Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

RSS Feeds

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 30-12-2004, 13:26. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-12-2004, 13:26 761

RSS Feeds

pkanavos wrote:
    Καλά, τόσα λίγα RSS feeds διαβάζεις? Devil Αν θες πάντως να ακούς τα blog όταν είσαι στο δρόμο, να προτείνω τη νέα μόδα του podblogging. Το RSS περιέχει link σε mp3 αρχεία με την υπαγόρευση του άρθρου. Αν το υποστηρίζει ο reader σου, το κατεβάζει κατευθείαν στο iPod (εξ ού και pod-blogging) ή ότι άλλη συσκευή υποστηρίζει.

Μάλιστα! Μόλις ακούμπησες μια από τις ευαίσθητες χορδές μου!

Δεν είχα σκοπό να το κάνω τώρα, αλλά δράτομαι της ευκαιρίας και θα το δείξω.

Διαβάζω πολλά RSS Feeds, περίπου 400. Δεν προλαβαίνω να το κάνω στο σπίτι. Δεν προλαβαίνω να το κάνω στο γραφείο. Οπότε κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο. Ο χρόνος που έχω και δεν χρησιμοποιούσαν ήταν ο χρόνος στο δρόμο.

Οχι όμως πια! Big Smile Με το export των RSS Feeds μου σε .opml αρχείο μπορώ να το φορτώνω σε ένα site που έχω φτιάξει ειδικά για να μπορώ να το βλέπω μέσω Web. Που το τρομερό θα μου πεις. Απλά το site είναι optimized για να φαίνεται το ίδιο καλά σε Mozilla, FireFox και IE, για Windows, Pocket PC 2003/2003 SE, Pocket Phone 2003, και μέσα από το Nokia 6600 Smartphone μου με την χρήση του NetFront v3.1 (με Opera δυστηχώς δεν γίνεται τίποτα).

Οπότε καταλαβαίνεις ότι ανάμεσα στους σταθμούς του metro, που υπάρχει δίκτυο για το τηλέφωνο κατεβάζω το RSS Feed και το διαβάζω κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Εχω μια αρκετά πλούσια συλλογή από RSS, όσο από θεματολογία, όσο και ο πλήθος. Οποιος καλός κύριος/κυρία θέλει να ρίξει μια ματία στο site και να το δοκιμάσει με την mobile συσκευή του μπορεί, να επισκευτεί το pocketBlogger και περιμένω με χαρά ονόματα συσκευών και πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε και τα κατάφεραν καλά, αρκετά καλά ή και δεν τα κατάφεραν να πλοηγηθούν μέσα στο site.

Και φυσικά το dotnetZone είναι μέσα στις θεματικές ενότητες των RSS μου!

G.J.
    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems