Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Framework και Licence

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rama. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος coder στις 01-05-2005, 13:27. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-04-2005, 01:02 1553

Framework και Licence

Χαιρετώ το forum ως καινούργιος.Big Smile

Η πρώτη μου ερώτηση έχει να κάνει με κάτι γενικό και όχι καθαρά με κώδικα.Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς παίζει με το Framework και την άδεια χρήσης του. Και εξηγώ:
    Εγώ μπορώ να μπώ στο www.microsoft.com, να κάνω ένα search, να βρώ το link και να κατεβάσω το Framework δωρεάν. Έχω το δικαίωμα να φτιάξω κάτι (πχ σε C#) και να το πουλήσω?
    Συνεχίζοντας, αν ο πελάτης μου δεν έχει το Framework εγκατεστημένο αρκεί το Runtime?(το οποίο αν δεν κάνω λάθως είναι δωρεάν και μπορώ και αυτό να το κατεβάσω από την microsoft και "ζυγίζει" περι τα 26 MB - δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του αρχείου αλλά το έχω δει).
    Και κλείνοντας το post, έχει δουλέψει κανείς το sharpdevelop ( είναι open source IDE για το NET).

Ευχαριστώ.[8-|]

•  04-04-2005, 02:00 1554 σε απάντηση της 1553

Re: Framework και Licence

Καλώς ήλθες στο forum.

rama wrote:

Η πρώτη μου ερώτηση έχει να κάνει με κάτι γενικό και όχι καθαρά με κώδικα.Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς παίζει με το Framework και την άδεια χρήσης του. Και εξηγώ:
    Εγώ μπορώ να μπώ στο www.microsoft.com, να κάνω ένα search, να βρώ το link και να κατεβάσω το Framework δωρεάν. Έχω το δικαίωμα να φτιάξω κάτι (πχ σε C#) και να το πουλήσω?

Αυτό είναι κάτι ποτέ δεν έχω σκεφτεί να ρωτήσω! Είναι ελεύθερη η διανομή του, και η χρήση του στο λειτουργικό των MS Windows. Από Windows 9Χ μέχρι Windows XP και Windows Server 2003. Εφόσον δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις τον κώδικά του ή να κάνεις reverse engineer σε αυτό. Αμα φτιάξεις ένα πρόγραμμα με ένα text editor πχ, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να σε αποτρέπει να το πουλήσεις. Σαν να έφτιαχνες ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα σε όποια άλλη γλώσσα με ένα εργαλείο όχι της Microsoft και έτρεχε κάτω από Windows... Αρκεί η νόμιμη χρήση του λειτουργικού!

rama wrote:

Συνεχίζοντας, αν ο πελάτης μου δεν έχει το Framework εγκατεστημένο αρκεί το Runtime?(το οποίο αν δεν κάνω λάθως είναι δωρεάν και μπορώ και αυτό να το κατεβάσω από την microsoft και "ζυγίζει" περι τα 26 MB - δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του αρχείου αλλά το έχω δει).

Δεν είναι ανάγκη ο τελικός χρήστης να έχει το Framework SDK εγκατεστημένο (260 ΜΒ download αν θυμάμαι καλά). Το απλό Runtime (περίπου το μέγεθος που αναφέρεις ή λίγο μικρότερο) είναι αρκετό και για WinForms και για ASP .NET εφαρμογές.

rama wrote:

Και κλείνοντας το post, έχει δουλέψει κανείς το sharpdevelop ( είναι open source IDE για το NET).

To είχα δει όταν ήταν σε Beta. Αν έχεις δουλέψει σε Visual Studio, είναι πολύ πιο λιτό. Αν μέχρι τώρα έγραφες σε text editor και έκανες compile σε command line, είναι πολύ πιο πλούσιο. Είναι αρκετά σταθερό, έχει wizards, υποστηρίζει projects, και WinForms και WebForms και το NUnit, από ότι θυμάμαι. Ενω αρχικά ήταν μόνο για C# τώρα υποστηρίζει και VB.NET. Είναι μια καλή εφαρμογή και υποστηρίζει on-line completion του κώδικα. Ένα δωρεάν alternative του MS Visual Studio. Ο συνδιασμός του #Develop και του Framework SDK, είναι ιδανικός για ένα φοιτητή που θέλει να ασχοληθεί με ανάπτυξη σε .NET Framework.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-04-2005, 17:55 1565 σε απάντηση της 1554

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
    Από οτι κατάλαβα θα δυσκολευτώ να συνηθήσω το #develop (στην δουλειά μου χρησιμοποιώ το VS.NET αρκετό καιρό τωρα - απλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με Licences και deployment).

είναι αρκετό και για WinForms και για ASP .NET εφαρμογές.

Δηλαδή οι άλλες βιβλιοθήκες δεν θα υποστηρίζονται; Θα πρέπει να μεταφέρω με το χέρι (ή κάπως) άλλα recources;

PS: Έχω την εντύπωση οτι το post το έκανα σε λάθος τμήμα του forum... Tongue Tied

•  05-04-2005, 00:43 1576 σε απάντηση της 1565

Οχι, όλες οι βιβλιοθήκες υποστηρίζονται.

Και όλα τα είδη των project πλέον. WinForms, WebForms, Libraries, Web Services.

Παλιά υποστήριζε λιγότερα είδη.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  01-05-2005, 13:27 1808 σε απάντηση της 1576

Η C# και το Framework ειναι Standard .. αυτό σημαίνει πως η χρήση του Framework καθώς και της C# δεν ενδέχεται την πληρωμή κάποιων royalities (όπως με Java), θεωρητικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το standard και να το υλοποίησει. βλέπε Mono project το οποίο είναι Open Source.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems