Χαιρετώ τους έλληνες developers!
Βρήκα το forum σας σε μια αναζήτηση μου για την δημιουργία ενος προγράμματος για την συμπλήρωση της δήλωσης του ικα (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση Οικοδομοτεχνικού Έργου).
Αυτό είναι ένα δείγμα της δήλωσης.
http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/apdoiko.html
Στην δήλωση συμπληρώνεις τα στοιχεία του εργοδότη και τα στοιχεία των εργατών που δούλεψαν, βάζεις τι κάνει ο κάθε εργάτης(διαφορετική δουλειά, διαφορετικό ημερομίσθιο), πόσες ημέρες και με την τρέχουσα τιμή υπολογίζεις πόσα θα πληρώσεις στο ικα.
Εγώ θέλω να φτιάξω μια φόρμα ίδια με το έντυπο, όπου σε κάθε πεδίο θα υπάρχει κυλιόμενο μενού, με τις επιλογές που θα έχεις. πχ, εκεί που λέει υπηρεσία να βγάζει όλα τα ίκα με τον κωδικό του καθενός. Εκεί που λέει κωδικός ειδικότητας να βγάζει τις ειδικότητες κτλ. Το βασικό είναι ότι πρέπει να υπάρχει και ένα άλλο σκέλος του προγράμματος στο οποίο θα αποθηκεύουμε εργάτες και εργοδότες ώστε τα στοιχεία τους να μπαίνουν αυτόματα. Απαραίτητο είναι, μετά η δήλωση να εκτυπώνεται (υπάρχει σε μορφή word η δήλωση).
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε το δρόμο? Σε τι γλώσσα να αρχίσω να ψάχνω? Να το ξεκινήσω σε visual basic? Να δοκιμάσω access(θέλω να είναι στη μορφή αυτοτελούς εύχρηστου προγράμματος για να το διαθέσω και στο ιντερνετ μετά, σε site του ΤΕΕ, δωρεάν φυσικά)? Συνδέονται τα δυό τους?
Περιμένω τις απόψεις σας, συγχαρητήρια για το forum!