Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία προγράμματος για συμπλήρωση ΑΠΔ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò bleo8onhs. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Grigoris στις 20-11-2006, 13:52. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-11-2006, 15:39 20156

Δημιουργία προγράμματος για συμπλήρωση ΑΠΔ

Χαιρετώ τους έλληνες developers!

Βρήκα το forum σας σε μια αναζήτηση μου για την δημιουργία ενος προγράμματος για την συμπλήρωση της δήλωσης του ικα (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση Οικοδομοτεχνικού Έργου).

Αυτό είναι ένα δείγμα της δήλωσης.

http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/apdoiko.html 

Στην δήλωση συμπληρώνεις τα στοιχεία του εργοδότη και τα στοιχεία των εργατών που δούλεψαν, βάζεις τι κάνει ο κάθε εργάτης(διαφορετική δουλειά, διαφορετικό ημερομίσθιο), πόσες ημέρες και με την τρέχουσα τιμή υπολογίζεις πόσα θα πληρώσεις στο ικα.

Εγώ θέλω να φτιάξω μια φόρμα ίδια με το έντυπο, όπου σε κάθε πεδίο θα υπάρχει κυλιόμενο μενού, με τις επιλογές που θα έχεις. πχ, εκεί που λέει υπηρεσία να βγάζει όλα τα ίκα με τον κωδικό του καθενός. Εκεί που λέει κωδικός ειδικότητας να βγάζει τις ειδικότητες κτλ. Το βασικό είναι ότι πρέπει να υπάρχει και ένα άλλο σκέλος του προγράμματος στο οποίο θα αποθηκεύουμε εργάτες και εργοδότες ώστε τα στοιχεία τους να μπαίνουν αυτόματα. Απαραίτητο είναι, μετά η δήλωση να εκτυπώνεται (υπάρχει σε μορφή word η δήλωση).

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε το δρόμο? Σε τι γλώσσα να αρχίσω να ψάχνω? Να το ξεκινήσω σε visual basic? Να δοκιμάσω access(θέλω να είναι στη μορφή αυτοτελούς εύχρηστου προγράμματος για να το διαθέσω και στο ιντερνετ μετά, σε site του ΤΕΕ, δωρεάν φυσικά)? Συνδέονται τα δυό τους?

Περιμένω τις απόψεις σας, συγχαρητήρια για το forum!

•  10-11-2006, 15:51 20158 σε απάντηση της 20156

Απ: Δημιουργία προγράμματος για συμπλήρωση ΑΠΔ

Φίλε bleo8onhs

το ΙΚΑ στην διεύθυνση ( http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/apdprogs.cfm)

δίνει δωρεάν λογισμικό για την συμπλήρωση - διαχείρηση ΑΠΔ . Χωρίς φυσικά να σε αποθαρρύνει αυτο , μπορείς να το κατεβάσεις ελεύθερα και πάρεις μια ιδέα, του πως και τι θα πρέπει να φτιάξεις σε μία ανάλογη εφαρμογή .

Καλή τύχη στην προσπάθεια σου

•  10-11-2006, 15:59 20160 σε απάντηση της 20158

Μια θερμή παράκληση: (Για όλα τα μηνύματα και όχι μόνο για το συγκεκριμένο):

Οταν έχετε links στο μήνυμά σας μην χρησιμοποιείτε τη "γρήγορη απάντηση" γιατί αυτά δεν γίνονται resolve. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε το "παχύ" interface απάντησης για να μπορούν τα links σας να γίνονται resolve κανονικά. Αλλιώς, οι moderators αναγκάζονται (οπου το εντοπίζουν) να κάνουν επεξεργασία των αρχικών σας μηνυμάτων για να γίνονται resolve τα links. Και δεν θέλετε να τους ταλαιπωρείτε; Ε;

Θελετε;

Καλα, μην απαντήσετε :)
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  10-11-2006, 16:56 20164 σε απάντηση της 20160

Φυσικά και δέν θέλω να σας ταλαιπωρώ . Σου ζητώ συγνώμη . Embarrassed

•  10-11-2006, 17:21 20166 σε απάντηση της 20164

No problem! Δεν είσαι ο μόνος που το...ξεχνάει, αλλα είπα να το θυμίσω γιατί πολλοί φίλοι είτε δεν το παρατηρούν είτε δεν το θυμούνται.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  10-11-2006, 18:32 20173 σε απάντηση της 20156

Κι εγώ το κάνω αυτό, επειδή το να φορτώσω τον WYSIWYG editor μπορεί να σημαίνει κρασάρισμα του firefox.

Ωστόσο φροντίζω να αφήνω όποια links βάζω μόνα τους στη γραμμή, ώστε με ένα triple-click να μπορείς να το επιλέξεις σχετικά εύκολα.

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να υλοιποιήσουν οι άνθρωποι της telligent. Ένα τόσο δα regEx είναι.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  13-11-2006, 12:09 20273 σε απάντηση της 20173

Το να φτιάξεις ένα πρόγραμμα ΑΠΔ όπως σου έχουν αναφέρει δεν είναι ότι καλύτερο από την στιγμή που υπάρχει έτοιμο και δωρεάν.

Με αυτό που θα μπορούσες να ασχοληθείς είναι αυτόματη καταχώρηση της ΑΠΔ μέσα από το Internet στο site του IKA.

Δηλαδή ο λογιστής να επιλέγει τον πελάτη του, να φτιάχνει το αρχείο της ΑΠΔ, όλες οι λογιστικές εφαρμογές το κάνουν και να στέλνεις στο Background το αρχείο αυτό στο IKA.

Αυτό θα τους βοηθούσε πάρα πολύ...
  •  13-11-2006, 15:31 20286 σε απάντηση της 20156

Φιλοι μου το πρόγραμμα αυτό δεν τυπώνει ΑΠΔ. Απλά φτιάχνει ένα αρχείο με τα στοιχεία και τα υποβάλλει ηλεκτρονικά. Τυπώνει ένα συγκεντρωτικό πίνακα απλά.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να τυπώνω τη δήλωση ακριβώς όπως είναι. Υπάρχει σε μορφή doc, αυτό που θέλω είναι μια φόρμα που να την συμπληρώνει, και μια βάση δεδομένων για τους εργοδότες και τους μάστορες.

Μπορεί κανείς να προτείνει προς τα που να κινηθώ?
  •  20-11-2006, 01:33 20712 σε απάντηση της 20156

κανένας ρε παιδιά?
  •  20-11-2006, 13:52 20728 σε απάντηση της 20712

Φίλε η ερώτηση σου είναι λίγο ασαφής. Εσύ τη γλώσσα ξέρεις? Μπορείς να το γράψεις σ αυτήν που γνωρίζεις καλύτερα. Πάντως είναι αρκετή δουλειά αν ξεκινάς από το 0..
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems