Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Decimal Place seperator

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò emasmind. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 11-10-2006, 18:18. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-10-2006, 17:27 18490

Star [*] Decimal Place seperator

Γεια σας,

Θα ηθελα λιγη βοηθεια με το currency format. Εχω ενα datagridview σε vb2005 στο οποιο καταχωρω καποια ποσα σε euro. Το προβλημα μου ειναι με το currency format C2 στο οποιο η τελεια (.) διαχοριζει τις χιλιαδες και το κομμα (,) τα δεκαδικα (συμφωνα με τα regional settings). Ομως  ο χρηστης συνηθως χρησιμοποιει το (.) του αριθμ. πληκτρολογιου για τα δεκαδικα.

Καμια ιδεα για το πως να αντιμετωπισω την καταχωριση των δεκαδικών?

Μπορω να χρησιμοποιησω mask σε datagridview cell?

Ευχαριστώ!

•  11-10-2006, 18:18 18492 σε απάντηση της 18490

Απ: Decimal Place seperator

emasmind wrote:

Ομως  ο χρηστης συνηθως χρησιμοποιει το (.) του αριθμ. πληκτρολογιου για τα δεκαδικα.

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Ο χρήστης χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πλήκτρο στο numeric pad και αυτό αντιστοιχεί κάθε φορά στην υποδιαστολή που έχει οριστεί στα regional options και όχι απαραίτητα στην τελεία.

Αν τα regional options έχουν το κόμμα σαν υποδιαστολή, τότε το grid σου θα εμφανίσει επίσης το κόμμα για υποδιαστολή και ο χρήστης θα πατήσει το συγκεκριμένο πλήκτρο το οποίο αντιστοιχεί και πάλι στο κόμμα.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems