Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία εφαρμογής για PDA

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geo1. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος geo1 στις 03-11-2006, 12:50. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-07-2006, 13:13 14466

Δημιουργία εφαρμογής για PDA

Καλημέρα σε όλους...

Θέλω να υλοποιήσω μια εφαρμογή για PDA με .ΝΕΤ η οποία θα συνδέεται με μία βάση. Ο xρήστης θα μπορεί να κάνει ανάκτηση και εισαγωγή δεδομένων. Όπως το έχω σκεφτεί η βάση θα βρίσκεται σε κάποιο pc με το οποίο θα συνδέεται ασύρματα το PDA...  

Επειδή δεν έχω ξαναπρογραμματίσει σε mobile devices και έχω λίγο χαθεί με τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσω μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποιο sdk καθώς και κάποια συμβατή έκδοση του sql server. Γνωρίζω  .NET αλλά έχω ακούσει ότι διαφέρει σε mobile περιβάλλον, θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο - εγχειρίδιο;

Υπάρχει κάποιος emulator που πρέπει να χρησιμοποιήσω ώστε να γράφω κώδικα στο pc και να το περνάω μετά στο PDA, πως γίνετε αυτή η διαδικασία; 

με εκτίμηση geo

•  06-07-2006, 13:35 14467 σε απάντηση της 14466

Απ: Δημιουργία εφαρμογής για PDA

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις Visual Studio 2005 και να κατεβάσεις το Windows Mobile 5 SDK. Θα έχεις ότι σου χρειάζεται.

Θα φας λίγο τα μούτρα σου, όπως σε κάθε τι καινούργιο και θα τα καταφέρεις. Γενικά οι κοινότητα που ασχολείται με mobile development είναι αρκετά μικρότερη σε σύγκριση με Windows Forms ή ASP.NET οπότε τα resources σου σίγουρα θα είναι λιγότερα και θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις περισσότερο.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  12-07-2006, 16:37 14632 σε απάντηση της 14466

Μία πολύ καλή λύση είναι να χρησιμοποιείσεις web services για την επικοινωνία pda με desktop απλά πρέπει να επιλέξεις αν η επικοινωνία σου θα είναι αποκλειστικά online ή θα χρειάζεσαι να λειτουργείς και offline . Στήν δεύτερη περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιείσεις sqlce για να κρατάς τοπικά τα δεδομένα ή αν θέλεις να ψαχτείς λίγο περισσότερο κύταξε και στην λύση της sqlite όπου υπάρχει και ο ado.net wrapper της ( sourceforge αν θυμάμαι καλά ) και σου δίνει την δυνατότητα τήν ίδια βάση να την διαχειριστείς και σε desktop και στο pda .

Ακόμα και με visual studio 2003 μπορείς να κάνεις debugging είτε σε emulator είτε σε συνδεδεμένο μέσω activesync pda .

Καλή Τύχη

( Κύταξε και προς το Smart Device framework )
  •  12-07-2006, 17:01 14633 σε απάντηση της 14632

και κάτι πολύ καινούργιο. Η Microsoft ανακοίνωση την δοκιμαστική έκδοση του "SQL Server Everywhere"
    http://www.microsoft.com/sql/ctp_sqleverywhere.mspx

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  06-10-2006, 09:49 18150 σε απάντηση της 14466

Καλημέρα...
    Μετά από αρκετή προσπάθεια :-) επανέρχομαι με νέα προβληματα!
    Έχω αρχίσει την εφαρμογή και χρησιμοποιώντας sql server ce δουλεύει μια χαρά, αντιμετωπίζω όμως προβλήματα  όταν προσπαθώ να συνδεθώ με τον sql server (o sql server ce δυστυχώς δεν με καλύπτει...). Έχω δοκιμάσει αρκετά connection strings αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να συνδεθώ... Έχω μπερδευτεί αρκετά με τη συμπλήρωση του πεδίου Data Source που όταν του δίνω τιμή localhost μου βγάζει μήνυμα λάθους sql server does not exist or access denied... Ενώ όταν του δίνω ως όρισμα το όνομα του server στην προκειμένη περίπτωση PC159031799278 (το όνομα το pc μου και το όνομα του server που εμφανίζεται στον service manager) μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει αυτός ο server. Το περίεργο είναι ότι παρόλο που δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω  connection string μπορώ να συνδεθώ  από το tools -> connect to database κτλ... και όταν χρησιμοποιώ το connection string που εμφανίζεται στα properties τις σύνδεσης αυτής (Data source=PC159031799278 ; Database=SmartMuseum; User ID=aaa; Password=aaa;) πάλι μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα λάθους. Σας παραθέτω και μερικά από τα connection strings που χρησιμοποιώ (χωρίς αποτέλεσμα πάντα):

Data Source=localhost; Database=SmartMuseum; User ID=aaa; Password=aaa;
    Data source=PC159031799278 ; Database=SmartMuseum; User ID=aaa; Password=aaa;

Data Source=localhost; Initial Catalog=SmartMusem workstation id=PC159031799278; User ID=aaa; Password=aaa;

Δουλέω με .net 2005 mobile 5 sdk και sql server 2000.

Έχετε καμία ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ή για το αν πρέπει κάνω κάποια περαιτέρω ρύθμιση στον sql server από τον enterprise manager? Ευχαριστώ.

•  06-10-2006, 13:21 18167 σε απάντηση της 18150

Από τη μικρή μου εμπειρία θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις στο Data Source την IP του μηχανήματος στο οποίο τρέχει ο SQL Server.

Αν δεν παίξει έτσι μάλλον κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

Επίσης δες πόσο σωστά δικτυωμένο είναι το PDA σου ή ο emulator.
  •  06-10-2006, 15:18 18180 σε απάντηση της 14466

Αν δεν με απατούν τα μάτια μου, δεν έχεις ορίσει instance name στο οποίο θα συνδεθεί ο client στο DataSource..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  09-10-2006, 08:55 18278 σε απάντηση της 18180

Geo1 δεν νομίζω ότι έχεις επίλυση ονομάτων στο activesync . Προσπάθησε να χρησιμοποιείσεις την IP του Sql server σου. πχ DataSource=10.10.10.10;

•  02-11-2006, 17:27 19732 σε απάντηση της 14466

Ενα πολυ καλο βιβλίο για mobile development είναι το .Net compact framework programming with C# (υπαρχει και για VB) , ενώ στο δικτυακό τόπο του βιβλίου (http://www.paulyao.com/cfbook/code) μπορείς να καταβάσεις το source κώδικα από το βιβλίο όπου υπάρχει ένα κεφάλαιο για data access και synchronization ...
  •  02-11-2006, 18:28 19734 σε απάντηση της 19732

ikaros wrote:
    Ενα πολυ καλο βιβλίο για mobile development είναι το .Net compact framework programming with C# (υπαρχει και για VB) , ενώ στο δυκτιακό τόπο του βιβλίου (http://www.paulyao.com/cfbook/code) μπορείς να καταβάσεις το source κώδικα από το βιβλίο όπου υπάρχει ένα κεφάλαιο για data access και synchronization ...

Συμφωνω, το εχω το συγκεκριμενο βιβλιο και ειναι υπερπληρες!

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  03-11-2006, 10:03 19764 σε απάντηση της 19734

To αναφερόμενο βιβλίο είναι αρκετά καλό αν και προσωπικά προτιμώ να αναπτύσω ASP.Net Web applications με κατάλληλο Interface για mobiles.

Με αυτό τον τρόπο η ίδια εφαρμογή μπορεί να "τρέχει" τόσο σε desktop όσο και σε Mobile συσκευές και η βάση δεδομένων μπορεί να βρίσκεται oπουδήποτε, είτε στο τοπικό Intranet ή σε Web Server, oπότε και είναι προσβάσιμη από παντού.

Ένα πρόχειρο demo μιας τέτοιας εφαρμογής μπορείς να δεις στο http://www.mobiledemo.xelixis.net.
    (Eπέλεξε "Πωλητής1" και δώσε Password "01").

Angelos Xipolias

Xelixis.Net
    In .Net we Trust
  •  03-11-2006, 12:50 19781 σε απάντηση της 14466

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.... επιτέλους αρχίζω και βλέπω φως!

Τελικά έφτεγαν αρκετά

1) στο sql string δεν βάζουμε ποτέ localhost ή local ip αφού ο emulator ψάχνει στο "δικό του" localhost, αλλά βάζουμε την ip του μηχανίματος. Δεν χρειάζεται να βάλουμε ούτε το όνομα του server ούτε instance name.

2) πρέπει να κλικάρουμε την επιλογή cradle στον emulator γιατί αλλιώς δεν συνδέεται με ip

3)πρέπει να ανόιξουμε το activeSync με την επιλογή allow connections to DMA
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems