Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Λειτουργικό Datagrid

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gmlogic. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gmlogic στις 24-02-2006, 15:36. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-02-2006, 23:45 9756

Confused [*-)] Λειτουργικό Datagrid

Πώς μπορώ να βαλω ενα footer σε Datagrid ώστε πληκτρολογώντας σε κάθε column τού footer να κάνω αντίστοιχο

φίλτρο τι rows θα μου φέρει στο DataGrid.

Ευχαριστώ

Γιώργος

George Matzouranis
  •  16-02-2006, 01:20 9765 σε απάντηση της 9756

Απ: Λειτουργικό Datagrid

Αν θέλεις να το κατασκευάσεις εξ' αρχής και να μην καταφύγεις σε control 3ου κατασκευαστή, τότε έχεις μπόλικη δουλειά...

Λοιπόν, αρχικά θα πρέπει να φτιάξεις ένα νέο δικό σου UserControl μέσα στο οποίο θα βάλεις το DataGrid και από κάτω από κάθε column ένα TextBox. Το θέμα είναι σε αυτό το σημείο να συγχρονίσεις τα TextBoxes με το πλήθος των DataColumns και το πλάτος τους, ώστε αυτό να γίνεται δυναμικά. Κατόπιν, θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα DataView το οποίο θα παίζει πάνω στο DataTable και θα κάνεις bind το DataGrid πάνω σε αυτό αντί στο DataTable. Το πλεονέκτημα του DataView είναι ότι είναι bindable και δέχεται φίλτρα τα οποία αλλάζουν δυναμικά τις εγγραφές που φαίνονται στο DataGrid χωρίς να χρειάζεται requery.

Εγώ ακολουθώ διαφορετική τεχνική... Φτιάχνω μια ToolWindow φόρμα στην οποία μπορεί ο χρήστης να καθορίσει τα φίλτρα. Αυτή η φόρμα είναι dockable οπότε αν δεν χρειάζεται κρύβεται, ενώ αν χρειάζεται την τοποθετεί όπου θέλει. Παίζω με DataView όταν δεν έχουν μεγάλο όγκο τα data και δεν είναι πρόβλημα να τα κρατάει όλα στη μνήμη, διαφορετικά κάνω requeries.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  16-02-2006, 10:34 9773 σε απάντηση της 9756

Ευχαριστώ KelMan
    Κάπως έτσι το σκεφτόμουν και εγώ.
    Οk αν θα τα καταφέρω θα το δημοσιεύσω να το δούμε.
    'Α πές μου κάτι ακόμα αν θέλεις
    Έχω ενα DataGrid με ένα DataView
    DoubleClick σε Row του Datagrid πηγαίνω σε φόρμα
    Κάνω αλαγές στο record και επιστρέφω.
    Ποιός ειναι ο τρόπος για την ανανέωση του DataGrid με τις νέες τιμές και ακόμη
    να δείχνει το ίδιο Row από όπου ξεκίνησα
    Ευχαριστώ
    George Matzouranis
  •  16-02-2006, 10:49 9774 σε απάντηση της 9773

Αποθηκεύεις το κλειδί σε κάποια temp μεταβλητή και μετά το ψάχνεις μέσα στο grid για να κάνεις set το current row σε αυτό.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://64.78.52.104/FAQ/WinForms/default.asp#44 έχει πολλά πράγματα σχετικά με το DataGrid που θα σου χρειαστούν.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  24-02-2006, 15:36 10091 σε απάντηση της 9756

Πως μπορώ να κάνω refresh δηλ κάνω dblclick στη γραμμή πηγένω σε μια φόρμα κάνω αλλαγες στο record αλλά κατά τη επιστροφή δεν ενημερώνετε το datagridview(πλέον του vs2005)
    Ευχαριστώ

George Matzouranis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems