Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

.net application+sql server 2005+small business server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zaxos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 03-02-2006, 09:05. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-01-2006, 13:00 9071

.net application+sql server 2005+small business server

Εχω μία γενική ερώτηση γι αυτό και γράφω σε αυτό το topic.

Φτιάχνω μία εφαρμογή σε vb.net η οποία συνεργάζεται με sql server 2005 για τη διαχείρηση δεδομένων και θέλω αυτή η εφαρμογή να εκτελείται απο υπολογιστές συνδεδεμένους σε έναv small business server.Θα ήθελα να ξέρω ποιά είναι η σωστή διαδικάσία εγκατάστασης αλλά και συνεργασίας αυτών των υπολογιστών.

π.χ φαντάζομαι οτί η εφαρμογή πρέπει να είναι εγκατεστημένη στον small business server και στα υπόλοιπα pc να τρέχει απο ένα shortcut με target την εφαρμογή στον server ώστε όταν γίνονται αλλαγές στην εφαρμογή να μην χρειάζεται update σε όλους τους σταθμούς εργασίας.

Εχω δίκιο ή υπαρχει κάτι σχετικά με τον small business server που θα έπρεπε να ξέρω σχετικα με την συνεργασία των εφαρμογών του με τα pc του δικτύου.

Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια.Θα με ενδιέφερε φυσικά και γνώμη εκείνων που έχουν υλοποιήσει κάτι παρόμοιο.

•  31-01-2006, 13:12 9072 σε απάντηση της 9071

Απ: .net application+sql server 2005+small business server

Το ότι είναι SBS δεν αλλάζει κάτι στο deployment. Για να ενημερώνονται οι clients εύκολα όταν αλλάζει κάτι στην εφαρμογή, ρίξε μια ματιά στο clickonce deployment:

ClickOnce Deployment Overview

Και με το shortcut που αναφέρεις μπορεί να γίνει η δουλιά με network shares, αλλά πρέπει να ρυθμίσεις τα permissions του framework στους clients για να επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών από τέτοιες τοποθεσίες.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  31-01-2006, 14:01 9076 σε απάντηση της 9072

Επίσης, ακόμα ο SBS δεν βγαίνει με SQL Server 2005 οπότε θα πρέπει να εγκατασταθεί η Express έκδοση αν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκδοση και όχι ο SQL Server 2000.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  03-02-2006, 08:54 9180 σε απάντηση της 9071

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Σαν γενική παρατήρηση όταν μιλάμε για εφαρμογές που αφορούν δίκτυο υπολογιστών συστήνεται η εγκατάσταση σε κάθε client ή σε έναν server;

•  03-02-2006, 09:05 9181 σε απάντηση της 9180

Αν η εφαρμογή αποτελείται από δύο τμήματα (client-server) στήνεται το server κομμάτι στον server και το client κομμάτι σε κάθε client. Αν δεν υπάρχει server κομμάτι, τότε στήνεται σε κάθε client.

Για πολύ μικρές ή απλές εφαρμογές, υπάρχει περίπτωση να δεις να τρέχουν από κάποιο shared directory του server, αν η εφαρμογή βέβαια δεν απαιτεί κανονική εγκατάσταση για να τρέξει.

Επίσης, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι κανονικά στημένη στον server και oi clients να μπαίνουν με remote desktop στον server και να την εκτελούν.

Όλα εξαρτώνται από το τι κάνει η εφαρμογή σου, πόσους χρήστες έχεις κλπ. Το clickonce πάντως είναι μια πολύ καλή και βολική λύση.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems