Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Frames 2 Site

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ευθύμης Δημόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Ευθύμης Δημόπουλος στις 05-05-2006, 14:30. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-05-2006, 16:18 12283

Frames 2 Site

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ενδείκνυται ή είναι απαγορευτικό από την άλλη

η δημιουργία ενός site σε asp με χρήση iframes

π.χ. αν υποθέσουμε ότι έχουμε την αρχική σελίδα του dotnetzone.gr

και θέλουμε να αλλάζει μόνο το περιεχόμενο του κεντρικού frame και

το περιμετρικό περιεχόμενο σχήματος " Π " να μένει σταθερό σε όλες τις σελίδες

μπορώ να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα με 4 για παραδειγμα iframes?

1

2          3            4

ή θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά

Δ.Ε.

•  04-05-2006, 03:15 12293 σε απάντηση της 12283

Απ: Frames 2 Site

Γιατί iFrames και όχι απλά frames? Από ο,τι καταλαβαίνω μόνο το (3) θα πρέπει να είναι iFrame με μια τέτοια προσέγγιση, και τα 1,2,4 να αποτελούν μέρος της ίδιας σελίδας (το περιμετρικό περιεχόμενο).

Σχετικά με την ερώτησή σου, πάντως, ούτε έτσι ούτε αλλιώς ενδέχεται, θεωρητικά, να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι οτι η ASP.NET φτιάχτηκε για να δουλεύει με "φορμες" και "submit" αυτών, προσομοιώνοντας, όσο μπορούσε, τη λογική των Windows forms. Ομως, με λίγο κώδικα παραπάνω, μπορείς να κάνεις ότι και σε οποιαδήποτε άλλη Web πλατφόρμα, συνεπώς να δουλέψεις και με frames ή iframes χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Λογω του περασμένου της ώρας, δεν μπαίνω σε ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες, πράγμα πλεονάζον νομίζω μια και δεν υπάρχει συγκεκριμένο τεχνικό θέμα ούτως η άλλως.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-05-2006, 11:07 12298 σε απάντηση της 12293

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον,

να διευκρινήσω μόνο ότι μιλάω για απλή ASP, όχι .NET

δεν ξέρω αν έχει κάποια διαφορά (σχετικά με τα προβλήματα εννοώ)

Ευχαριστώ πολύ

Δ.Ε.

•  04-05-2006, 11:28 12300 σε απάντηση της 12298

Ακόμα καλύτερα! Η απλή ASP (ASP 3.0), η οποία ακολουθεί τη λογική των scripts (δεν είναι compiled), έχει ακόμα λιγότερα στεγανά ως προς το πως έχεις διατάξει τη σελίδα σου. Η απάντηση είναι "οχι", δεν θα έχεις προβλήματα, αν ξέρεις πως να χειρίζεσαι τα frames (π.χ. πως να πατας ενα link σε ένα frame και η σελίδα να ανοίγει σε άλλο), θέμα όμως που ανήκει περισσότερο στο HTML & Client Side Javascript/VBScript κομμάτι της ανάπτυξης, και όχι στο Server-Side κομμάτι στο οποίο ανήκει η ASP.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  04-05-2006, 16:26 12310 σε απάντηση της 12300

Εφ' όσον δουλεύεις σε ASP, γαιτί δεν χρησιμοποιείς include files "προσομοιώνοντας" έτσι τα frames σου; Θα σου κάνει το γενικότερο development πολύ πιο εύκολο.

Ο μόνος λόγος να μην τα χρησιμοποιήσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι τα 3 "περιφερειακά" frames είναι πολύ "βαριά" ... αλλά απ'την άλλη, τα μεγαλύτερα portals στον κόσμο και γενικότερα ο web development κόσμος δείχνει τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείπει τα frames προς όφελος των include files ...
    Angel
    O:]
  •  04-05-2006, 16:36 12311 σε απάντηση της 12310

Αν και δεν έχει άμεση σχέση με την ερώτηση του συναδέλφου, θα απαντήσω.

Ο Web Development κόσμος (κατά την προσωπική μου άποψη) εγκατέλειψε τα frames λόγω της μη ουσιαστικής υποστήριξης από τις διάφορες πλατφόρμες ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένου του ASP.NET). Τα include files προσφέρουν ουσιαστικά συγκεντρωμένη αρκετή λειτουργικότητα, αλλά επίσης δημιουργούν πολύ "βαριές" μονομπλόκ σελίδες οι οποίες φορτώνουν πολύ το traffic και δημιουργούν άσχημη αίσθηση στο χρήστη.

Από την άλλη πλευρά, το AJAX φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπερτερεί των frames για λύσεις στις οποίες χρειάζεται εξοικονόμηση bandwidth και γενικότερα ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης.

Εγώ, προσωπικά, δεν θα εγκατέλειπα τα frames για χάρη των include files αν το ζητούμενο ήταν η ταχύτητα απόκρισης του site. Αντί αυτού, θα επιχειρούσα, χρησιμοποιώντας ίσως κάποια νεότερη πλατφόρμα, να κάνω τις κλήσεις μου με AJAX στα "ευαίσθητα" κομμάτια.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  05-05-2006, 10:20 12319 σε απάντηση της 12311

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση,

Ο λόγος που έθεσα την ερωτήση ήταν ο εξής:

Χτίζω ένα site όπου στα διάφορα frames (αν χρησιμοποιήσω frames)

υπάρχουν στοιχεία που εμφανίζονται και πιθανόν να προσθαφαιρούνται συχνά

έτσι νομίζω θα είναι πιο εύκολο να γίνεται update μέσα από ένα μόνο frame ή include file παρά σε κάθε σελίδα (αυτοκαταστροφή δικιά μου, ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω!!!)

η μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνότερα και με καλά αποτελέσματα ποια είναι;

frameset?

include file?

something else?

thnx

Δ.Ε.
  •  05-05-2006, 11:56 12323 σε απάντηση της 12319

Στην περίπτωση που δουλεύεις με legacy πλατφόρμες όπως η ASP 3.0 και το ενδιαφέρον σου εστιάζεται στην επαναχρησιμοποίηση (reusability) διαφορων λειτουργικών τμημάτων και όχι στην ταχύτητα, τότε ενδείκνυται η χρήση include files. Δεν θα απέκλεια και τη χρήση frames, αλλά αν θέλεις να "πουσάρεις" τα ίδια κομμάτια κώδικα ή / και layout σε πολλές σελίδες τα include files αποτελούν την καλύτερη δυνατή λύση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  05-05-2006, 14:30 12328 σε απάντηση της 12323

Σας ευχαριστώ πολύ όλους

Με κατατοπίσατε και με το παραπάνω θα έλεγα

Δ.Ε.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems