Όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο μου ρχονται διάφορες σκέψεις και υπαρξιακά ερωτήματα του στύλ τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι η ζωή, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και τι χάλι είναι αυτό στο γραφείο μου και στο desktop του Η/Υ μου...
Την φιλοσοφική αναζήτηση εντείνει κάθε τόσο η πολύωρη αναζήτηση κάποιου project που ξέμεινε σε άσχετο μέρος του δίσκου μετά την τελευταία εγκατάσταση των windows γιατί βαριόμουνα να ψάχνω τι χρειάζομαι και απλά τα έβαλα σε νέο δίσκο, ενώ τα mp3 και οι ταινίες βρίσκονται επίσης σκόρπιες εδώ κι εκεί δίνοντας χρώμα στο κατά τα άλλα σχετικά βαρετό χρώμα του file manager των ΧΡ. Οι βάσεις είναι άλλες εδώ και άλλες εκεί, ενώ και τα web-sites που κατά καιρούς σηκώνω δοκιμαστικά γεμίζουν και αυτά τον αρκετά μεγάλο κατά τα άλλα δίσκο μου...
Επίσης σοβαρός προβληματισμός για τα backup και τα versions στο VSS που κρατάω αλλά ποτέ δεν δοκιμάζω........
Τέλος για το world of warcraft που επίσης έχει 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις για να παίζει και σε private servers...
Και επειδή κατά τα άλλα είμαι καλό παιδί (ίσως λίγο τσαπατσούλης μόνο), αποφάσισα να συμμαζέψω επιτέλους το χάλι στήνοντας 1 επιπλέον μηχανήμα (ίσως και 2) σε ρόλο file/application/db/backup server για χρήση μόνο για δουλειά/development.
Τα θέματα που πρέπει να βρούνε λύση αρκετά. Οι λοιπές αποφάσεις επίσης. Οπότε πάμε από το hardware...
Ένας μικρός επεξεργαστής και μια απλή mobo με ενσωματωμένο δίκτυο και vga αρκούνε με το παραπάνω όπως το σκέφτομαι. Μόνη "έξτρα" απαίτηση η ύπαρξη Raid controller για να του βάλω 2χ80gb δισκάκια σε mirror, ενώ το backup θα αναλάβει μια backupιέρα που έχω της ΗΡ, ενώ 1gb ram που έχω τριγύρω μου φαίνεται υπέραρκετή. Φυσικά UPS και ίσως (αν βρώ φτηνό) redundant PSU.
Λειτουργικό θα βάλω ΧΡ pro, μιας και η τσέπη μου δεν σηκώνει 2003. Αν γίνει και application-web server ίσως έχω θεματάκι με τα sites... Από antivirus θέλω τη συμβουλή σας... Έχω το Norton Internet Security 2005. Να βάλω κάτι άλλο?
Για το development κομμάτι, Λέω να εγκαταστήσω το VSS, ενώ και τα ίδια τα solutions θα τα κρατάω δικτυακά σε ένα shared folder για να εκμεταλευτώ το raid. Ένας SQL 2005 express θα κρατάει τις βάσεις, ενώ θα υπάρχει και MSDE για δοκιμές για back compatibility. Οι βάσεις θα γίνονται backup σε συγκεκριμένο folder.
Η backupιέρα θα κρατάει καθημερινά incremental και κάθε πχ Σάββατο ένα full. Εδώ θέλω τη γνώμη σας για το τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και τι να κρατάω. πχ μόνο τα backup ή και τα ίδια τα αρχεία των βάσεων? Μόνο το VSS ή και τα local στο shared folder?
Δικτυακά θα είναι απομονωμένο τόσο από το Wan μου, όσο και από τα vpn αλλά και από τo Inet, αφού θα πέσει πάνω σε managed switch και σε ξεχωριστό subnet το οποίο θα βλέπει μόνο το δικό μου PC με 2η ethernet στην οποία φυσικά δεν θα ρουτάρεται τίποτα.
Simple Photography