Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Connection String

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò emasmind. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 03-10-2006, 23:28. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-10-2006, 13:30 17810

Star [*] Connection String

Γεια σας,

τον τελευταίο καιρό ασχολούμε με desktop εφαρμογές βάσεων δεδομενων με vb2005 και αντιμετωπιζω το εξής πρόβλημα. Χρησιμοποίησα τη δυνατοτητα της αυτοματης δημιουργίας connection και connection string για dataset ds στη βαση mydb, και την αποθηκευσή του μόνο στα ds.x** files και οχι στο app.config. Το προβλημα που προκυπτει ειναι ευνοητο καθως δεν μπορω να εγκαταστησω την εφαρμογη σε αλλο server χωρις rebuild με το νεο connection string.  Δημιουργησα ενα user setting usrcnn ως string και το χρησιμοποιησα στο designer.vb file του ds αντικαθιστωντας το αποθηκευμενο connection string με το usercnn. Όμως δεν ήταν αρκετο καθώς ο wizard συνδεσης κρατά τις ρυθμισεις του στο ds.xsd file και δεν αρκει να αλλαξω μονο τον designer του ds αλλα και αυτό το αρχείο. Και μαλιστα αυτο πρεπει να γίνει στο runtime.

Ίσως κάποιοι να εχουν μπερδευτεί αλλά κι εμένα μου πήρε μία εβδομάδα να καταλάβω τι γίνεται.

Έχει κάποιος αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα;

Μήπως αντιμετωπιζω τα connection string με λαθος τρόπο; 

•  03-10-2006, 13:45 17813 σε απάντηση της 17810

Απ: Connection String

Να αφήσεις τον designer να κρατάει τα connection strings που χρειάζεται στο design time (που για λόγους ασφαλείας πρέπει να είναι integrated security και να μην περιέχουν κωδικούς πρόσβασης για να μην περάσουν στην dll). Από εκεί και πέρα, πριν κάνεις τη δουλιά σου με τη βάση, περνάς από πάνω το δικό σου connection string, αγνοώντας τι είχε δώσει ο κώδικας του designer αρχικά.

Αλλά γιατί όχι στο app.config; Νομίζω το 2005 έχει τη δυνατότητα να τα κρατάει encrypted...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-10-2006, 15:11 17830 σε απάντηση της 17810

Άϊ άϊ, εδώ θα σου έλυνε το πρόβλημα ένα ConnectionFactory/Pool που έπρεπε να ήτανε και αρχικός σχεδιασμός της εφαρμογής έτσι για το DAL σου..

Το καλυτέρο που προτείνω εγώ να κάνεις είναι, πρωτού καλέσεις οποιοδήποτε adaptor για να γεμίσεις τα dataset σου, να αναθέτεις στο sqlconnection της φόρμας το connection string που θες.. Αυτό που είπε και ο Χρήστος δηλαδή..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-10-2006, 20:30 17849 σε απάντηση της 17810

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας pkefal και cgeo

pkefal εαν δεν σου είναι κοπος θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το connection pool καθως ειμαι ακομα στην αρχη
  •  03-10-2006, 20:35 17850 σε απάντηση της 17813

Yes [Y] Απ: Connection String

Χρηστο ευχαριστω για το χρονο σου,

προτιμησα τα user settings τα οποια ειναι και read/write από το app.config καθως χρησιμοποιωντας το propertygrid control σε μια φορμα μπορεις ευκολα να τα διαχειριστεις και στο runtime

•  03-10-2006, 23:28 17874 σε απάντηση της 17849

emasmind wrote:
    Ευχαριστω για τις απαντησεις σας pkefal και cgeo

pkefal εαν δεν σου είναι κοπος θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το connection pool καθως ειμαι ακομα στην αρχη

Καθόλου κόπος, υπάρχει πολύ καλό παράδειγμα μέσα στο Enterprise Library της Microsoft στο block για το database access..
    Κατέβασε το Enterprise Library απο την Microsoft και δες τα παραδείγματα, σίγουρα θα πάρεις μια ιδέα..
    Ο σκόπος του είναι να μην ανοίγει κάθε φορά ενα διαφορετικό connection εαν δεν χρειάζεται και να χρησιμοποιείται ένα μόνο, είτε να φτιάχνετε ενα pool απο connections
    και να επιλέγετε αυτό το οποίο είναι "ελεύθερο"..

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems