Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

switch from datagrid to form view

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ELRICIOS στις 20-12-2006, 12:52. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-12-2006, 10:36 22468

switch from datagrid to form view

γεια σας κύριοι και κυρίες

μια όχι τόσο απλή ερώτηση

Θέλω να προσομοιώσω τη λειτουργία του datagrid  & form view της Access σε VS2005 (vb.net)!!!!!

Δηλαδή αν πατάω ένα κουμπί (ή διπλό κλικ στο grid) να μου εμφανίζεται το μόνο το Current record στη φόρμα αναλυτικά σε Text Boxes
    και αντίστροφα

Στην Access είναι μια εντολή: 
            DoCmd.RunCommand acCmdSubformDatasheet  Big Smile  αυτή η access μας έχει κάνει πολύ τεμπέληδες!!!!

Αν το έχω καταλάβει καλά πρέπει να φτιάξω ένα Control αλλά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω

---   Πως θα παίρνω το Current Record του grid?
      ---   θα πρέπει λογικά να κρύβω το Datagrid και στο runtime να δημιουργώ Controls πάνω στη φόρμα?

Μήπως έχει υλοποιηθεί κάπου και εγώ παιδεύομαι άδικα.

Οποιαδήποτε πρόταση - βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

Manos
  •  19-12-2006, 10:49 22469 σε απάντηση της 22468

Απ: switch from datagrid to form view

Εν συντομία: Δεν βρίσκεις το current record του Datagrid, γιατί το DataGrid δεν έχει current record. Βρίσκεις το Current Record του DataSource που χρησιμοποίησες. Αν χρησιμοποίησες DataBindingSource, είναι το MySource.Current. Όσο για τα πεδία, μπορείς να εφαρμόσεις μία quick & dirty λύση βάζοντας το grid και τα πεδία σε διαφορετικά panels ή tabs και εμφανίζοντας αυτό που θέλεις. Αν έχεις χρησιμοποιήσεις data binding και στο grid και στα πεδία, το μόνο που θα χρειαστείς είναι να εμφανίσεις το σωστό panel, καθώς τα πεδία θα δείχνουν αυτόματα το current record όταν το επιλέξεις στο datagrid
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-12-2006, 11:43 22473 σε απάντηση της 22469

Οκ pKanavos Ευχαριστώ

Εγώ θέλω όμως να το φτιάξω μια φόρά και να το χρησιμοποιώ σε όλες τις φόρμες μου.

Πως θα πρέπει να κινηθώ?

Manos
  •  20-12-2006, 10:07 22550 σε απάντηση της 22468

καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Παρακαλουθώ το φόρουμ καιρό αλλά σήμερα είπα να κανω το πρώτο ποστ :)

σαν πολύ πολύ junior και ασχολούμενος κυρίως με C# συγχωρείστε μου αν κανω λάθος παρατήρηση αλλά γιατί Datagrid control και όχι Datagridview στο οποίο πανευκολα ορίζεις αν θα έχει μορφή datagrid ή control και βρίσκεις το current record με ενα απλό myΒudgetDataGridView[2, myBudgetDataGridView.CurrentCellAddress.Y].Value.ToString() ?

είπαμε καθότι junior η ερώτηση μου ειναι απόρια/ ερώτηση αν κανω κατι λαθος :)

εγώ χρησιμοποιώντας το παραπάνω βρισκω την τιμή που θέλω παντως . Ελπίζω να μην είπα κατι άσχετο :P
  •  20-12-2006, 12:27 22558 σε απάντηση της 22550

Καλώς ήρθες Elricios,

H μέθοδος που προτείνει ο Παναγιώτης είναι απλούστερη καθώς δίνει reference στο επιλεγμένο object (λέγε με και current record), δηλαδή έχεις πρόσβαση σε όλα τα πεδία του ενώ με το myΒudgetDataGridView[2, myBudgetDataGridView.CurrentCellAddress.Y].Value.ToString() παίρνεις σε string την τιμή του cell. Όταν πλέον έχεις το επιλεγμένο object μπορείς να το περάσεις στην φόρμα για να γίνει edit στα πεδία του.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-12-2006, 12:52 22560 σε απάντηση της 22558

απλός και κατανοητός ακομα και για μένα :) Ευχαριστώ
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems