Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 21-10-2006, 15:03. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-10-2006, 15:03 18959

    Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί!

    Ο Νικόλας Νεγκροπόντε ελληνικής καταγωγής , και πρόεδρος του Media Lab του ΜΙΤ , αποχώρισε από την θέση του μαζί με τον συνεργάτη του Γουόλτερ Μπέντερ, για να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον «υπολογιστή των 100 δολαρίων».

    Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί Linux ως λειτουργικό σύστημα, και θα διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας της οθόνης α) έγχρωμη οθόνη και β) ασπρόμαυρη οθόνη που προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης ακόμη και όταν είναι εκτεθειμένη στον ήλιο. Θα έχει επεξεργαστή  400MHz με 128MB DRAM μνήμης, και θα έχει 512MB Flash μνήμη, δεν θα έχει σκληρό δίσκο αλλά θα διαθέτει τρείς USB θύρες .Ο κάθε υπολογιστής θα μπορεί να επικοινωνεί με τους πλησιέστερους υπολογιστές, δημιουργώντας ευκαιριακά ένα τοπικό δίκτυο (local area network, LAN). Οι υπολογιστές αυτοί Θα χρησιμοποιούν πρωτοποριακές μορφές τροφοδοσίας (συμπεριλαμβανομένης μιας κουρδιστής γεννήτριας) και θα μπορούν να κάνουν οτιδήποτε εκτός από το να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο δεδομένων.


    Τους φορητούς υπολογιστές θα τους αγοράσουν κυβερνήσεις(Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αίγυπτο, Νιγηρία κ.τ.λ.) και θα δοθούν στα παιδία . Υπολογίζεται οτι κάπου στις αρχές του 2007 με τέλη 2008 θα είναι έτοιμη, και η αποστολή θα αρχίσει όταν θα έχουν 5 – 10 εκατομμύρια παραγγελίες.

       
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.laptop.org/

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Πάντως εγώ έχω μείνει με την απορία, τα παιδιά στην Αφρική έχουν ΌΛΑ τα κύρια αγαθά και χρειάζονται και υπολογιστή… καλύτερα άλλα αυτά τα λεφτά να διδόντουσαν για τροφή , παρά για «άχρηστους» υπολογιστές .Αλλά θα μου πείτε τότε δεν θα είχαν κέρδος…..     

                                                                                                                                                                    http://tomkarachris.spaces.live.com


  •  21-10-2006, 17:44 18962 σε απάντηση της 18959

    Απ: Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί!

    Δες το και ανάποδα, ίσως ένας υπολογιστής σε ένα παιδί σήμερα, να το βοηθήσει να βγάλει από τη φτώχια 5 παιδιά σε 20 χρόνια...

    Άαα, και θα έχει τέσσερις θύρες usb, όχι τρεις :-)
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  21-10-2006, 20:45 18967 σε απάντηση της 18962

    Απ: Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί!

    Εδώ ισχύει το ρητό "Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα φάει για μια μέρα. Μάθε του να ψαρεύει και θα τρώει για μία ζωή". Να προσθέσω κιόλας ότι η κινητή τηλεφωνία έχει τρελή ανάπτυξη στην Αφρική, ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται επίγειες γραμμές. Τόσο πολύ μάλιστα, που οι εταιρείες κινητής παράγουν τώρα κινητά με τα απολύτως απαραίτητα ακριβώς για αυτές τις χώρες.

    Από την άλλη, οι χώρες που ανέφερες, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Αργεντινή, έχουν ανεπτυγμένη οικονομία αλλά και τεράστιους πληθυσμούς. Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία είναι περιορισμένη στις ελίτ. Το 100 dollar computer έχει στόχο να επιτρέψει και στους υπόλοιπους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και τις επικοινωνίες. Σε μία χώρα όπως η Ινδία, είναι ευκολότερο να στείλεις ένα email μέσω ασύρματου από το ένα χωριό στο άλλο παρά ένα γράμμα μέσω ταχυδρομείου.

    Ένα μικρό πρόβλημα με αυτό το μηχάνημα είναι ότι είναι πολύ "σκοτωμένο" για αρκετές χώρες. Όταν προτάθηκε στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο (νομίζω) να αγοράσει, αρνήθηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-10-2006, 03:23 18974 σε απάντηση της 18967

    Απ: Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί!

    Κοίτα φίλε tomkarachris

    Πριν από 10+ χρόνια ένας Έλληνας καθηγητής στο MIT, ο Μιχάλης Δερτούζος (δυστυχώς δε ζει πια), είχε γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την ανολοκλήρωτη επανάσταση της πληροφορικής.

    Όταν το έγραψε αυτό το βιβλίο στην Αμερική είχανε internet, playstation, κινητά και όλα τα καλούδια αλλά ο υπόλοιπος κόσμος;

    Η φιλοσοφία του συνεχίζεται με το OLPC. Ο στόχος είναι ότι πρέπει να μεγαλώσεις τον "πληθισμό" μεγαλώνοντας τη βάση και φέρνοντας νέους χρήστες στο χώρο που δεν υπήρχαν πριν.

    Οι οικονομικά ανεπτυγμένες κοινωνίες έχουν τα χρήματα να αγοράσουν μηχανήματα και να μπουν στον αγώνα τις εξέλιξης. Οι άλλες;

    Πριν 10 χρόνια διάβαζα τους όρους "infopoor" και "inforich". Κάποιος για τον οποίο η πληροφορία είναι πιο προσβάσιμη έχει τη δυναμική να γίνεται πλουσιότερος. Το αντίθετο γι' αυτόν που δεν την έχει. Το αποτέλεσμα ό,ως λέγαν ήταν ότι στις επόμενες δεκαετίας η άνιση διάδοση της κοινωνίας της πληροφορίας στον λόσμο θα είχε ως επίπτωση το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των χωρών του αναπτυσόμενου κόσμου και του άλλου.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί φτιάχνεται τέτοιος φορητός.

    Το χρέος ενός επιστήμονα (και του πληροφορικού) είναι να επεκτείνει και να μεταλαμπαδεύσει την επιστήμη του. Κλασσικά αυτό γίνεται στα πανεπιστήμια με διδασκαλία, με έρευνα και δημοσιεύσεις. Μερικές φορές όμως γίνεται και πηγαίνοντας την επιστήμη σε ένα σε ένα χώρο (γεωγραφικό εδώ) για πρώτη φορά.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί φτιάχνεται ένας τέτοιος φορητός.

    Εαν θες εσύ ο Παναγιώτης ή κάποιος άλλος να μάθετε περισσότερα με τις εξελίξεις και ακόμα καλύτερα να βοηθήσετε στον εξελληνισμό και στην ανάπτυξή του τότε πηγαίνεται εδώ:

    http://wiki.laptop.org/index.php/OLPC_Greece

    και εδώ

    http://www.ellak.gr/components/com_mambowiki/index.php/OLPC
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems