Λοιπόν έφτιαξα ένα project. Κατ'αρχην μην φρικάρετε με αυτά που θα δείτε για δύο λόγους:
α) Δεν είμαι guru
b) O αντίστοιχος κώδικας που χρησιμοποιώ εγώ είναι σπασμένος σε 4-5 classes. Για αυτό το λόγο σε μερικά σημεία χρησιμοποιώ ταρζανιές όπως πχ:
row.Table.DataSet στην
adapter.Update(row.Table.DataSet, this.tableName);
αφού στη μέθοδο που κάνει τελικά το update παιρνάω το row.Table.Dataset. Υποθέτω οτι δεν παίζει ρόλο πάντως.
Το project είναι σε C# για VS 2005 (χρησιμοποιώ το express). Ακόμα ξέρω οτι ο CommandBuilder δεν είναι οτι καλύτερο αλλά αυτό είναι κάτι που θα αλλάξω στην πορεία. Προς το παρών πάω για τα απλα πράγματα.
Η βάση μου είναι σε MySQL και ο πίνακας Schools έχει σαν πρώτη κολώνα το id (το οποίο δεν συμπληρώνεται στην εισαγωγή γιατί είναι auto increment και θα γίνει readonly). To δεύτερο πεδίο είναι ένα πεδίο varchar. Τα ονόματα των πεδίων προφανώς δεν έχουν σημασία.
Για να αναπαράγετε το πρόβλημα αφού ανοίξει η εφαρμογή και κάνει το select θα φέρει οτι υπάρχει στον πίνακα. Στην συνέχεια πατήστε Add, γράψτε κάτι στο 2ο txtBox και μετά πατήστε commit. Να πω εδώ οτι δεν με ενδιαφέρει να κάνω εισαγωγή στοιχείων από το grid και γενικά δεν χρησιμοποιώ τα controls για datasets, bindingsources κτλ
Δεν βρήκα πως να ανεβάσω αρχείο οπότε το έβαλα στο rapidshare
http://rapidshare.de/files/33838990/DataBoundCRUD.rar.htmlPS: Το βρήκα το συνημένο ... περασμένη η ώρα ...