελίδας νομίζω το έπιασα.... για να δούμε.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη ταχύτατη απάντηση σας στο request.

breadcrumbs.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems