xabikos:Παρόμοιο session με το πρώτο υπήρχε και στην build και αυτό που μου άρεσε πιο πολύ είναι το code map που πρόσθεσαν στο VS 2013.
Αυτό υπήρχε και στο 2012. Εγκατέστησα και 2013 και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ποια είναι η διαφορά ή αν υπάρχει καν διαφορά. Τα features του code map κατά το debugging φαίνεται να είναι τα ίδια, ενώ η ταχύτητα ανάλυσης κατά το coding είναι τόσο αργή που το κάνει ουσιαστικά άχρηστο.
Όσο για τα code information indicators, είναι ωραία αλλά λείπει το integration με το Subversion - ίσως να υπάρχει με Git αλλά δεν πρόλαβα να το δω. Integration με NUnit υπάρχει αν βάλεις το NUnit Test Adapter. Θα ήταν πολύ ....... (ενέργεια μειωμένης πνευματικής ικανότητας) αν απαιτούσαν ντε και καλά TFS για να σου δείξει ποιος πείραξε τι.
Επίσης, δεν μπορώ να βρω το Visual Studio 2013 SDK ακόμα για να δω πως μπορεί κανείς να βάλει το integration μόνος του αν δεν υπάρχει ήδη.
Κατά τα άλλα, τα Architecture diagrams, Test menu, Code Clone Analysis παραμένουν άχρηστα όπως πάντα, είτε λόγω απίστευτης καθυστέρησης είτε λόγω ελλιπούς λειτουργικότητας: Όταν έχω 1000 τεστ σε ένα solution, ε, δεν μου κάνει ούτε το group by project ούτε το group by class. Χάθηκε το λογικό, by project AND class? Μην πω ότι για να επιλέξω ποια test projects θέλω να τρέξουν, πρέπει να φτιάξω .... αρχείο.
Στα θετικά, το startup είναι πιο γρήγορο από πριν. Η εμφάνιση των references στα code indicators είναι φοβερά χρήσιμη, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με κώδικα .... noodles. Σε συνδυασμό με το Resharper 8 διορθώνονται πολλά προβλήματα και υποψιάζομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω με 2013 από εδώ και πέρα.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos