Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συμβατότητα Compact Framework με PDAs

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panos Kousidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 26-07-2006, 16:20. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-07-2006, 15:53 15172

Συμβατότητα Compact Framework με PDAs

Έχω μπερδευτεί αρκετά και θα ήθελα κάποιος να με ξεμπερδέψει. Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή για PDAs. Έχω το studio 2005 και μου έχει στο new project επιλογές Pocket PC 2003, Smartphone 2003, Windows CE 5.0. Δηλαδή η εφαρμογή θα τρέχει μόνο σε 1 από τα 3;

Μέσα στο Pocket PC 2003 έχει Device Application και Device Application (1.0). Για να φτιάξω μια εφαρμογή συμβατή με όσο το δυνατόν περισσότερα PDA τι να διαλέξω; Ένα PDA ενός φίλου μου στο about του λεει PocketPC ver2.20. Αυτός δέχεται compact framework 1.0?

Panos
  •  25-07-2006, 17:13 15176 σε απάντηση της 15172

Απ: Συμβατότητα Compact Framework με PDAs

Καταρχήν, αν γράψεις σε VS2005 τότε το PDA θα πρέπει να έχει .NET Compact Framework 2. Αν γράψεις σε VS2003 θα πρέπει να έχει το .NET Compact Framework 1 (προεγκατεστημένο σε Windows Mobile 2003 και 5). Γενικά μην συγχέεις VS2005 με Windows 5 και VS2003 με Windows 2003. Μπορείς και με τα δυο εργαλεία να γράψεις και για τα δυο λειτουργικά.

Αν χρησιμοποιήσεις το Windows Mobile 5 SKD τότε προφανώς θα τρέχει μόνο σε Windows Mobile 5.

Για Smartphones δεν είμαι πολύ σίγουρος. Ισχύουν περίπου τα ίδια αλλά για να είναι η εφαρμογή σου συμβατή θα πρέπει στο UI να αποφύγεις κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν. Π.χ. δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις Menu στο VS2003.

Στο θέμα του deployment γίνεται ένας χαμός: http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=425123&SiteID=1

Σε πολύ γενικές γραμμές το mobile development κάνει τα πρώτα του ουσιαστικά βήματα και αν έχεις καλομάθει με τις σχετικές ευκολίες του Windows Development θα απογοητευτείς λίγο. Μιλάω βέβαια για Microsoft καθώς δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλες πλατφόρμες π.χ. java όπου τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα ή και χειρότερα.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  25-07-2006, 17:16 15177 σε απάντηση της 15172

panos_sniper wrote:

Ένα PDA ενός φίλου μου στο about του λεει PocketPC ver2.20. Αυτός δέχεται compact framework 1.0?

Δες τα requirements: http://www.netscum.dk/downloads/details.aspx?FamilyID=a5a02311-194b-4c00-b445-f92bec03032f&displaylang=en

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  26-07-2006, 14:04 15211 σε απάντηση της 15176

Σόρρυ φίλε Δημήτρη αλλά μάλλον δε με κατάλαβες και με μπερδεψες περισσότερο :p

Λοιπόν κάτσε να αναδιατυπώσω. Έχω VS2005 και δεν θέτω θέμα χρήσης VS2003. Λοιπόν τώρα με το VS2005 μου έχει επιλογές να φτιάξω εφαρμογές και για compact framework 2.0 αλλά και για 1.0. (New Project-->Smart Device --> Pocket PC 2003 --> Device Application (1.0))

Απ' ότι κατάλαβα το Pocket PC είναι τύπος PDA και το Windows CE το λειτουργικό του. Εάν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί στο New Project-->Smart Device μου έχει να επιλέξω να φτιάξω application είτε για PocketPC είτε για Windows CE 5.0; Υποτίθεται εγώ θέλω να φτιάξω και για τα 2!

Όσον αφορά τα requirements του compact framework 1.0 λέει:

Pocket PC 2000, Pocket PC 2002 and Windows Mobile Software for Pocket PC 2003, Windows CE .NET 4.1 and higher.

Δε λέει τίποτα για PocketPC 2.20 οπότε αυτός δε δέχεται compact framework σωστά; Κι ας έχει windows...

Panos
  •  26-07-2006, 16:20 15230 σε απάντηση της 15211

panos_sniper wrote:

Λοιπόν κάτσε να αναδιατυπώσω. Έχω VS2005 και δεν θέτω θέμα χρήσης VS2003. Λοιπόν τώρα με το VS2005 μου έχει επιλογές να φτιάξω εφαρμογές και για compact framework 2.0 αλλά και για 1.0. (New Project-->Smart Device --> Pocket PC 2003 --> Device Application (1.0))

Έχεις δίκιο. Δεν το είχα παρατηρήσει. Το διέγραψα από το παραπάνω post μου για να μην μπερδέψει κάποιον.

panos_sniper wrote:

Απ' ότι κατάλαβα το Pocket PC είναι τύπος PDA και το Windows CE το λειτουργικό του.

Όχι ακριβώς. Το Pocket PC είναι τύπος συσκευής, όπως λες και εσύ (αυτή με την ορθογώνια οθόνη, το πενάκι, τα 11 πλήκτρα στο μπροστινό μέρος και προεραιτικά το πληκτρολόγιο). Το Windows CE είναι λειτουργικό για διάφορες συσκευές. Όχι απαραίτητα για κινητές ή συσκευές-τηλέφωνα. π.χ. ένα super ψυγείο με οθόνη στο εξωτερικό μέρος ή ένας υπολογιστής αυτοκινήτου.

Γενικά παίζουν διάφορα παιχνίδια marketing σε αυτά τα θέματα και δεν ξέρω αν θέλεις να μπλέξεις φιάχνοντας κάτι συμβατό και με τα δυο! Δεν ξέρω άλλωστε αν βγαίνουν πλέον κινητά ή Palmtop με Windows CE. Αν ξέρει κανείς ας μας δώσει κανένα link. Νομίζω όμως ότι η MS δίνει βάρος στα Windows Mobile για τις κινητές συσκευές.

Το πρακτικό θέμα που τίθεται είναι ότι σε μια κινητή συσκευή έχεις μόνο μερικά πλήκτρα και ο χρήστης θέλει να την χειριστεί κατά προτίμηση με ένα χέρι ή με δυο αν πιάσει και το πενάκι. Στα smartphones δεν υπάρχει ούτε το πενάκι. Πιθανόν να είναι όρθιος, να περπατάει ή να κρατάει την χειρολαβή του λεωφορείου! Οπότε είναι λογικό μια εφαρμογή που θα ήταν συμβατή με όλα αυτά να ήταν κάπως περίεργη σε εμφάνιση.

Όσον αφορά τα requirements του compact framework 1.0 λέει:

panos_sniper wrote:

Δε λέει τίποτα για PocketPC 2.20 οπότε αυτός δε δέχεται compact framework σωστά; Κι ας έχει windows...

Δεν ξέρω τι είναι το 2.20! Μήπως είναι PocketPC 2002;

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems