Γεια σας.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Έχω μία βάση. Σε έναν από τους κεντρικούς πίνακες τις βάσης για κάθε μήνα μόνο θα καταχωρούνται γύρω στις 200.000 με 250.000 εγγραφές. Σημαντικό στο σημείο αυτό είναι το εξής. Ότι στον πίνακα αυτόν ποτέ δεν κάνω μεταβολή. Ακόμα και η διαγραφή γίνεται με ένα σχετικό flag που υπάρχει στο Record. Άρα θα υπάρχει μόνο insert.
Φτιάχνω τώρα την εφαρμογή μου. Η κύρια φόρμα έχει ένα Grid στο οποίο απεικονίζονται οι εγγραφές από το κεντρικό αυτόν πίνακα. Ο χρήστης στο Grid αυτό μπορεί να κάνει sort βάση την ημερομηνία εισαγωγής της εγγραφής στον πίνακα, sort με βάση το θέμα στο οποίο αναφέρεται η εγγραφή, sort με βάση τον αποστολέα της εγγραφής αλλά και με βάση των παραλήπτη. Φανταστείτε το κάτι σαν την φόρμα του Outlook όπου βλέπουμε τα emails. Η λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια.
Το να φέρνω όλες τις εγγραφές από την βάση στην εφαρμογή είναι απαράδεκτο όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα. Πάμε τώρα να δούμε τις εναλλακτικές. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα το Just-In-Time Data Loading. Διάβασα αλγόριθμους κατάλαβα την λογική αλλά δεν... Κανείς δεν λύνει το θέμα του sort με βάση κάποιο column. Και φυσικά εφόσων δεν δίνεται λύση πως να προχωρήσω και στην παρακάτω ερώτηση...
Φυσικά έχω κάνει κάποιες αρχικές σκέψεις και έχω καταλήξει κάπου αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες σας πάνω στο θέμα αυτό...
Θέμα προς συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων... Εσείς τι θα κάνατε για να λύσετε το πρόβλημα του sort αν ήσασταν στην θέση μου;