panos_sniper wrote: |
Λοιπόν κάτσε να αναδιατυπώσω. Έχω VS2005 και δεν θέτω θέμα χρήσης VS2003. Λοιπόν τώρα με το VS2005 μου έχει επιλογές να φτιάξω εφαρμογές και για compact framework 2.0 αλλά και για 1.0. (New Project-->Smart Device --> Pocket PC 2003 --> Device Application (1.0))
|
|
Έχεις δίκιο. Δεν το είχα παρατηρήσει. Το διέγραψα από το παραπάνω post μου για να μην μπερδέψει κάποιον.
Απ' ότι κατάλαβα το Pocket PC είναι τύπος PDA και το Windows CE το λειτουργικό του.
|
|
Όχι ακριβώς. Το Pocket PC είναι τύπος συσκευής, όπως λες και εσύ (αυτή με την ορθογώνια οθόνη, το πενάκι, τα 11 πλήκτρα στο μπροστινό μέρος και προεραιτικά το πληκτρολόγιο). Το Windows CE είναι λειτουργικό για διάφορες συσκευές. Όχι απαραίτητα για κινητές ή συσκευές-τηλέφωνα. π.χ. ένα super ψυγείο με οθόνη στο εξωτερικό μέρος ή ένας υπολογιστής αυτοκινήτου.
Γενικά παίζουν διάφορα παιχνίδια marketing σε αυτά τα θέματα και δεν ξέρω αν θέλεις να μπλέξεις φιάχνοντας κάτι συμβατό και με τα δυο! Δεν ξέρω άλλωστε αν βγαίνουν πλέον κινητά ή Palmtop με Windows CE. Αν ξέρει κανείς ας μας δώσει κανένα link. Νομίζω όμως ότι η MS δίνει βάρος στα Windows Mobile για τις κινητές συσκευές.
Το πρακτικό θέμα που τίθεται είναι ότι σε μια κινητή συσκευή έχεις μόνο μερικά πλήκτρα και ο χρήστης θέλει να την χειριστεί κατά προτίμηση με ένα χέρι ή με δυο αν πιάσει και το πενάκι. Στα smartphones δεν υπάρχει ούτε το πενάκι. Πιθανόν να είναι όρθιος, να περπατάει ή να κρατάει την χειρολαβή του λεωφορείου! Οπότε είναι λογικό μια εφαρμογή που θα ήταν συμβατή με όλα αυτά να ήταν κάπως περίεργη σε εμφάνιση.
Όσον αφορά τα requirements του compact framework 1.0 λέει:
Δε λέει τίποτα για PocketPC 2.20 οπότε αυτός δε δέχεται compact framework σωστά; Κι ας έχει windows...
|
|
Δεν ξέρω τι είναι το 2.20! Μήπως είναι PocketPC 2002;
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.