Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

εκτέλεση .exe σε pc χωρίς vb6

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò paris171. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 10-05-2006, 16:46. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-03-2006, 12:08 11155

εκτέλεση .exe σε pc χωρίς vb6

Γεια σας παιδιά!

Είμαι νέος σχετικά στον προγραμματισμό και αυτή την περίοδο προσπαθώ να φτιάξω μία εφαρμογή διαχείρησης πελατών για μία εταιρία και αυτό έχω ξεκινήσει να το κάνω με vb6.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε pc που δεν έχουν vb6 δεν μπορώ να εκτελέσω προγράμματα γραμμένα σε vb6. Προφανώς θέλω να αποφύγω να περάσω στον άλλο υπολογιστή όλη τη vb6 και θέλω να με βοηθήσετε στο τι χρειάζεται (τα απαραίτητα δηλαδή μόνο) να του περάσω (και πού) ώστε να μπορεί να εκτελέσει την εφαρμογή.

Ευχαριστώ...

•  26-03-2006, 13:02 11161 σε απάντηση της 11155

Απ: εκτέλεση .exe σε pc χωρίς vb6

Μέσω του Visual Studio Package and Deployment wizard μπορείς να δημιουργήσεις ένα setup project το οποίο μετά μπορείς να εγκαταστήσεις σέ όποιο pc θέλεις αυτό θα περάσει όλα τα απαραίτητα object που χρειάζεσαι.
    Ιωάννης Μανουσάκης
  •  09-05-2006, 11:09 12421 σε απάντηση της 11155

Το έψαχνα κι εγώ αυτό.. Ευχαριστώ πολύ!
    Living In Nightmare's Kingdom...
  •  10-05-2006, 00:32 12479 σε απάντηση της 12421

Καλός ο "Setup & Deployment Wizard" που έχει η VB αλλά πολύ λίγος. Πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν τον "Microsoft Visual Studio Installer 1.1".

Είναι δωρεάν, χρησιμοποιεί τον Windows Installer για την εγκατασταση της εφαρμογής, από default έχει τον v1.1 αλλά μπορεί να γίνει update σε v2.0 και μπορεί να παίζει από Windows 98 μέχρι και Windows Server 2003. Εκτός από .msi αρχεία μπορεί να φτιάξει και βιβλιοθήκες για τον Windows Installer.

Τα τελικά setup είναι πολύ πιο αξιόπιστα, έχουν σωστότερο uninstall, και δυναότητες repair. Ασε που υποστηρίζουν το versioning του Windows Installer και καταλαβαίνουν αν υπάρχει προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής μέσα και πράτουν ανάλογα...

Νομίζω, ότι σε συνδιασμό με το "Microsoft Component Installer Software Development Kit for Windows (x86) Version 2.0" για να εγκαθιστά τα "χοντρά":

• Microsoft Windows Installer 2.0
    • Microsoft Windows Installer 3.1
    • Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.8
    • Microsoft .NET Framework 1.1 and language packs
    • Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1
    • Microsoft Visual J# runtime and language packs
    • Microsoft .NET Framework 2.0 (x86) and language packs
    • Microsoft Visual J# 2.0 runtime and language packs
    • Microsoft DirectX 9.0c (December 2005 )
    • Microsoft Report Viewer 2005 redistributable and language packs
    • Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the Microsoft Office System redistributable and language packs
    • Microsoft SQL Server 2005 Express Edition redistributable

είναι ο καλύτερος δωρεάν συνδιασμός που μπορεί να βρει κάποιος...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-05-2006, 09:30 12482 σε απάντηση της 12479

Φίλε Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λές απλά του πρότεινα το συγκεκριμμένο επειδή έχει την VB6 και επειδή θεώρησα ότι είναι νέος ακόμα στο συγκεκριμμένο προϊόν να μπορέσει να το καταλάβειο καλύτερα και κατόπιν σίγουρα μπορεί να περάσει σ'αυτό που αναφέρεις
    Ιωάννης Μανουσάκης
  •  10-05-2006, 09:50 12483 σε απάντηση της 12482

Προσωπικά θεωρώ το Setup & Deployment Wizard απολύτως ακατάλληλο. Είναι πιο περίπλοκο και δύσχρηστο από το Visual Studio Installer, άσε που δεν καταλαβαίνει τί έχει ήδη εγκατασταθεί για να μην το ξαναεγκαταστήσει. Άνετα μπορεί να σου περάσει μία παλιά βιβλιοθήκη πάνω από την καινούρια "γιατί δεν κατάλαβε". Κι αν κάτι πάει στραβά κατά την εγκατάσταση, θα πρέπει να σβήσει ο χρήστης τα αρχεία με το χέρι. Κάτι τέτοιο είναι επιεικώς απαράδεκτο την σήμερον ημέραν. Οποιοσδήποτε φτιάχνει setup για Windows το οποίο δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία Windows Installer θα πρέπει να τον κρεμάνε ανάποδα στην πλατεία, αφού πρώτα τον τυλίξουν με πίσσα και πούπουλα.

Ο λόγος που πολλοί δεν χρησιμοποιούν το Visual Studio Installer είναι γιατί δεν το ξέρουν ή γιατί δεν δίνουν σημασία στο setup ή λένε "ε, αφού υπάρχει το άλλο στο μενού μου, γιατί να ψάχνω παραπέρα"? Άγνοια ή τεμπελιά, pick you poison.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-05-2006, 10:16 12486 σε απάντηση της 12483

Προσωπικά τον Installer χρησιμοποιώ.

Παναγιώτη καταλαβαίνω το πάθος σου σχετικά με κάποια πράγματα, αλλά γενικά πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέχεις της εκφράσεις που χρησιμοποιείς, γιατί πολλές φορές αυτές μπορούν να χρίζουν παρεξήγησης.

Νομίζω ότι επειδή το dotnetzone είναι ένας χώρος βοηθείας για κάποιους από εμάς ,αλλά και ανταλλαγής απόψεων πρέπει να προσέχουμε γενικά  να είμαστε πιό κομψοί σ'αυτά που λέμε.
    Ιωάννης Μανουσάκης
  •  10-05-2006, 16:46 12501 σε απάντηση της 12486

Χμ, μάλλον ξέχασα να βάλλω κι ένα smiley στο "πίσσα και πούπουλα". Από την άλλη έχει χρειαστεί να βοηθήσω κόσμο που έχασε όλα του τα αρχεία όταν το πανέξυπνο uninstall διέγραψε το "My Documents". Και ήταν και packaged εμπορική εφαρμογή που απευθυνόταν σε μαθητές.

Αν το σκεφτείς από την πλευρά του ταλαίπωρου του κυρ Μήτσου που μόλις έχασε τα αρχεία του, ή του Χάρη που δεν μπορεί να στείλει το excel στο διευθυντή του επειδή κάποια άλλη εφαρμογή του το κόλλησε, δεν είναι και τόσο θέμα "πάθους".
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems