Παίδες καλημέρα,
Έχω ένα datagridview το οποίο το γεμίζω από το source ενός binder. Πιο αναλυτικά η διαδικασία που ακολουθείτε είναι:
1. στέλνω query στη βάση
2. Παίρνω αποτελέσματα με dataAdapter (Oledb είναι όλα έτσι)
3. Κάνω fill ένα datatable
4. Γεμίζω το bindersource από το datatable
5. datagridview.source = bindersource
Μέχρι εδώ όλα καλά. Μια χαρά γεμίζει το datagridview και όλα κανονικά. Τώρα όμως θέλω το εξής: Πριν γεμίσω το datagridview και εφόσον ελέγξω οτι υπάρχουν αποτελέσματα στο source φτιάχνω μια στήλη με CheckBoxes που την ονομάζω colDelete. Αυτή είναι πάντα πρώτη στο Grid και χρησιμοποιείται όταν ο χρήστης θέλει να διαγράψει κάποιες row στο datagrid. Ουσιαστικά δηλαδή, κάνει κλικ στο checkbox δίπλα απο κάθε εγγραφή που θέλει να διαγράψει και πατάει το κουμπί διαγραφή. Μέχρι εδώ όλα καλά. Χτίζω το Query μου για τις επιλεγμένες εγγραφές και το στέλνω στη βάση και ενημερώνεται κανονικά. Η διαγραφή δε γίνεται πραγματικά βέβαια αλλά κάνει update τo flag των εγγραφών που ονομάζεται SEL_DELETED και το θέτει ως true (Το έκανα έτσι για να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να τις επαναφέρω αν γίνει λάθος).Το πρόβλημα μου είναι ότι δε μπορώ να σβήσω τις rows από το Datagridview που "διέγραψα" από τη βάση. Σε pseudo παραθέτω ότι δοκίμασα το παρακάτω αλλά δεν έπαιξε:
for i = 0 to rows.count -1
if dtView.columns("colDelete").rows(i).value = true then
dtView.rows.removeAt(i)
end if
next i
Δε μου βγάζει μήνυμα λάθους αλλά ούτε και κάνει τίποτα. Δοκίμασα επίσης να κάνω refresh μετά τα διαγραφή του DatagridView αλλά τζίφος. Τι φταίει; Έψαξα στο Internet αλλά δε μπορώ να βρω άκρη. Please help